Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Συλλήψεις αλλοδαπών στον Πειραιά – Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ στη Χαλκίδα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Αναφερόμενο κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανόν γαστρεντερίτιδα) σε Ε/Γ - Κ/Ζ στον Πειραιά – Παροχή βοήθειας σε Τ/Χ σκάφος στη Σκύρο - Εντοπισμός σκάφους με λαθρομετανάστες στη Ζάκυνθο και σύλληψη των διακινητών τους – Έκτακτη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFASTXI» στην Κέρκυρα για αποβίβαση ασθενούς – Προσάραξη Ιστιοφόρου στη Λευκάδα - Περισυλλογή ναυαγών στη νήσο Μ. Αδελφός Αλοννήσου – Αδυναμία άπαρσης άγκυρας και προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «AQUAJEWEL» στην Άνδρο – Τραυματισμός επιβάτιδος εντός Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» στη Ραφήνα

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι του Πειραιά, από προσωπικό της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, δύο (02) αλλοδαποί, διότι πωλούσαν διάφορα μικροαντικείμενα και εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων, στερούμενοι νόμιμη άδεια μικροπωλητή, ενώ στερούνταν επίσης νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Από τη Διοίκηση Ασφαλείας κατασχέθηκαν συνολικά: τρία (03) κινητά τηλέφωνα και δύο σάκοι που περιείχαν εκατόν τέσσερα (104) ρολόγια χειρός, τρία (03) ζεύγη γυαλιά ηλίου, δώδεκα (12) ακουστικά κινητών τηλεφώνων και πέντε (05) φορτιστές κινητών τηλεφώνων.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

=====================

Βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη της Θαλαμηγού «COLOMBINA» σημαίας Ιταλίας, η οποία είχε καταπλεύσει στο νότιο λιμένα της Χαλκίδας προς διέλευση του πορθμού του Ευρίπου, ότι είχε μηχανική βλάβη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

=====================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Πατρών από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Επίσης, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

=====================

Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε, ότι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι, προερχόμενο από Ιταλία, το Ε/Γ– Κ/Ζ «RUBYPRINCESS» σημαίας Βερμούδες, με 2.919 επιβάτες και πλήρωμα 1.188 άτομα.

Μεταξύ των επιβαινόντων του έχουν αναφερθεί δύο (02) κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανόν γαστρεντερίτιδα).

Ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το περιστατικό.

=====================

Η Λιμενική Αρχή Σκύρου ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες από τον ιδιοκτήτη - χειριστή του Ταχύπλοου σκάφους «PARNASSE» σημαίας Γαλλίας, ότι βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο Λιμάνι νότια της νήσου ΣΚΥΡΟΠΟΥΛΑΣ, λόγω μηχανικής βλάβης, πιθανώς από κακή ποιότητα καυσίμων.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή βοήθειας με αποτέλεσμα το «PARNASSE» απογευματινές ώρες χθες να καταπλεύσει με ασφάλεια μαζί με το Ναυαγοσωστικό στο λιμένα ΛΙΝΑΡΙΑΣ Σκύρου, με τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σκύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και προσκομιστεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από την Αρχή της σημαίας του.

=====================

Απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στον κόλπο Λαγανά της Ζακύνθου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκε το σκάφος «SAMBA» σημαίας Αγγλίας κινούμενο σε απόσταση 1 ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμενίσκου Αγίου Σώστη με ικανό αριθμό λαθρομεταναστών.

Το «SAMBA» οδηγήθηκε έξω από το λιμενίσκο του Αγίου Σώστη και με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Ζ.55 αποβιβάστηκαν είκοσι οκτώ (28) άνδρες, εννέα (09) γυναίκες και δώδεκα (12) παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ Ζακύνθου, τους χορηγήθηκαν τρόφιμα και τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα από κλιμάκιο ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 23 ετών, ως διακινητές.

====================

Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFASTXI» Ν.Π. 11026, το οποίο βρισκόταν 15 ν.μ. ΒΒΔ νήσου Ερείκουσας με προορισμό το λιμένα AnconaΙταλίας, ότι επρόκειτο να προσεγγίσει εκτάκτως, κατά παρέκκλιση του δρομολογίου του, το λιμάνι της Κέρκυρας, διότι 48χρονος αλλοδαπός επιβάτης έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο μεταμεσονύκτιες ώρες αποβίβασε στο λιμάνι της Κέρκυρας τον 48χρονο, και συνέχισε το δρομολόγιό του.

Ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

====================

Η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες ότι το Ι/Φ-Α/Ψ «IDLE» σημαίας νήσων Καϋμάν, κατά την είσοδό του στη νήσο Μεγανησίου Λευκάδας και συγκεκριμένα στον κόλπο Αμπελάκια, προσάραξε σε βραχώδη αβαθή.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσαν πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΤΙΝΑ» Ν. Λευκάδας 180 με επιβαίνοντες και στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Νυδρίου, το Α/Κ «ΣΤΑΘΗΣ Κ» Ν. Λευκάδας 40 και το Α/Κ «ΣΤΑΥΡΟΣ Κ» Ν. Λευκάδας 72.

Με τη συνδρομή των δύο αλιευτικών σκαφών το «IDLE» με τέσσερις (04) αλλοδαπούς πλήρωμα αποκολλήθηκε και οδηγήθηκε συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι του Νυδρίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Οι έξι (06) αλλοδαποί επιβάτες του μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΟΦΙΑ» Ν. Λευκάδας 303 στην περιοχή «ΣΠΗΛΙΑ» Μεγανησίου.

Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγόρευσε τον απόπλου του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

====================

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου, για ύπαρξη ναυαγών στη νήσο Μ. Αδελφός. Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001, με επιβαίνοντες προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς και λόγω σκότους, η προσέγγιση κατέστη αδύνατη και το σκάφος επέστρεψε στο λιμάνι Αλοννήσου.

Η επιχείρηση επαναλήφθηκε με το πρώτο φως της ημέρας και οι ναυαγοί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το ανωτέρω σκάφος. Πρόκειται για τέσσερα άτομα, αυστριακής υπηκοότητας, οι οποίοι επέβαιναν στο Ι/Φ σκάφος «BIENE», το οποίο, κατά δήλωσή τους, έπεσε επί των βράχων και καταβυθίστηκε λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής και της θραύσεως της καδένας της άγκυρας.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ με μέριμνα του Δήμου Αλοννήσου τους παρασχέθηκε κατάλυμα και ενδιαίτηση.

Το Ι/Φ σκάφος «BIENE» δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα και από τη βύθισή του δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

=====================

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Άνδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUAJEWEL» Ν.Π. 11045, ότι κατά τον απόπλου του από το αγκυροβόλιο του λιμένα Άνδρου, όπου είχε προσδέσει για λόγους ασφαλείας και κατά τη διαδικασία άπαρσης των αγκυρών, η μία εξ’ αυτών εγκλωβίστηκε στο βυθό.

Άμεσα, το πλοίο αποκατέστησε και συνέχισε για το λιμάνι της Άνδρου, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατή η πρόσδεσή του και αναχώρησε για συνέχεια του προγραμματισμένου του δρομολογίου.

Επί του πλοίου επρόκειτο να επιβιβαστούν 43 επιβάτες, εκ των οποίων 13 για Σύρο, 3 για Κύθνο, 2 για Λαύριο και 25 για Τήνο. Οι ανωτέρω επιβάτες, με μέριμνα του υπεύθυνου ναυτικού πράκτορα Άνδρου, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λοιπά πρωινά Ε/Γ-Ο/Γ πλοία.

======================

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για τον τραυματισμό 49χρονης επιβάτιδος, εντός του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» Ν.Π 9906.

Η 49χρονη, κατά την επιβίβασή της στο ανωτέρω πλοίο, έπεσε από την κλίμακα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξιό κάτω άκρο.

Άμεσα, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ», απ’ όπου, έπειτα, μεταφέρθηκε στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ), όπου και παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: