Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΕΠΛΣ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ-ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ:Αιφνιδιαστική περικοπή επιδόματος ειδικής απασχόλησης...Το τσάμπα τελείωσε και το φιλότιμο εξαντλήθηκε...

Ακόμα και η πλούσια ελληνική γλώσσα, μερικές φορές δείχνει φτωχή να περιγράψει αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην οποία βέβαια, δεν γνωρίζαμε ότι επιτρέπεται κατά περίπτωση πλέον η συμμετοχή σε διάλογο και κατάθεση επιχειρημάτων για θέματα που μας αφορούν. Αλλιώς πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι εν μέσω θέρους (29 Ιουλίου) και εντελώς αιφνιδιαστικά απλά μας ανακοινώθηκε η περικοπή του επιδόματος ειδικής απασχόλησης.

Πέραν τούτου, μας δίνεται πλέον η αίσθηση ότι έχει χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα αλλά και σίγουρα δεν έχει εκτιμηθεί η στάση μας για πολλά χρόνια τώρα. Δείχνοντας μέγιστη υπευθυνότητα κρίναμε ότι δεν είναι καιρός να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για οποιονδήποτε άλλον εργαζόμενο, δηλαδή να αμειβόμαστε για όσα πενθήμερα δουλεύουμε και όχι έως 52, να πληρωνόμαστε τη νυχτερινή εργασία με την αποζημίωση που πραγματικά αξίζει να πληρωθεί, η υπερωριακή εργασία, οι εξαιρέσιμες και οι αργίες, το σύνολο των περιπολιών των σκαφών και όλα το υπόλοιπα που προσφέρουμε και τα οποία πολλές φορές δεν έχουν να κάνουν με καθήκοντα του σώματος.

Το ευχαριστώ λοιπόν για όλη μας αυτή τη στάση ήταν μία ακόμα περικοπή και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σοβαρή μελέτη, αφού είναι τελείως διαφορετικό να μειώνεται ο μισθός άλλων δημοσίων υπαλλήλων από τα 3.000 ευρώ στα 2.900 και άλλο ο μισθός των ένστολων από τα 1400 στα 1350 ευρώ, μισθός που για να φτάσει σ’ αυτό το « ύψος» θα πρέπει να δουλέψουμε και όλα τα σαββατοκύριακα και αρκετές νύχτες διαφορετικά δεν ξεπερνάει ούτε τα 1.100.

Ποιος άραγε εμπνεύστηκε και εισηγήθηκε τις περικοπές αυτές; Θέλει πολλά πτυχία για να καταλάβει κάποιος ότι έχοντας ήδη έρθει σε δυσχερή οικονομική θέση με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις (δάνεια, λογαριασμούς, διατροφή, ενοίκιο κ.α) έχουμε φτάσει πλέον κυριολεκτικά στην εξαθλίωση; Πόσο δύσκολο είναι να σκεφτούν κάποιοι ότι έστω και αν θέλαμε να συμπληρώσουμε το εισόδημά μας με άλλη εργασία αυτό μας απαγορεύεται από το σύνταγμα και θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψην για την οποιαδήποτε περικοπή;

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πολλές τέτοιες επισημάνσεις όμως θεωρούμε ότι είναι κατάντια το ότι αναγκαστήκαμε να φτάσουμε στο σημείο αυτό. Η ποιότητα μιας δημοκρατίας φαίνεται από το κατά πόσον για τις κοινωνικές ομάδες που δεν μπορούν να εκφραστούν ή να αντιδράσουν όπως είμαστε εμείς οι ένστολοι, λαμβάνεται μέριμνα ώστε να ζούμε τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Αντ’αυτού εδώ και πάρα πολλά χρόνια όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχοντας τους τρόπους να πιέσουν διαμόρφωσαν δυσανάλογους με εμάς μισθούς και τώρα ερχόμαστε να πληρώσουμε όλοι μαζί τον όποιο λογαριασμό. Καλούμε την ομοσπονδία της οποίας και η ένωση μας είναι μέλος να προβεί σε τέτοιες πλέον αποφάσεις και κινήσεις έτσι ώστε με νόμιμο τρόπο και επιτρεπτό αλλά αποτελεσματικό, να δείξουμε πλέον ότι το τσάμπα τελείωσε και το φιλότιμο εξαντλήθηκε. Άμεση διεκδίκηση αποζημίωσης της πραγματικής εργασίας της οποίας προσφέρουμε, πόσοι άραγε δουλεύουν Σαβ/κα, αργίες και νύχτα στο δημόσιο και αν δούλευαν πόσο θα πληρώνονταν; Άμεση νομική διερεύνηση κατά πόσον όλες αυτές οι περικοπές είναι συνταγματικές. Να προβούμε σε όλες εκείνες τις κινητοποιήσεις ώστε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας αλλά και να απαιτήσουμε την ακύρωση της νέας οικονομικής αφαίμαξης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: