Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Αναφορά σύγκρουσης σκαφών στην Αντίπαρο – Μεταφορά ασθενούς - Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ «VENUS I» στον Πειραιά - Πνιγμός στη Χίο - Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Σύρο - Πνιγμοί στον Πύργο Ηλείας, στον Αγιόκαμπο και στον Ωρωπό - Εντοπισμός πτώματος αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Θεσσαλονίκη – Μηχανική Βλάβη Ε/Γ – Υ/Γ «ΕΤΖΙΑΝ ΠΡΙΝΣ ΙΙ» στη Κω - Πνιγμοί στην Πρέβεζα και τη Χίο- Καθυστέρηση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» από Κυλλήνη – Θάνατος αλλοδαπού στη Μύκονο - Αναφερόμενα κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας σε Ε/Γ - Κ/Ζ στον Πειραιά - Πνιγμοί στο Ρέθυμνο και στο Σταυρό Θεσσαλονίκης- Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στη Πάτρα

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αναφέρθηκε στη Λιμενική Αρχή Αντιπάρου, από τους δύο (02) επιβαίνοντες του Τ/Χ σκάφους «SEASCAPE» σημαίας Αγγλίας, ότι ενώ επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την παραλία εγκαταστάσεων κάμπινγκ Αντιπάρου, είχαν επαφή με το διερχόμενο Α/Κ σκάφος «ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ» Ν.Π. 09, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκδορών στο ανωτέρω Τ/Χ καθώς και ζημιά στον ένα εκ των δύο εξωλέμβιων κινητήρων του.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αντιπάρου.

==========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ» Ν.Θ. 39, 25χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

==========================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα της Μυτιλήνης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 21χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του μία (01) χάρτινη συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης καθαρού βάρους 0,27 γραμμαρίων, καθώς και μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 11,50, η οποία βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στις αποσκευές του εντός φιάλης σαμπουάν.

Επίσης συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, μία 34χρονη και ένας 34χρονος, διότι παρέλαβαν σακ βουαγιάζ, το οποίο είχαν επιμελώς κρυμμένο σε σημείο του λιμένα και περιείχε δύο (02) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 5,30 γραμμαρίων και 2,20 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το οποίο διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν οι προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες.

==========================

Πρωινές ώρες σήμερα ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Υ/Γ «VENUS I» Ν.Π. 8037 ανέφερε ότι, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά με προορισμό Αίγινα – Αγκίστρι και ενώ βρισκόταν σε απόσταση 7 ν.μ. από λιμένα Πειραιά, παρουσιάστηκε αύξηση θερμοκρασίας ελαίου στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το Ε/Γ-Υ/Γ «VENUSI», στις 12:30, επέστρεψε στο λιμένα Πειραιά, με 51 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με αμοιβό πλοίο της ίδιας εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, σήμερα το πρωί, από τη θαλάσσια περιοχή Καρφά ν.Χίου, 51χρονος,

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

==========================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμένα της Σύρου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, ένας 43χρονος και ένας 32χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους, εντός ταξιδιωτικού σάκου, μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης μεικτού βάρους 3 γραμμαρίων.

Επίσης συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, ένας 32χρονος, ένας 26χρονος και μία 23χρονη αλλοδαπή, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους, εντός ταξιδιωτικού σάκου, μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης μεικτού βάρους 18,50 γραμμαρίων.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, το οποίο διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν οι προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΣΠΙΑΝΤΖΑΣ» Πύργου Ηλείας, 82χρονος,

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του , ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κατάκολου.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ» Λάρισας, 47χρονος,

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας Σωτηρίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του , ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγιόκαμπου.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» Ωρωπού Αττικής, 85χρονος,

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΚΑΤ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ωρωπού.

==========================

Πτώμα ανδρός, ηλικίας περίπου 20–30 ετών, μετρίου αναστήματος, με μαύρα μαλλιά, με μαύρο τζιν παντελόνι και μαύρη μπλούζα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή της λεωφόρου «ΝΙΚΗΣ» στο ύψος της οδού «ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ» στη Θεσσαλονίκη.

Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Νοσοκομείο για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης.

==========================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Υ/Γ «ΕΤΖΙΑΝ ΠΡΙΝΣ» Ν.Π. 10603 ανέφερε στη Λιμενική Αρχή Κω, ότι ενώ βρισκόταν στον προβλήτα διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής.

Στο ανωτέρω πλοίο το οποίο εκτελεί περιηγητικούς τουριστικούς πλόες με αφετηρία τον λιμένα Κω, από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΡΙΖΩΝ» Πρέβεζας, 77χρονος,

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιωαννίνων για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρεβέζης.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΑΤΣΟΥΝΙ» δήμου Ψαρών, 77χρονη.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Αγροτικό Ιατρείο Ψαρών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

==========================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» Ν.Π. 10801, το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 15:30 για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, ότι το κλειδί ασφαλείας της αριστερής άγκυρας έχει βλάβη και χρειάζεται αντικατάσταση.

Επαγγελματίας δύτης βοήθησε στην αντικατάσταση του συγκεκριμένου κλειδιού ασφαλείας ενώ μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπίστωσε την αποκατάσταση της βλάβης.

Το πλοίο απέπλευσε για Ζάκυνθο στις 17:05, αντί της προγραμματισμένης 15:30, με 571 επιβάτες.

==========================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από το τοπικό Κέντρο Υγείας για τον θάνατο 60χρονου αλλοδαπού, ο οποίος έλαβε χώρα στην παραλία «ΚΑΛΑΜΟΠΟΔΙ» Μυκόνου.

Ο 60χρονος ευρισκόμενος επί της οριογραμμής θάλασσας – αιγιαλού ένοιωσε ξαφνική αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη της ανωτέρω παραλίας και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο ανωτέρω ήταν επιβάτης του Κ/Ζ «CELEBRITYEQUINOX» σημαίας Μάλτας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σύρου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

==========================

Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε, ότι πρωινές ώρες αύριο πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι, προερχόμενο από Ιταλία, το Ε/Γ– Κ/Ζ «NAVIGATOROFTHESEAS» σημαίας Μπαχάμες, με 3.400 επιβάτες και πλήρωμα 1.205 άτομα.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος έχουν αναφερθεί τέσσερα (04) κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανή μορφή γαστρεντερίτιδας).

Ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το περιστατικό.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΛΙΒΑΔΙ» δήμου Μυλοπόταμου Ρεθύμνου, 55χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΓΟΡΓΟΝΕΣ» Σταυρού Θεσσαλονίκης, 26χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σταυρού.

==========================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, σε δύο περιστατικά, δύο αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά το κλείσατε το μαγαζί;;; αδειούλα καλοκαιρινή και το παίζουμε και δουλευταράδες;;; ουστ λαμόγιααααααα................

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες του blog μας που μας στείλανε emails προς ανάρτηση ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα στην ανάρτηση θεμάτων.
Ελπίζουμε να λυθεί σύντομα το πρόβλημα και να αναρτήσουμε τα emails τους το συντομότερο δυνατόν.