Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Σύλληψη παράνομων μεταναστών για παραεμπόριο στη Χαλκίδα - Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση στη Σάμο – Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Πάτρα – Μεταφορά ασθενούς - Σύλληψη παράνομου μετανάστη στη Σάμου

Βραδινές ώρες χθες, στα πλαίσια της τακτικής αστυνόμευσης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη χερσαία ζώνη του λιμένα και ειδικότερα στον πεζόδρομο της παραλίας, τρεις αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι δύο από τους προαναφερόμενους ασκούσαν παράλληλα υπαίθριο εμπόριο στερούμενοι σχετικών αδειών και παραστατικών τιμολογίων αγοράς.

Οι ανωτέρω πρόκειται να παραδοθούν στην Α.Δ. Ευβοίας, ενώ τα αντικείμενα του υπαίθριου εμπορίου κατασχέθηκαν.

Επίσης, συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή άλλοι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν κάτοχοι αιτήσεων πολιτικού ασύλου και ασκούσαν υπαίθριο εμπόριο στερούμενοι σχετικών αδειών και παραστατικών τιμολογίων αγοράς.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αντικείμενα του υπαίθριου εμπορίου κατασχέθηκαν.

===========================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, ότι το Ι/Φ «FORTUNE» σημαίας Τουρκίας, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω βλάβης, πλησίον βραχονησίδας Καραβόπετρα νότια ν.Σάμου.

Άμεσα έσπευσαν προς εντοπισμό ανωτέρω σκάφους και παροχή συνδρομής λετονικό περιπολικό σκάφος, που συμμετέχει σε επιχειρήσεις φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας υπό τον συντονισμό του οργανισμού FRONTEXκαθώς και πλωτά περιπολικά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώνοντας ότι το ανωτέρω σκάφος έχει αγκυροβολήσει στην περιοχή Καραβόπετρας Ηραίου ν.Σάμου, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στις 16:10 το «FORTUNE» κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο λιμένα Πυθαγορείου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «FORTUNE» μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

===========================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 21χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό νομιμοποιητικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε σήμερα, από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 56χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

========================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας (01) αλλοδαπός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο ανωτέρω είχε, κατά δήλωσή του, ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με άγνωστο χειριστή, ο οποίος επέστρεψε στις έναντι τουρκικές ακτές μετά την αποβίβαση του ανωτέρω αλλοδαπού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Γ.Ν.Σάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: