Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Εντοπισμός σκάφους με παράνομους μετανάστες στην Παλαιοχώρα –Παροχή συνδρομής σε ερασιτεχνικό σκάφος στο Βόλο – Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου χειριστή kite surf στη Νάξο - Εισροή υδάτων σε Θ/Γ σκάφος στην Αμοργό – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ–Ο/Γ – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών, αλλοδαπού διακινητή και αλλοδαπών συνεργών στην Πάτρα – Πνιγμός στη Νέα Μηχανιώνα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ελευσίνα – Διάρρηξη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Άγιο Νικόλαο - Πνιγμοί στην Κύθνο και το Ναύπλιο – Ελαφρύς τραυματισμός μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στην Κυλλήνη - Εντοπισμός αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Καλαμάτα – Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενων στην Αμοργό - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ στη Χίο – Εντοπισμός κλεμμένης λέμβου και σύλληψη παράνομων μεταναστών στους Οθωνούς – Σύλληψη για κλοπή στον Πειραιά – Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Μεταφορές ασθενών

Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σε απόσταση 1ν.μ. ανοικτά της Παλαιοχώρας, ένα αλιευτικό σκάφος (αγνώστων λοιπών στοιχείων) με εξήντα επτά (67) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το εν λόγω σκάφος, λόγω εισροής υδάτων, προσέγγισε την παραλία «ΓΙΑΛΙΣΚΑΡΙ» ενώ οι επιβαίνοντες αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια.

Οι παραπάνω αλλοδαποί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν προσωρινά στο δημοτικό στάδιο Παλαιοχώρας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενώ το αλιευτικό σκάφος, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. έδεσε στο λιμάνι «ΤΗΓΑΝΙ» και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καντάνου, γίνονται προσπάθειες άντλησης πετρελαίων και υδάτων.

Τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Συνέχεια ενημέρωσης:

Κατόπιν περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι πέντε (05) από τους εξήντα επτά (67) αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν σε αλιευτικό σκάφος ανοικτά της Παλαιοχώρας, είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης του σκάφους, για την μεταφορά των υπολοίπων στην Ιταλία.

Οι ανωτέρω πρόκειται να οδηγηθούν απογευματινές ώρες σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Συνεχίζεται η άντληση υδάτων και πετρελαίων από το σκάφος μεταφοράς τους με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

=====================

Απογευματινές ώρες σήμερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή αγκυροβολίου Βόλου, ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, το ερασιτεχνικό σκάφος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Λ.Β. 8688 στο οποίο επέβαιναν τρεις άτομα, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το ερασιτεχνικό σκάφος «ELRODEO» Λ.Β. 10866, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ , κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου.

=====================

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για περιστατικό αγνοούμενου 44χρονου αλλοδαπού χειρίστη kite surf, στη θαλάσσια περιοχή «ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ».

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν από ξηράς όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ δια θαλάσσης πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το σκάφος «ΑΝΕΜΟΣ» Λ.Ν. 939.

Ο 44χρονος εντοπίστηκε από προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. σε παρακείμενη παραλία, καλά στην υγεία του.

=====================

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αμοργού, ενημερώθηκε ότι το Θ/Γ σκάφος «ΚΕΛΛΥ» σημαίας Βελγίου, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 62χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του, είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 2ν.μ. βορειοανατολικά από το ακρωτήρι «ΠΡΑΣΙΝΟ».

Κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με την τοπική Λιμενική Αρχή, στο σημείο έσπευσαν το ταχύπλοο σκάφος «ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ» Τ.Π. 1596 Ι και τα Α/Κ σκάφη «ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Ι» Ν.Ν.32 και «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Ν. 80, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το Θ/Γ στο λιμάνι της Αιγιάλης.

Ο 62χρονος Κυβερνήτης είναι καλά στην υγεία του ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Αμοργού απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΚΕΛΛΥ» μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας.

=====================

Στο δεξί άνω άκρο τραυματίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, 56χρονη, η οποία επέβαινε στο Ε/Γ–Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» Ν.Π. 11117, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο – Μυτιλήνη.

Στην ανωτέρω παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου και μετά τον κατάπλου στη Μυτιλήνη, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

=====================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 30χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν κατείχε ταξιδιωτικά έγγραφα ούτε άδεια ικανότητας οδήγησης ενώ διαπιστώθηκε να μεταφέρει μια 27χρονη παράνομη μετανάστρια που συνόδευε δύο (02) ανήλικα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, η οποία και συνελήφθη.

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, τέσσερις (04) αλλοδαποί (2 άνδρες καιν 2 γυναίκες), διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Τέλος, συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 21 ετών, διότι παρείχαν άμεση συνέργεια, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας με δύο αλλοδαπούς, που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το όχημα από το πρώτο περιστατικό κατασχέθηκε.

=====================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΟΥΖΛΑ» Νέας Μηχανιώνας, 55χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΑΧΕΠΑ» Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης .

=====================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε βραδινές ώρες χθες, στην οδό «ΩΚΕΑΝΙΔΩΝ» στην παραλία Ελευσίνας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 23χρονη και συνοδηγό μία 25χρονη, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στην μάντρα του κτιρίου της Επισκευαστικής Βάσης Λιμενικού Σώματος.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε η 23χρονη, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» Νοσοκομείο, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

==============================

Προφορική μήνυση κατ’ αγνώστων για διάρρηξη – κλοπή, κατέθεσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο βρίσκεται εντός του λιμένα.

Η ανωτέρω ανέφερε ότι άγνωστος/άγνωστοι εισήλθαν βραδινές ώρες χθες στο κατάστημα, σπάζοντας τμήμα τζαμαρίας και αφαίρεσαν μία ταμειακή μηχανή και χρηματικό ποσό ύψους 1.570 €.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου.

==============================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΦΥΚΙΑΔΑΣ» Κύθνου, 66χρονη αλλοδαπή.

Από γιατρούς του νησιού διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου.

=================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΡΑΘΩΝΑ» Αργολίδος, 66χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου.

=================

Στον αστράγαλο τραυματίστηκε ελαφρά, πρωινές ώρες σήμερα, 27χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ «HSARIAHMETOGLOY» σημαίας Μάλτας.

Ο τραυματίας διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του δόθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές οδηγίες καθώς και φαρμακευτική αγωγή, εξήλθε αυθημερόν.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης.

=================

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε ότι αγνοείτο 45χρονος υποβρύχιος αλιέας, στη θαλάσσια περιοχή «ΤΡΑΧΗΛΑ» Μεσσηνίας.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς και δια θαλάσσης με όχημα και πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ αντίστοιχα, καθώς και με ιδιωτικά σκάφη.

Λίγο αργότερα, ο 45χρονος εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή, καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με το πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου Μεσσηνίας.

===================

Ενημερώθηκε σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αμοργού ότι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Δονούσας αγνοείτο φουσκωτό σκάφος, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Σάμου και Πάτμου, στο σημείο έσπευσαν πλωτά περιπολικά του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, Λετονικό ελικόπτερο και ιδιωτικά σκάφη.

Απογευματινές ώρες σήμερα, ιδιωτικό σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες και στο οποίο επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Φυλακίου Αιγιάλης, εντόπισε τους εν λόγω αγνοούμενους σε βραχονησίδα κάτω από τη νήσο ΛΙΑΔΙ, καλά στην υγεία τους.

Οι ανωτέρω οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο αγροτικό ιατρείο Αιγιάλης, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στη Λιμενική Αρχή Νάξου για διενέργεια προανάκρισης.

===================

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε, ότι το Ι/Φ «ISKAS» σημαίας Γαλλίας, με έξι επιβαίνοντες, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη θαλάσσια περιοχή Καταρράκτης Ανατολικής Χίου, με σκοπό την περιήγηση του νησιού, παρουσίασε πρόβλημα στο πηδάλιο.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ Σ» Ν.Χ. 259.

Από το πλωτό περιπολικό εντοπίστηκε το «ISKAS» και διαπίστωσε ότι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ κατά δήλωση του Κυβερνήτη του Ι/Φ, δεν υπήρχε θαλάσσια ρύπανση και δεν είχε σημειωθεί εισροή υδάτων.

Το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ Σ» ρυμούλκησε το ιστιοφόρο σκάφος και συνοδεία του πλωτού περιπολικού οδηγήθηκε με ασφάλεια στο τουριστικό λιμάνι της Χίου.

Από το Λιμεναρχείο, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

====================

Εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Οθωνών, στη θαλάσσια περιοχή «ΞΥΛΟΣΕΡΜΗ», η λέμβος «ΣΠΥΡΟΣ» Λ.Κ. 6887, η οποία είχε κλαπεί πρώτες πρωινές ώρες χθες, από την περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας.

Στην ανωτέρω λέμβο επέβαιναν οκτώ (08) αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, από όπου παρελήφθησαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Παλαιοκαστρίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση.

====================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, από προσωπικό του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του ΚΛΠ, 51χρονος αλλοδαπός, διότι είχε κλέψει μια βαλίτσα από άτομο που βρισκόταν σε χώρο εστίασης στην περιοχή Ακτή Τζελέπη.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

====================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, τρεις (03) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν χθες, και σήμερα οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

32χρονης από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53 και
61χρονου, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ» Ν.Θ. 39.

Δεν υπάρχουν σχόλια: