Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Εισαγωγή διασωστών των επιβατών του Ε/Γ–Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» το Σεπτέμβριο του 2000στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, έχει τεθεί το ζήτημα της πρόσληψης στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ατόμων που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Ε/Γ–Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» το Σεπτέμβριο του 2000.

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι η ρύθμιση του θέματος επιχειρήθηκε με το ν.3752 το Μάρτιο του 2009. Ωστόσο, παρά την πολιτική βούληση της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ρυθμίσει το ζήτημα, η νομοτεχνική αστοχία και αβλεψία κατά τη διάρκεια ψήφισης της διάταξης, την κατέστησε ανεφάρμοστη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής έχει ζητήσει από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής την κατεπείγουσα προετοιμασία της αναγκαίας νομοτεχνικής ρύθμισης για την αποκατάσταση της ορθότητας του νομικού πλαισίου και της αδικίας για όσους δικαιούνται να κάνουν χρήση αυτής της ευεργετικής διάταξης.

Η επιδίωξη είναι η παραπάνω ρύθμιση να ψηφισθεί άμεσα και να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να συμπληρωθούν οι όροι της προκήρυξης του διαγωνισμού των Δοκίμων Λιμενοφυλάκων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ δίκαιο μέτρο...άν εφαρμοστεί σωστά βέβαια και δεν μπούν τίποτα τυπάκια με τενεκέδες λάδι ή καμιά σακούλα ψάρια!!!

Ανώνυμος είπε...

Μονο με τενεκεδες λάδι και καμια σακουλα ψαράκια δεν θα μπουν... Με τιποτα πιο χοντρα πακετα πολυ φοβαμαι πως μπορει!!