Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΛΣ ΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Ηράκλειο 19/08/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης σας αποστέλλει Δελτίο Τύπου Βουλευτή Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου και αναφορά Υ.Π.τ.Π για θέματα που αφορούν το προσωπικό Λ.Σ –ΕΛ.ΑΚ. Ανατολικής Κρήτης .

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο για την επίλυση θεμάτων προσωπικού που μας αφορούν , και όχι μόνο , και είναι πάρα πολλά όπως όλοι γνωρίζετε. Τα κακόβουλα σχόλια στο διαδίκτυο εναντίον μελών του Δ.Σ. Ένωσης μας δεν μπορούν να ακυρώσουν και να αμαυρώσουν την προσπάθεια μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο των αιτημάτων μας .

Το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΑΦΕΡΜΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ
Απάντηση στην Αναφορά (υπ. αρ. 6791/05-07-2011) του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με τα θέματα προσωπικού Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής Αν.Κρήτης, απέστειλε ,το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με όλα τα θέματα,
που τέθηκαν, έπειτα από την επίσημη καταγγελία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.
Συγκεκριμένα,το Υπουργείο, σε σχέση με τη στελέχωση των Υπηρεσιών, αναγνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, αναφέροντας όμως:
«ότι με δεδομένη την υφιστάμενη δύναμη του Σώματος ,που αριθμεί σήμερα 7.350 μέλη έναντι των 10.242 οργανικών θέσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία,η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου μέριμνα,ώστε οι υπηρεσίες του να λειτουργούν υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ετήσιων μεταθέσεων, ανακατανέμει το προσωπικό σε Λιμενικές Αρχές, οι οποίες χρήζουν ενίσχυση, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες κενές θέσεις και συνεκτιμώντας αντικειμενικά , υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια του προσωπικού».

Ταυτόχρονα τονίζει ότι γίνονται προσπάθειες για να λυθούν και τα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα που αφορούν τις υλικοτεχνικές υποδομές.

Πιο αναλυτικά, σε ότι έχει να κάνει με τα οδοιπορικά (πλεύσιμα) των πλωτών του Λιμενικού Σώματος και για τον ανεφοδιασμό των πλωτών και χερσαίων μέσων του Σώματος, το Υπουργείο απαντά ότι:
«για το μεν πρώτο ότι το θέμα βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένονται οι θέσεις του και για το δεύτερο ότι ο ανεφοδιασμός γίνεται είτε από μονάδες των Γενικών Επιτελείων των ενόπλων Δυνάμεων είτε από το ελεύθερο εμπόριο.
Οι διαγωνισμοί περί προμήθειας υγρών καυσίμων γίνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έχει εκδοθεί εξουσιοδότηση προμήθειας καυσίμων μέχρι την ανάδειξη προμηθευτή καυσίμων από διαπραγμάτευση».

Τέλος,
το Υπουργείο απαντάει στον κ. Κεγκέρογλου ότι οι δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το χρονικό διάστημα 2008-2010 ανέρχονται στο ποσό των 15.000.000€ περίπου, με πληρωμές άνω των 13.000.000€.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙΣ . ΜΕΝΕΛΑΕ ΔΥΝΑΤΑ !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος πήγε μια απόσπαση πριν λίγο καιρό και μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα. Σε όλους έλεγε για την τρομακτική του εμπειρία. Και για το ότι ο παπουτσής μας είπε υπεράριθμους ούτε λέξη. Αλλά τι τον νοιάζει αυτόν? ΑΥΤΟΣ έχει κάνει τα κονε του....

Ανώνυμος είπε...

Παντως για να λεμε τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη , ο προεδρος της ΕΠΛΣ Αν Κρητης τον οποιο έχουμε κραξει (μαζι κιεγω) για διαφορα θεματα , ΠΗΡΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ , το οποιο σημαινει οτι ακομα ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΟΛΗ στην Υπηρεσια του, την ωρα που αλλοι συνδικαλιστες οχι αποσπασεις δεν εχουν παρει ποτε, αλλα την στολη την φορανε μονο οταν πανε σε καμια πορεια στο κεντρο της Αθηνας. Ποσοι ειναι αυτοι που κανουν χρηση των προνομιων που τους δινει ο συνδικαλισμος και βολταρουν σαν μαιντανοι περα δωθε σαν συνταξιουχοι ,αλλα απαξιουν να δωσουν σημασια στους συναδελφους γυρω τους , δεν εχουν πραγματοποησει επισκεψεις σε υπηρεσιες να μιλησουν με τους συναδελφους και γενικα αδρανουν για ολα εκτος απο την καβατζα τους! Ασε που πολλοι φαινονται οτι υπηρετουν σε υπηρεσιες που εχουν μεγαλο φορτο εργασιας και ουτε που φιλοτιμουνται να βαλουν στολη να βοηθησουν τους συναδελφους τους...
Και οπως ειπε ο 11.53... τι τους νοιαζει αυτους;; Αυτοι τα εχουν κανει τα κονε τους!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ . ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΣΟΡΤΣΑΚΙΑ . ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ . ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ .