Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Πνιγμός στη Μήλο – Τραυματισμός σε Θ/Γ σκάφος στους Παξούς – Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη - Θάνατος χειριστή Τ/Χ σκάφους στη Σίφνο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μυτιλήνη – Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη – Θάνατος άνδρα στο Κιάτο – Θαλάσσια ρύπανση στο Ρέθυμνο - Έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου - Σύλληψη για ναρκωτικά στην Καβάλα – Πνιγμοί στην Πάργα και την Κόρινθο – Σύλληψη για παράνομη αλιεία στο Παλούκι – Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Πάτρα - Έρευνες για τον εντοπισμό γυναίκας στη Χερσόνησο - Σύλληψη για ναρκωτικά στην Καβάλα – Ρύπανση στις Λιβανάτες - Μεταφορές ασθενών

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Σαρακίνικο ν. Μήλου, 46χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιώς για νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Μήλου.

=================

Η Λιμενική Αρχή Παξών ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ότι 34χρονος είχε τραυματιστεί κατά τον έλεγχο του βοηθητικού σκάφους του Θ/Γ «IPANEMAS»σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή των Αντιπαξών.

Ο 34χρονος αφού εξετάστηκε από τον ιατρό του Κέντρου Υγείας Παξών κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Κέντρο υγείας Φιλιατών.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών διενεργείται προανάκριση.

=================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Πειραιά, στο λιμάνι της Μυτιλήνης από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 40χρονος, διότι βρέθηκε στην κατοχή του, μία πλαστική συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 5,17 γραμμάρια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.

=================
Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σίφνου, ότι το Τ/Χ σκάφος «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» Τ.Π. 1014 Ε΄, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 69χρονο χειριστή του, εισήλθε με μεγάλη ταχύτητα στις εγκαταστάσεις του αλιευτικού καταφύγιου Όρμου Πλατύ Γιαλού Σίφνου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλα σκάφη που ήταν προσδεδεμένα στον προβλήτα.

Άμεσα έσπευσαν στην ανωτέρω περιοχή στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι ο 69χρονος προαναφερόμενος χειριστής κείτονταν εντός του σκάφους χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του Τοπικού Περιφερειακού Ιατρείου στο Πολυδύναμο Ιατρείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σύρου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε άλλα τρία (03) σκάφη, χωρίς να υπάρξουν άλλα θύματα ή να παρατηρηθεί ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σίφνου.

==============================

Προσάραξε, πρωινές ώρες σήμερα, σε αμμώδη αβαθή της θαλάσσιας περιοχής ΚΡΑΤΗΓΟΥ Ν.Λέσβου και σε απόσταση 0,1ν.μ από την ακτή το Ι/Φ σκάφος «ΦΙΝΕΑΣ» Ν.Π. 9844, με πέντε (05) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσαν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή δύο πλωτά περιπολικά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων στη θάλασσα.

Το «ΦΙΝΕΑΣ» αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία των πλωτών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο λιμένα Μυτιλήνης, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

==============================

Τραυματίστηκε, χθες το βράδυ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, κατά την φόρτωση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, 71χρονος.

Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

==============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΚΚΩΝΙ» Ν.Κορινθίας, 70χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

==============================

Βραδινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ, διαπιστώθηκε, εντός της λιμενολεκάνης του ενετικού λιμένα Ρεθύμνου, διαρροή αστικών λυμάτων υγρής μορφής από αγωγό της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης.

Η ανωτέρω θαλάσσια ρύπανση χαρακτηρίζεται αυτοδιαλυόμενη και ως εκ τούτου δεν υφίσταται ζήτημα αντιμετώπισής της, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

==============================

Μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου από κλιμάκιο του Γραφείου Αλιείας και του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βεβαιώθηκαν:

1) μία αλιευτική παράβαση σε εταιρεία για εμπορία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα εκατόν ογδόντα (180) κιλών κουτσομούρας (08-10 εκ. αντί του προβλεπόμενου 11 εκ.) και

2) μία αλιευτική παράβαση σε –δεύτερη- εταιρεία για εμπορία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα εκατόν ογδόντα (180) κιλών κουτσομούρας (08-10 εκ. αντί του προβλεπόμενου 11 εκ.) και

3) μία αλιευτική παράβαση σε εταιρεία για εμπορία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα δεκαοκτώ (18) κιλών σαργού (10-12 εκ. αντί του προβλεπόμενου 23 εκ.), οκτώ (08) κιλών μουρμούρας (10-12 εκ. αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.) και δώδεκα (12) κιλών τσιπούρας (13-14 εκ. αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.),

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου.
==============================
Συνελήφθη, σήμερα στις 19:30, στον επιβατικό λιμένα Καβάλας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 20χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μία (01) λευκή νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 8,2 γραμμαρίων.

Από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ανωτέρω ναρκωτική ουσία.

===========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, σήμερα στις 16:20, από τη θαλάσσια περιοχή ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ Πάργας, 77χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Πάργας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

===========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, σήμερα το απόγευμα, από τη θαλάσσια περιοχή Λουτρακίου Κορινθίας, 79χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

===========================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Παλαιοχωρίου Ν.Ηλείας, από προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου σε συνεργασία με προσωπικό του Λιμεναρχείου Κατακόλου, 57χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε να διενεργεί παράνομη αλιεία με τη χρήση δυναμίτιδας.

Κατά τη σύλληψη του ανωτέρω τραυματίστηκε ελαφρά στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε για εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Παλουκίου.

===========================

Συνελήφθη, σήμερα στις 17:20, εντός λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 37χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

===========================
Ενημερώθηκε, σήμερα στις 03:20, η Λιμενική Αρχή Χερσονήσου, από ιδιώτη, για περιστατικό πτώσης γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντός λιμένα Χερσονήσου, από εξέδρα ύψους περίπου πέντε μέτρων.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες προς εντοπισμό της από πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε όργανο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ιδιώτη δύτη καθώς και καταδυτικό συνεργείο δύο (02) ατόμων με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

==========================

Συνελήφθη, χθες στις 20:00, στον επιβατικό λιμένα Καβάλας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 37χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του, εντός της προσωπικής του τσάντας και συγκεκριμένα σε συσκευή μικροφώνου (ήχου):

- μία (01) διάφανη πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 10 γραμ. και

- μία (01) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 5,9 γραμ.

Επίσης, εντός του λεβιέ των ταχυτήτων του οχήματος, βρέθηκε μία (01) νάιλον συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 0,2 γραμ.

Από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

==========================

Θαλάσσια ρύπανση, από ακάθαρτα ύδατα (ελαιόνερα), εκτάσεως περίπου 3.000 τ.μ., παρατηρήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου Λιβανάτων.

Από την οικεία Λιμενική αρχή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Δήμος για αποστολή συνεργείου καθαρισμού και μηχανημάτων ενώ το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που μετέβη στην ανωτέρω περιοχή εφοδιάστηκε με υλικά καταπολέμησης ρύπανσης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Λόγω των επικρατουσών καιρικών συνθηκών, η ρύπανση μετατοπίστηκε στη ζώνη της ακτογραμμής και εν συνεχεία αυτοδιαλύθηκε.

Από τη Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης, η οποία διενεργεί την προανάκριση, διεξάγονται έρευνες, σε συνεργασία με Α.Τ. Αταλάντης, για τον εντοπισμό του υπαιτίου.

==========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 81χρονου,από το λιμάνιτης Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου,με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53 και

- 75χρονης αλλοδαπής, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνιτης Κεραμωτής,με τοΕ/Γ-Ο/Γ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» Ν.Π. 11234.

Δεν υπάρχουν σχόλια: