Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Κω - Εντοπισμός σκάφους με παράνομους μετανάστες δυτικά βορειοδυτικά των Αντιπαξών - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού διακινητή στην Πάτρα - Σύλληψη για ναρκωτικά στην Κω - Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Εντοπισμός σκάφους με παράνομους μετανάστες στη Λευκάδα και σύλληψη διακινητών

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Κω, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, μετά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, 29χρονος, διότι, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του επιμελώς συσκευασμένη και κρυμμένη, μία νάιλον σακούλα, περιέχουσα ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 34,8 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

========================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. το Κέντρο Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε, από πλωτό περιπολικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για την ύπαρξη Θ/Γ σκάφους με σημαντικό αριθμό παράνομων μεταναστών, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. δυτικά βορειοδυτικά των Αντιπαξών.

Άμεσα το Κέντρο Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έδωσε εντολή να σπεύσουν πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. όμορων Λιμενικών Αρχών, για συνδρομή και παρακολούθηση του ανωτέρω σκάφους, το οποίο έπλεε με κατεύθυνση προς τις Ιταλικές ακτές.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των επιχειρησιακών μέσων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για ανακοπή της πορείας του, το Θ/Γ σκάφος εισήλθε περί ώρα 10.30, εντός FIRΙταλίας.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αντίστοιχες Υπηρεσίες της Ιταλίας.

Επίσης, στο εν λόγω περιστατικό, διερευνάται η συμμετοχή δεύτερου ταχυπλόου σκάφους το οποίο εικάζεται ότι κινήθηκε προς τις ακτές της θαλάσσιας περιοχής Πρεβέζης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας σε συνεννόηση με την κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σκάφους με παράνομους μετανάστες δυτικά βορειοδυτικά των Αντιπαξών και σύλληψη διακινητών

Μετά από συνεργασία με Ιταλικές Αρχές, το καταδιωχθέν Θ/Γ σκάφος που μετέφερε μεγάλο αριθμό παράνομων αλλοδαπών και έφερε το όνομα «DIANA» (α.λ.σ.) κατελήφθη από τις Ιταλικές Αρχές στις ακτές της Ν.Ιταλίας να μεταφέρει τουλάχιστον 145 παράνομους μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Στο εν λόγω περιστατικό φέρεται εμπλεκόμενο το ταχύπλοο σκάφος «ΚΡ 5601» σημαίας Σλοβενίας, μήκους 10-11μ., με δύο εξωλέμβιες μηχανές 350 ίππων η καθεμία, το οποίο συμμετείχε στη φόρτωση του Θ/Γ «DIANA» με μετανάστες από τις ακτές της περιοχής Λούτσας Πρεβέζης, η δράση του οποίου αποτελούσε επί μεγάλο χρονικό διάστημα αντικείμενο έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ταχύπλοο σκάφος καταδιωκόμενο κατευθύνθηκε προς την Ιταλία, απ’ όπου επέστρεψε μετά από 5,5 περίπου ώρες στους Παξούς, όπου οι δύο επιβαίνοντες σ’ αυτό (ένας ημεδαπός 58χρονος χειριστής και ένας 32χρονος αλλοδαπός) συνελήφθησαν από δυνάμεις Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το σκάφος κατασχέθηκε με την προβλεπόμενη διαδικασία και θα διατεθεί για τις ανάγκες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Επίσης, σύμφωνα με σημερινή αναφορά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από πλωτά περιπολικά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ της θαλαμηγού «DIANA» σημαίας Ιταλίας, με σκοπό την ανακοπή της πορείας της, στην προσπάθεια διαφυγής της, η θαλαμηγός πραγματοποίησε απότομο ελιγμό και χτύπησε με την άγκυρα της πλώρης της ένα από τα δύο πλωτά περιπολικά της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας στα έξαλα της δεξιάς παρειάς του.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ προκλήθηκε οπή στα ελάσματα του πλωτού περιπολικού.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

========================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 41χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας / επικαθήμενο – ψυγείο), διότι μετέφερε, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, εντός του χώρου του φορτίου (χαρτοκιβώτια με σταφύλια πάνω σε παλέτες), δέκα επτά (17) αλλοδαπούς που δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Επίσης, συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, σε ανάλογο έλεγχο, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, επτά (07) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένας (01) αλλοδαπός χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το φορτηγό όχημα από το πρώτο περιστατικό κατασχέθηκε.

========================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Κω, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, μετά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, ένας 24χρονος αλλοδαπός και ένας ημεδαπός ηλικίας 22 ετών, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους επιμελώς συσκευασμένες και κρυμμένες, δύο νάιλον σακούλες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 49,5 και 52,7 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

====================

Συνελήφθησαν, χθες σε τέσσερα περιστατικά, στο νέο λιμένα Πάτρας από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών /Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, έξι αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία και για τα τέσσερα περιστατικά, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

====================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 39χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του οχήματός του, δύο αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ΙΧ.Ε. όχημα κατασχέθηκε.

====================

Η Λιμενική Αρχή Λευκάδαςενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ότι σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων με δεκαπέντε (15) περίπου επιβαίνοντες βρισκόταν ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικής.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι όμορες Λιμενικές Αρχές και παραπλέοντα σκάφη για παροχή βοήθειας.

Στις έρευνες συμμετείχαν τέσσερα (4) πλωτά περιπολικά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα (1) ιδιωτικό σκάφος.

Στη θαλάσσια περιοχή 1,8 ν.μ. νότια της Λευκάδας εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ακυβέρνητο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί άνδρες στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

Με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ν. Λευκάδας 62 το ακυβέρνητο σκάφος ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στο λιμένα Βασιλικής.

Οι τρεις διακινητές, που οργάνωσαν τη μεταφορά, (1 ημεδαπός ηλικίας 53 ετών και 2 αλλοδαποί, ηλικίας 22 και 37 ετών αντίστοιχα) και είχαν πέσει νωρίτερα στη θάλασσα για να διαφύγουν, συνελήφθησαν από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας

====================

Δεν υπάρχουν σχόλια: