Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Συνέχεια ενημέρωσης για σύλληψη οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος στη Σύρο για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη την 12/08/2011 – Μεταφορές ασθενών - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Τραυματισμός μέλους πληρώματος σε Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Νάξο - Πρόσκρουση Τ/Ρ – Α/Ψ «ΑΕΤΟΣ» στη Νάξο – Έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου - Πνιγμοί στο Ρέθυμνο, τη Θάσο και το Πόρτο Ράφτη– Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Βλάβη/Θράυση συρματόσχοινου συστήματος ανύψωσης καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ-ΑΝ «ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ» στο Ρίο – Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΟΦΙΑ-ΜΑΡΙΑ» στη Ρόδο – Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Πάρο - Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» στον Πόρο – Μεταφορές ασθενών - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών στην Πάτρα – Μεταφορά ασθενών

Συνέχεια ενημέρωσης για σύλληψη οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος στη Σύρο για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη την 12/08/2011
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σύρου και με τη συνδρομή ανδρών του τμήματος Ασφάλειας Ερμούπολης, 43χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι ενώ είχε παρασύρει 78χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείου Σύρου.

===================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

62χρονου από το λιμάνι της Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και
33χρονου αλλοδαπού, 33χρονης αλλοδαπής και 31χρονης, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 33.

===================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 41χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος (τύπου ΒΑΝ), στο οποίο βρέθηκαν κρυμμένοι δέκα (10) αλλοδαποί εκ των οποίων οι έξι (06) ήταν ενήλικοι (3 άνδρες και 3 γυναίκες) και τέσσερα (04) ανήλικα παιδιά (δύο κορίτσια και δύο αγόρια), διότι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Επίσηςβραδινές ώρες χθες, συνελήφθησαν στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 36χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 28χρονη αλλοδαπή συνεπιβάτης του , διότι μετέφεραν τέσσερις (04) αλλοδαπούς, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι στο τρέιλερ που έφερε το ανωτέρω όχημα και στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

===================

Πρωινές ώρες σήμερα, κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης του Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10899, στο νότιο τμήμα λιμένα Νάξου, έσπασε ο δεξιός κάβος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 46χρονου μέλους πληρώματος του πλοίου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Νάξου όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Νάξου.

===================

Προσέκρουσε πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Στελίδας Νάξου και σε απόσταση 1 ν.μ. από το λιμένα Νάξου, το Τ/Ρ – Α/Ψ «ΑΕΤΟΣ» Ν.Ελευσίνας 153, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων σε αυτό από το πρυμναίο τμήμα του.

Άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή τέθηκε σε ετοιμότητα πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ έσπευσε στην ανωτέρω περιοχή προς παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Νάξου 53, το οποίο αφού προσέγγισε το «ΑΕΤΟΣ», το ρυμούλκησε εντός λιμένα Νάξου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Επί του Τ/Ρ – Α/Ψ «ΑΕΤΟΣ» επέβαιναν τρία (03) άτομα, καλά στην υγεία τους.

Από την πρόσκρουση δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ωστόσο για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε πέριξ του σκάφους πλωτό φράγμα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη στην απάντληση των υδάτων από το σκάφος ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αποκατάστασης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

=========================

Μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν σήμερα στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου από κλιμάκιο του Γραφείου Αλιείας και του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βεβαιώθηκε (01) μία αλιευτική παράβαση σε αλιευτικό σκάφος ΓΡΙ-ΓΡΙ, διότι κατελήφθη να έχει αλιεύσει και να εκφορτώνει πενήντα έξι (56) κιλά κολιούς υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα (12-16 εκ. αντί του προβλεπόμενου 18 εκ.).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν τα παράνομα αλιεύματα.

=========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, σήμερα το μεσημέρι, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Ρεθύμνου, 66χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και όπου θα διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

=========================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Καλλιράχης Θάσου, 84χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της .

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πρίνου.

=========================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αγ.Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη, 68χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαρκόπουλου.

=========================

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 38χρονος οδηγός ΙΧΕ οχήματος (CAMPER) καθώς και η 34χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του ανωτέρω οχήματος, δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

=========================

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΑΝ «ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ» Ν.Π. 5786 για βλάβη / θραύση αριστερού συρματόσχοινου συστήματος ανύψωσης καταπέλτη του πλοίου, το οποίο εκτελεί πλόες στο κύκλωμα δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου ως 2ο πρωινό.

Μετά την αντικατάσταση του συρματόσχοινου με καινούριο ισοδύναμο, διενέργεια δοκιμαστικής λειτουργίας του καταπέλτη με ικανοποιητικά αποτελέσματα και επιθεώρησής του από τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης πλοίων, επετράπη από την οικεία Λιμενική Αρχή η συνέχιση δρομολογίων του πλοίου.

=========================

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε, σήμερα το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή 4ν.μ. περίπου ανοικτά από λιμένα Ρόδου, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΟΦΙΑ-ΜΑΡΙΑ» Ν.Π. 9245, με επτά (07) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσε προς παροχή συνδρομής ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ ενημερώθηκαν και τα παραπλέοντα σκάφη.

Το ακυβέρνητο Ε/Γ-Τ/Ρ ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Μανδρακίου Ρόδου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΟΦΙΑ-ΜΑΡΙΑ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας του από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

=========================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από πολίτη, στη θαλάσσια περιοχή «Σάντα Μαρία» ν.Πάρου, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2 μέτρων, μία (01) οβίδα μήκους 58 εκ. και διαμέτρου 15 εκ.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάρου έχουν ληφθεί μέτρα για την φύλαξη της ανωτέρω περιοχής ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για την απομάκρυνση και εξουδετέρωση του εν λόγω πυρομαχικού υλικού.

=========================

Ακυβέρνητο έμεινε, σήμερα το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ» ν.Πόρου, λόγω απώλειας της προπέλας του, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη του, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» Ν.Π. 10613, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ «ΤΑΚΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» Ν.Πόρου 98 και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Πόρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι διαπίστωσης και αποκατάστασης της βλάβης και χορήγησης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

==============================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

31χρονου από το λιμάνι της Σκάλας Πάτμου στο λιμάνι του Πυθαγορείου Σάμου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λέρου 56 και
67χρονης, από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

==============================

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο νέο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ένας 22χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης, σε δεύτερο περιστατικό, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ένας 39χρονος αλλοδαπός οδηγός ΙΧΕ οχήματος καθώς και ένας 26χρονος αλλοδαπός, με την άμεση συνεργεία του οποίου ο 39χρονος μετέφερε έναν 28χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε νομιμοποιητικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, και ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, το οποίο διενεργεί τις προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω ΙΧΕ όχημα.

=================================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκαν χθες, από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, με το Α/Κ «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χ.» Ν.Α.134, 24χρονος και 18χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: