Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Διάσωση ατόμου από πνιγμό στο Ναύπλιο – Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Χερσόνησο – Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Λάντζας στο Γαλατά Τροιζηνίας - Εντοπισμός όπλου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Ηράκλειο – Συνέχεια ενημέρωσης για τη ρύπανση στην Κεραμωτή στις 06/8/11 – Μεταφορά ασθενούς - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Απαγόρευση συνέχισης πλόων στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» στο Ηράκλειο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Πρωινές ώρες σήμερα, 83χρονος εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Ναυπλίου, ενώ το κεφάλι του βρισκόταν ημιβυθισμένο στο νερό.

Άμεσα άνδρας βαθμοφόρος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έπεσε στη θάλασσα παρέχοντας πρώτες βοήθειες στον 83χρονο και με τη συνδρομή γυναίκας βαθμοφόρου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του αλλοδαπού κυβερνήτη του Θ/Γ «MYMAGICDAYS» σημαίας Η.Π.Α. τον ανέσυραν στην ξηρά.

Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου μετά από ενημέρωση των ιατρών διέφυγε τον κίνδυνο.

Ο 83χρονος παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

====================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΖΟΡΜΠΑΣ» Ν.ΚΩ 35, κατά την επιστροφή του στο λιμάνι της Χερσονήσου μετά από περιηγητικό πλού με δεκαοχτώ (18) επιβάτες, έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στην είσοδο του λιμένα.

Άμεσα έσπευσαν το Ε/Π-Τ/Χ «ΓΟΥΕΙΒ ΡΑΝΕΡ» Τ.Η. 778 και το Ε/Π εκμισθούμενο «ΖΑΦΕΙΡΑ» Σ.Η. 22 Β με τη συνδρομή των οποίων το «ΖΟΡΜΠΑΣ» προσέδεσε στο λιμάνι και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης.

====================

Η Λιμενική Αρχή Πόρου ενημερώθηκε ότι, βραδινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης (πλαγιοδέτησης) των Ε/Γ-λαντζών σκαφών «ΜΑΝΟΣ Κ.» Ν.Πόρου 34, χωρίς επιβάτες, και «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Ν.Πόρου 49, με είκοσι (20) επιβάτες, συγκρούστηκαν ελαφρά, πλαγιομετωπικά.

Αποτέλεσμα της ελαφράς σύγκρουσης ήταν μία 38χρονη επιβάτης να αισθανθεί ενοχλήσεις στον αυχένα της και να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, για παρακολούθηση.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, έγινε αλκοολομέτρηση και στους δύο κυβερνήτες των σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.

====================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 51χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο.

Ο 51χρονος μετέφερε κρυμμένους ανάμεσα σε χαραμάδα που σχηματιζόταν από το φορτίο (κιβώτια με συμπιεσμένα ρούχα) τέσσερις (04) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

================

Βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 11720 παρουσιάστηκε βραδινές ώρες χθες, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Θήρα προς Ηράκλειο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο με 558επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 21.50 χθες, αντί της προγραμματισμένης 20.30, όπου έγινε αποβίβαση επιβατών και οχημάτων.

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου διαπιστώθηκε η αναφερόμενη βλάβη, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» μέχρι να διαπιστωθεί οριστική αποκατάσταση αυτής, ικανοποιητική λειτουργία της αριστερής εξωτερικής κύριας μηχανής, καθώς και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νέου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 42χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/ επικαθήμενο).

Ο 42χρονος μετέφερε κρυμμένους εντός του χώρου της καμπίνας τρεις (03) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Ο τράκτορας κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.



Ακόμη, μεσημβρινές ώρες χθες στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθη, από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Τμήματος Αλλοδαπών, ένας αλλοδαπός πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.


Επίσης, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νέου λιμένα Πατρών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής τρεις (03) αλλοδαποί κρυμμένοι στα αξόνια Φ/Γ οχήματος (τράκτορας-επικαθήμενο) και άλλοι δύο (02) αλλοδαποί πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου (παλέτες με καρπούζια), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσίευση από το ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ.......

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι λιμενικοί, που δεν διστάζουν να προσφέρουν απο την καρδιά τους.
Κοινωνικό έργο και προσφορά.
Οι διασώστες, σήμερα, στο Ναύπλιο, που είναι άξιοι συγχαρητηρίων είναι ο κελευστής ,Αναστάσιος Σχοινάς και η κελευστής Χριστίνα-Ευγενία Μουταβελή .
Να είναι πάντα γεροί και πάντα να σώζουν ανθρώπους, που κινδυνεύουν.
Τους δυο λιμενικούς συνέδραμε, ενεργά κι ο Αμερικανός κυβερνήτης θαλαμηγού, Ζάκ Φαλαρντό .

Πόπη Χρ.