Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΛΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο 20/07/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης οφείλουμε και παράλληλα νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε συγχαρητήρια στους συναδέλφους όλων των Υπηρεσιών Λ.Σ. ΕΛ.-ΑΚ. Ανατολικής Κρήτης για την αποτελεσματική δράση τον μήνα Ιούλιο όσoν αφορά την αντιμετώπιση των περιστατικών με τα πλοία του στόλου της ελευθερίας που επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν πλου προς Γάζα . Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους συναδέλφους που υπηρετούν στο Κ.Ε.Α. Λ/Χ Αγ. Νικολάου , στο Κ.Ε.Α. Κ.Λ.Ηρακλείου , στο Ν/Γ 515 Λ/Χ Αγ. Νικολάου , όπου ενήργησαν με απίστευτη ψυχραιμία αλλά και επαγγελματισμό στην επέμβαση επί του σκάφους TAHRIR χωρίς να συμβεί το παραμικρό . Επίσης στο Π.Λ.Σ. 138 Υ/Χ Ιεράπετρας αλλά και στο Π.Λ.Σ. 119 Κ.Λ.Ηρακλείου φέρνοντας σε πέρας μία πάρα πολύ δύσκολη αποστολή χωρίς στην κυριολεξία << να ανοίξει μύτη >> .

-) Επαγγελματισμός

-) Αποφασιστικότητα

-) Ψυχραιμία

-) Αποτελεσματικότητα

Στοιχεία όπου δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα από την πολιτεία αλλά και που καταδεικνύουν την εκπαίδευση που έχουν οι εν λόγω συνάδελφοι των ανωτέρω υπηρεσιών .

Όμως υπάρχουν κάποια καυτά ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης . Όπως :

Πέντε (5) συνάδελφοι του Κ.Ε.Α. Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου τους διέταξαν να πάνε με το όχημα HYNDAI Υπηρεσίας μας , του οποίου η συντήρηση είναι ελλιπέστατη , με αυθημερόν μετακίνηση στη Σητεία για να ανταπεξέλθουν στη πολύ δύσκολη αποστολή που τους είχε ανατεθεί . Το δρομολόγιο αυτό , με το συγκεκριμένο χάρχαλο αμάξι , είναι πάνω από 5 ώρες . Επίσης δεν πήραν τον εξοπλισμό τους όλο , γιατί δεν χωρούσε στο αμάξι . Είναι κανείς ευχαριστημένος από αυτή τη στάση της πολιτείας απέναντι σε αυτούς τους συναδέλφους ? Τι πατέντα είναι αυτή η αυθημερόν μετακίνηση όταν είσαι 5 ώρες στο δρόμο ? Δηλαδή 2,5 ώρες να πας , να εκτελέσεις υπηρεσία 8 ώρες , και επιστροφή άλλες 2,5 ώρες μετά τη λήξη της βάρδιας . Στο σύνολο 13 ώρες . Πως θα αντέξουν αυτό το εξαντλητικό ωράριο οι συνάδελφοι ? Ποιος μας εγγυάται την ασφαλή τους επιστροφή στα σπίτια τους ? Για να γλυτώσει η πολιτεία τα 30 ευρώ που θα χρειαστούν για το ξενοδοχείο να ξεκουραστούν οι συνάδελφοι που θα χρησιμοποιηθούν στην εκάστοτε αποστολή ? Η λύση είναι να γίνει επαναπροσδιορισμός των ορίων (χιλ/κων αποστάσεων ) .
Ποιος είπε ότι οι Λιμενάρχες είναι υποχρεωμένοι να ταΐζουν και να κοιμίζουν το προσωπικό της εκάστοτε αποστολής ?
Πως βγήκε το σκάφος Π.Λ.Σ. 138 Υ/Χ Ιεράπετρας από την ακινησία όπου είχε τεθεί , μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ? Και ποιος διέταξε να πραγματοποιήσει πλου προς Σητεία από Ιεράπετρα χωρίς το LIFE – RAFT ? Δηλαδή χωρίς σωστικά μέσα ?
Οι μεταθέσεις πότε θα ανακοινωθούν επιτέλους ? Θα υπάρχει σοβαρή ενίσχυση του προσωπικού στις Λιμενικές Αρχές Ανατολικής Κρήτης ? Από τα μέσα Μαΐου η φράση << ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ >> κυριαρχεί . Απίστευτη υπερεργασία του προσωπικού όπου έχει φτάσει στην κυριολεξία στα όρια του .

Και για να μην ξεχνιόμαστε πότε θα αρχίσει επιτέλους η εξόφληση των ιατροφαρμακευτικών , οδοιπορικών δαπανών ? Πότε θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες Ανατολικής Κρήτης , όπου υπολειτουργούν ? Με έλλειψη προσωπικού που ξεπερνάει το 50 % κατά μέσο όρο ? 7,500 συνάδελφοι Χ 50 ευρώ μηνιαίες κρατήσεις Χ 12 μήνες μας κάνουν ένα ποσό της τάξεως 4,500,000.00 ευρώ για τα υγειονομικά μας . Που πάνε αυτά τα χρήματα ? Ποιος τα διαχειρίζεται ?

Επιτέλους η πολιτεία ας αναλάβει τις ευθύνες της .

Επιτέλους η πολιτεία ας σκύψει μία φορά έστω και το 2011 με θάρρος και σοβαρότητα στα προβλήματα μας .

Βαρεθήκαμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές .


Το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος . Ο Γ. Γραμματέας


ΔΑΦΕΡΜΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: