Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΠΟΑΣΥ:Καθορίστηκαν οι "κόκκινες" γραμμές...

Σε ό,τι αφορά στα θέματα που απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ αυτά επικεντρώθηκαν, κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι, αλλά και στις αλλαγές που θα επέλθουν στα μισθολογικά τους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «για το μισθολόγιο, να ξεκινάει η εισαγωγή - αφετηρία με τη μονάδα από τον αστυφύλακα – λιμενοφύλακα – πυροσβέστη - μόνιμο λοχία. Με δικαιότερους συντελεστές (κλιμάκια), ορθολογικά σε αναλογική βάση, ενισχύοντας τους νέους, έως και 15 έτη υπηρεσίας, χαμηλόμισθους αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες – αρχιφύλακες - ανθυπαστυνόμους και αξιωματικούς της Σ.Α.Ε.Α., καθόσον σήμερα πένονται.

Με ενσωμάτωση – σύνδεση των τακτικών μας επιδομάτων στις βασικές μας αποδοχές. Με τη διατήρηση και αύξηση του επιδόματος Ειδικών συνθηκών και θεσμοθέτησης του επικινδύνου της εργασίας, την αύξηση του επιδόματος Διοίκησης – Θέσης ευθύνης – Θέσης επιτελικής ευθύνης. Με ξεχωριστούς Κωδικούς του Προϋπολογισμού για την πέραν του 5νθημέρου εργασία και τη νυχτερινή απασχόληση η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες το μήνα, ώστε να μην είναι εξουθενωτική η διατασσόμενη υπηρεσία - εργασία του αστυνομικού, με ανθρώπινα ωράρια, καθώς και με θεσμοθέτηση υπερωριακής αμοιβής διασφαλίζοντας όποιον και για οποιοδήποτε λόγο διαταχθεί για εκτέλεση υπηρεσίας με την ύπαρξη της αντίστοιχης αμοιβής . Ειδικότερα, με ειδικό κωδικό στο Προϋπολογισμό για την διασφάλιση όσων εκτελούν υπηρεσίες που προβλέπονται από το Π.Δ. 394/2001 άρθρο 1 παρ. β΄ και γ ΄ (μάχιμες υπηρεσίες) και με ειδικό κωδικό για την διασφάλιση όσων εκτελούν υπηρεσίες που προβλέπονται από άρθρο 1, παρ. α Π.Δ. 394/2001 (Γραμματειακή ή Γραφική Υπηρεσία – Υπηρεσία Τεχνίτη κάθε ειδικότητας ).
Καταλήγοντας, η ΠΟΑΣΥ τονίζει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να καθορίσει την κλιμάκωση του αγώνα μας, ανάλογα με τις εξελίξεις - διαβουλεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Τα νέα χαράτσια και οι νέες περικοπές δαπανών, όπως καθορίζονται στα τελευταία πακέτα μέτρων, συνιστούν νέα πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Είμαστε σε ετοιμότητα για νέους πιο δυναμικούς αγώνες».
Ευαγγελία Κάκια στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: