Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σκάφος που μετέφερε μετανάστες εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού

Δύσκολο αποδεικνύεται το έργο του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην αντιμετώπιση της διακίνησης λαθρομεταναστών στα παράλια της Ηπείρου, μετά το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή.
Αποτέλεσμα του περιστατικού είναι η σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, περίπου 200 λαθρομεταναστών, αλλά και υλικές ζημιές σε πλωτό περιπολικό της Λιμενικής αρχής Ηγουμενίτσας κατά την καταδίωξη του εμπλεκόμενου σκάφους.
Όπως έγινε γνωστό, μετά από έρευνα των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος με σημαία Σλοβενίας, που συμμετείχε σε φόρτωση λαθρομεταναστών από την περιοχή Λούτσας Πρέβεζας σε θαλαμηγό σκάφος με το όνομα «Diana».

Σύμφωνα με την Λιμενάρχη Πρέβεζας, Υποπλοίαρχο Σταματία Μαργέλη, το ταχύπλοο σκάφος κατευθύνθηκε προς την Ιταλία και μετά από 5,5 ώρες επέστρεψε στους Παξούς. Εκεί συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες, ένας 58χρονος ημεδαπός και ένας 33χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι μάλιστα οδηγήθηκαν και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Εν τω μεταξύ, το θαλαμηγό σκάφος καταδιώχθηκε από περιπολικά σκάφη των λιμενικών αρχών Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, με κατεύθυνση προς την Ιταλία. Μάλιστα, κατά την καταδίωξη το θαλαμηγό σκάφος στην προσπάθειά του να διαφύγει πραγματοποίησε απότομο ελιγμό και συγκρούστηκε η άγκυρα της πλώρης με ένα από τα πλωτά περιπολικά της λιμενικής αρχής Ηγουμενίτσας, προκαλώντας υλικές ζημιές.
Σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές το συγκεκριμένο σκάφος εντοπίστηκε, αφού είχε εγκαταλειφθεί από τους επιβαίνοντες διακινητές, στις ακτές της Νότιας Ιταλίας. Σε αυτό επέβαιναν οι λαθρομετανάστες οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με την κα Μαργέλη οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο περιστατικό διακίνησης λαθρομεταναστών.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: