Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο – Παροχή συνδρομής σε σκάφος στην Τήνο – Ρύπανση στην Πάρο – Πρόσκρουση πλοίων στο λιμάνι της Ρόδου - Πνιγμός στο Σχινιά Μαραθώνα – Συνέχεια ενημέρωσης για τη μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Χερσόνησο στις 07/8/2011 – Εντοπισμός ναρκωτικών ουσιών σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο – Απεργία πείνας αναγνωρισμένου πρόσφυγα στην Πάτρα – Εντοπισμός παράνομου μετανάστη στη Σάμο – Συνέχεια ενημέρωσης για την εξαφάνιση αλλοδαπού μέλους πληρώματος Κ/Ζ στο Ηράκλειο στις 26/07/2011 - Πνιγμοί στην Κέρκυρα και στο Μπαλί Μυλοποτάμου – Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη –Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, τρεις (03) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για ιατρικές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες, κατά δήλωσή τους, εισήλθαν παράνομα στη χώρα με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, πρωινές ώρες της 09/08/2011, με χειριστή αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος επέστρεψε στις τουρκικές ακτές.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

=================

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΗΣ» Ν.Π. 10317 ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΚΙΟΝΙΩΝ» Τήνου βρισκόταν αναποδογυρισμένο φουσκωτό σκάφος με δύο (02) άτομα, τα οποία ζητούσαν βοήθεια.

Άμεσα απέπλευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ.– ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Ν.Τ. 18 για παροχή βοήθειας.

Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε τα δύο άτομα ηλικίας 78 και 51 ετών αντίστοιχα και τους μετέφερε στο λιμάνι της Τήνου, όπου από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικής βοήθειας.

Το φουσκωτό σκάφος «ΑΝΤΩΝΗΣ» Τ.Ρ. 204 ρυμουλκήθηκε στην Τήνο από το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΤΕΡΙΝΑ».

=================

Η Λιμενική Αρχή Πάρου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πρόκλησης θαλάσσιας ρύπανσης από σκάφος αναψυχής στον τουριστικό λιμένα της Νάουσας.

Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου μετέβησαν στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για διαρροή στη θάλασσα μείγματος σεντινών και καυσίμου (πετρέλαιο) έκτασης περίπου πενήντα (50) τ.μ. από το Ι/Φ «KINDOFBLUE» σημαίας Αγγλίας.

Η ρύπανση εγκλωβίστηκε και καταπολεμήθηκε αποτελεσματικά με τη χρήση απορροφητικών πετσετών του Δήμου της Πάρου και με μέσα του Ιστιοφόρου, χωρίς να προσβληθούν οι ακτές.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του Ιστιοφόρου, ο οποίος κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ πρόκειται να επιβληθούν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

=================

Πρωινές ώρες σήμερα το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» Ν.Π.10630 κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του από το λιμάνι της Ρόδου με προορισμό το ΜΑΡΜΑΡΙΣ Τουρκίας, με 380 επιβάτες, προσέκρουσε με το άνω πρωραίο αριστερό τμήμα του στο άνω πρωραίο δεξί τμήμα του πλοίου «AEGEANQUEEN» σημαίας Τουρκίας, το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στον εμπορικό λιμένα της Ρόδου, είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο σήμερα το πρωί για ΜΑΡΜΑΡΙΣ Τουρκίας και επρόκειτο να μεταφέρει 180 επιβάτες.

Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγόρευσε τη συνέχιση πλόων και των δύο πλοίων, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να προσκομιστούν αντίστοιχα βεβαιωτικά διατήρησης της αξιοπλοΐας τους από τους Νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Στη συνέχεια προσκομίστηκε βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που παρακολουθεί το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» και επετράπη η συνέχιση πλόων του.

Το «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» απέπλευσε για τον προορισμό του, ενώ οι επιβάτες του «AEGEANQUEEN» προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τα πλοία Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» και Ε/Γ-Υ/Γ «FLYINGPOSEIDON» σημαίας Αγ. Βικεντίου.

=================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΣΧΙΝΙΑ Μαραθώνα 75χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ Αθηνών «ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η σορός της ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για νεκροψία-νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Παν/μιου Αθηνών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

===============

Συνέχεια ενημέρωσης:

Πρωινές ώρες σήμερα, μετά από κλήση της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, προσήλθε στο Λιμεναρχείο ο 23χρονος κυβερνήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΖΟΡΜΠΑΣ» Ν.Κω 35, το οποίο στις 07/8/2011 είχε υποστεί μηχανική βλάβη, για έλεγχο των πιστοποιητικών εγγράφων του.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ένα έγγραφο ήταν παραποιημένο- πλαστό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου διενεργείται προανάκριση.

===============

Κατά τον κατάπλου στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από Ρόδο, του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ Ι», πρωινές ώρες σήμερα, παραδόθηκε σε στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο βρέθηκε από το πλήρωμα σε μία καμπίνα του πλοίου, ο ιδιοκτήτης του οποίου αποβιβάστηκε από το πλοίο πριν τον απόπλου του απογευματινές ώρες χθες.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο τσαντάκι βρέθηκαν μία πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μεικτού βάρους 3,1 γραμμαρίων, 42 δισκία ΧΑΝΑΧ των 2 mg, 38 δισκία ΧΑΝΑΧ του 1 mg, 84 δισκία VULBEGALτων 2 mg, το χρηματικό ποσό των 269 ευρώ καθώς και ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας 24χρονου.

Για τα ανωτέρω χάπια δεν υπήρχε σχετικό ειδικό συνταγολόγιο.

Από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, γίνονται προσπάθειες εντοπισμού και σύλληψης του 24χρονου σε συνεργασία με τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της Ρόδου.

===============

Μεσημβρινές ώρες σήμερα εγκαταστάθηκε στο πεζοδρόμιο έξω από τον επιβατικό σταθμό «Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» του παλαιού λιμένα Πατρών ένας 47χρονος, αναγνωρισμένος πρόσφυγας στην Ελλάδα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας άμεσα ενημέρωσε την εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες, ενώ ο 47χρονος εξετάστηκε από ομάδα ιατρών της Μ.Κ.Ο. «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ», η οποία διαπίστωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δ.Τ.

===============

Η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από ερασιτέχνη αλιέα ότι στην βραχώδη ακτή του ακρωτηρίου ΠΡΑΣΣΟΥ εντόπισε και περισυνέλεξε μία αλλοδαπή, στερούμενη νομιμοποιητικών εγγράφων, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα αναχώρησε περιπολικό όχημα του Λιμεναρχείου και συνόδευσε ασθενοφόρο στην περιοχή ΜΟΥΡΤΙΑ, απ’όπου η γυναίκα παρελήφθη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Η ανωτέρω, κατά δήλωσή της είχε ξεκινήσει στις 04/8/2011 από τα απέναντι τουρκικά παράλια μαζί με την ανήλικη κόρη της και τον αδερφό της, με φουσκωτή λέμβο και χειριστές δύο αλλοδαπούς αγνώστων λοιπών στοιχείων, οι οποίοι λίγο πριν προσεγγίσουν τις ακτές της Σάμου τους έριξαν στη θάλασσα και έκτοτε δεν είχε νέα τους.

Έρευνες που διεξήχθησαν προς εντοπισμό τους από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο της FRONTEXκαι Λετονικό RK-16 είχαν αρνητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

===============

Συνέχεια ενημέρωσης:

Απογευματινές ώρες σήμερα, υπάλληλος του ναυτικού πρακτορείου του Κ/Ζ «AIDAdiva» σημαίας Ιταλίας προσήλθε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και κατέθεσε υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία εμφανίστηκε στο πρακτορείο ο 26χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος του «AIDAdiva», που αναζητούνταν από τις 26/07/2011 και είναι καλά στην υγεία του.

===============

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή ΑΡΙΛΛΑ, Κέρκυρας, 52χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας.

===============

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Μπαλί, παραλία Βαρκότοπος, δήμου Μυλοποτάμου, 75χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

===============

Συνελήφθη, βραδινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο 18χρονος, διότι βρέθηκε στην κατοχή του μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 5,00 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

===============

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, στον επιβατικό σταθμό του νέου λιμένα πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, τρεις (03) αλλοδαποί (2 άνδρες, 1 γυναίκα), διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: