Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΕΑΠΣ:Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚIΝΔΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ! ! !

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚIΝΔΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Συνάδελφοι

Πριν περίπου 10 ημέρες, δυστυχώς, πρώτοι, είχαμε επισημάνει ότι στην τελευταία νομοθετική, υπό ψήφιση, ρύθμιση του Υπ.Οικονομικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» διαφαινόταν νέα πρόθεση της Κυβέρνησης για «κούρεμα των Αποδοχών μας» αφού στη σελίδα 32 της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου, αναφερόταν κείμενο για τη περαιτέρω μείωση των επιδομάτων του δημοσίου, μεταξύ των οποίων και το δικό μας το "ειδικής απασχόλησης".
Επειδή στο κύριο σώμα του νομοσχεδίου, δεν επαναδιατυπωνόταν το παραπάνω, διάφοροι "πραίτωρες" μας κατηγόρησαν ότι αδίκως κινδυνολογούμε και ότι η Κυβέρνηση, δεν πειράζει τους ένστολους εργαζομένους.

Το δεκαήμερο που ακολούθησε χαρακτηρίστηκε από τη γνωστή πλέον "ταφική σιωπή" των κυβερνώντων στις έντονες διαμαρτυρίες μας, ενώ παράλληλα σκορπίσαν και άφθονη καθησυχαστική σκόνη.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ στις 27-8-2011 μετά από συνάντησή της με το Διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών: " Από πλευράς του Διευθυντού και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργού Οικονομικών δηλώθηκε η βούληση για προώθηση και θετική αντιμετώπιση των προαναφερομένων αιτημάτων μας αναμένοντας επ' αυτών και την σχετική πρόταση - θέση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ήδη για την περικοπή του επιδόματος Ειδικής Απασχόλησης υπάρχει ανατύπωση της αιτιολογικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία παύει πλέον να γίνεται μνεία για την περικοπή του εν λόγω επιδόματος."

Και πριν στεγνώσει το μελάνι της παραπάνω ανακοίνωσης, στις 29/7/2011, δύο μέρες, ο Υπουργός Οικονομικών καταθέτει τροπολογία στο προαναφερόμενο νομοσχέδιο, τσεκουρώνοντας τα επιδόματα του δημοσίου, μαζί και το δικό μας, το "επίδομα ειδικής απασχόλησης"

Συνάδελφοι

Μακάρι να είμασταν εμείς οι κινδυνολόγοι και το πενιχρό εισόδημά μας να έμενε ανέπαφο. Όμως μεταξύ των άλλων περικοπών από 1 Ιουλίου, γιατί έχει αναδρομική ισχύ η περικοπή του 20 % του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, ο καθένας μας θα χάσει από το εισόδημά του, από 36 έως 86 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με το νέο ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, θυσία σε μιά ξεκάθαρα πλέον άδικη αντιλαική και προδήλως λανθασμένη οικονομική πολιτική.

Η φτωχοποίησή και εξαθλίωσή μας πλέον είναι σταθερή κυβερνητική πολιτική.
Η τελευταία αυτή αιφνιδιαστική περικοπή λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο υποθετικός διάλογος για το νέο μιθολόγιο του δημοσίου, δείχνει τι θα ακολουθήσει...
Και όσο για την δήθεν "ιδιαίτερη μεταχείρηση των ενστόλων" απλά να αναγνωρίσουμε την αλήθεια του δικού μας Υπουργού, του κ. Παπουτσή όταν στις 12-7 μεταξύ άλλων σημείωνε: "...από την εφαρμογή της πολιτικής αυτής δεν εξαιρείται καμία κατηγορία υπαλλήλων του δημοσίου τομέα"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Ανώνυμος είπε...

συναδελφοι , τα σχολια περι ορθογραφίας σε αυτο το μπλοκ εχουν καταντησει αηδία .......μπλοκ ειναι ρε μαγκες και ο καθενας μας γραφει γρηφορα ,πολλες φορες δεν θελουν οι συναδελφοι να τους δει καποιος , και στην τελικη αυτο ειναι το πλωβλημα σασ οι ωρθωγραφεια?????

Ανώνυμος είπε...

σ'αυτο φιλε εχεις δικιο. ας συγκεντρωθουμε στα σοβαρα