Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Διάσωση χειριστών θαλάσσιων μέσων αναψυχής στη Μυτιλήνη – Ακυβέρνητη λέμβος στη Βόνιτσα – Πνιγμοί στη Βοιωτία, το Παλούκι και το Λευκαντί - Έρευνες για αγνοούμενη λουόμενη στην Κορινθία – Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στην Αλεξανδρούπολη – Τραυματισμός αλλοδαπής επιβάτιδος στη Νάξο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ–Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ» – Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Πάτρα – Πνιγμοί στη Χίο, την Κορινθία και την Αρτέμιδα – Μεταφορά ασθενούς - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ–Θ/Γ σκάφος στην Κυπαρισσία – Αδυναμία προσέγγισηςΕ/Γ–Τ/Χ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 3» - Ακυβερνησία Θ/Γ στον Ευβοϊκό κόλπο – Μηχανική βλάβη Ι/Φ–Θ/Γ στο Ληξούρι – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αλεξανδρούπολη – Πνιγμός στη Χαλκιδική - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σάμο – Τραυματισμός στη Ζάκυνθο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, ότι δύο χειριστές ιστιοσανίδας, είχαν περιέλθει σε κίνδυνο, στην παραλία «ΝΗΣΕΛΙ» Χαραμίδας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε με ασφάλεια τα άτομα που κινδύνευαν.

Οι δυο χειριστές, ηλικίας 50 και 36 ετών, μεταφέρθηκαν στην ακτή, καλά στην υγεία τους.

======================

Η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι στο λιμάνι της Βόνιτσας υπήρχε μια λέμβος που πραγματοποιούσε συνεχόμενους κύκλους, με έναν επιβαίνοντα, ο οποίος πιθανόν έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν από ξηράς προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ, δια θαλάσσης, παραπλέοντα σκάφη τα οποία ακινητοποίησαν τη λέμβο και μετέφεραν με ασφάλεια τον 78χρονο Κυβερνήτη στη στεριά.

Ο 78χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό Κέντρο Υγείας ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΣΑΡΑΝΤΗ» Βοιωτίας, 73χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Θηβών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Δόμβραινας του Υπολιμεναρχείου Αντίκυρας.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΘΙΝΕΣ» Βαρθολομιού Ηλείας, 62χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Παλουκίου.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΛΕΥΚΑΝΤΙ» Ευβοίας, 88χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

======================

Η Λιμενική Αρχή Κιάτου, ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, για αγνοούμενη 22χρονη λουόμενη στη θαλάσσια περιοχή Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν από ξηράς όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ δια θαλάσσης πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το σκάφος «ΜΑΡΙΑ» Τ.Κ. 139, προκειμένου προβούν σε έρευνα και εντοπισμό της αγνοούμενης.

Η 22χρονη εντοπίσθηκε από το «ΜΑΡΙΑ» να κολυμπάει σε απόσταση περίπου 1 ν.μ. από την ακτή και περισυνελέγη, καλά στην υγεία της.

======================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης, όταν δίκυκλο που οδηγούσε 29χρονος συγκρούστηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 65χρονος.

Αποτέλεσμα ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του 29χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, από όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

======================

Η Λιμενική Αρχή Νάξου, ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Τ/Χ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 3» Ν.Π. 10562, για τον τραυματισμό 41χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος.

Συγκεκριμένα, η 41χρονη, κατά την αποβίβασή της από το πλοίο, παραπάτησε και έπεσε από τη σκάλα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο δεξί κάτω άκρο.

Η τραυματισθείσα διεκομίσθη στο τοπικό Κέντρο Υγείας, από όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου.

======================

Σήμερα στις 18.30, η Λιμενική Αρχή Αμοργού, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ–Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ» Ν.Π. 10576 στο λιμάνι, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχό του, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Νάξο – Ηράκλεια – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Δονούσα – Αιγιάλη – Κατάπολα), ότι δεν προσέγγισε στο λιμάνι της Δονούσας και της Αιγιάλης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ΒΔ 7 τοπικά 8 bf).

Τα 4 άτομα που ανέμεναν στη Δονούσα, προς επιβίβαση, θα προωθηθούν με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

======================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ» Χίου, 72χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημαστο «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Χίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της και παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΒΡΑΧΑΤΙ» Κορινθίας, 72χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της και παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κορίνθου.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Αρτέμιδος, 69χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σύμης στο λιμάνι της Ρόδου, με το Ε/Γ–Ο/Γ–Κ/Μ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Ρ. 38, 36χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

======================
Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, βραδινές ώρες χθες, το Θ/Γ σκάφος «MARINERO» σημαίας Η.Π.Α., ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορείου Ευβοϊκού κόλπου και σε απόσταση 10 ν.μ. από το λιμάνι της Χαλκίδας, με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Ε/Π–Α/Κ «ΜΑΙΡΗ ΕΛΛΗ» Ν. Χαλκίδας 1102, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το σκάφος στο λιμάνι Νέας Αρτάκης.

Ο Κυβερνήτης είναι καλά στην υγεία του ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

======================

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ι/Φ–Θ/Γ σκάφος «TRILY» σημαίας Ιταλίας, ενώ έπλεε περίπου μισό ν.μ. από το λιμάνι Ληξουρίου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (3 ενήλικες και 1 ανήλικο), καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν η λάντζα «ΑΝΕΜΟΣ» Τ.Α. 161 και το Φ/Γ «ΑΙΟΛΟΣ» Ν. Α. 538 με προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΛΤ., το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το σκάφος στο λιμάνι Ληξουρίου.

Από το Λιμενικό Σταθμό Ληξουρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «TRILY» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος Νηογνώμονα.

======================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης, όταν 64χρονη οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, στην προσπάθειά της να εξέλθει από το χώρο στάθμευσης, διενεργώντας οπισθοπορεία, παρέσυρε και τραυμάτισε 65χρονο πεζό, ο οποίος βρισκόταν πίσω από το Ι.Χ.Ε. όχημα και έδινε οδηγίες στην ανωτέρω οδηγό.

Αποτέλεσμα ήταν τραυματισμός του 65χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΦΟΥΡΚΑ» Χαλκιδικής, 66χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Θεσσαλονίκης για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών.

======================
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Σάμου, όταν 30χρονος οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να προσκρούσει μετωπικά σε κολώνα φωτισμού. Από την πρόσκρουση τραυματίσθηκαν οι συνεπιβάτες του 30χρονου, 31 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σάμου.

====================

Η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, ενημερώθηκε μεσημεριανές ώρες χθες, για τον τραυματισμό 21χρονου Βρετανού υπηκόου, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λαγανά Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος μετά από πτώση του από εκμισθούμενη μηχανοκίνητη λέμβο στην οποία επέβαινε, χτύπησε στην προπέλα αυτής. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

====================

Δεν υπάρχουν σχόλια: