Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ο.ΑΣ.Υ.-Π.Ο.ΑΞΙ.Α:Παναστυνομικό Προσκλητήριο Αγώνα

Συνάδελφοι,

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2011, ο αγωνιστικός παλμός των ενστόλων, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, «χτυπά» στη Θεσσαλονίκη.

Με ομόφωνες αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών μας θα πραγματοποιήσουμε ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης και των τροϊκανών, αρνούμενοι να συναινέσουμε στη συνεχιζόμενη μείωση των δαπανών που διατίθενται για τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Η αγανάκτησή μας γίνεται ακόμα πιο μεγάλη, αν αναλογιστούμε ότι τα ανάλγητα οικονομικά μέτρα λαμβάνονται εν γνώσει των ιθυνόντων, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί ότι υπονομεύεται όχι μόνο η ασφάλεια των συμπολιτών μας, αλλά και η ίδια η υπόσταση και το μέλλον το δικό μας. Οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν έχουν όρια, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες επίσης συμπιέζονται επικινδύνως...

Το επάγγελμά μας δεν προστατεύεται, αυξάνονται κατακόρυφα οι κίνδυνοι εν ώρα υπηρεσίας, στο βωμό του καθήκοντος θυσιάζονται διαρκώς νέοι άνθρωποι, πολλαπλασιάζεται το στρες και οι επαγγελματικές ασθένειες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ανθρώπινο οργανισμό τόσο κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού όσο και του συνταξιοδοτικού βίου του αστυνομικού.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συμμεριστεί επιτέλους την αγωνία των ενστόλων και να επαναπροσδιορίσει τους μνημονιακούς της στόχους.

Συνάδελφοι,

Σ' αυτό το προσκλητήριο παναστυνομικού αγώνα, θέλουμε και τη δική σας συμμετοχή και στήριξη.

Σ' αυτή τη δύσκολη μάχη πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σε όσους υπονομεύουν και απαξιώνουν ό,τι με αγώνες πετύχαμε τα τελευταία χρόνια.

Όχι στην απαξίωση των ενστόλων. Στους θεματοφύλακες της ασφάλειας του πολίτη αξίζει καλύτερη συμπεριφορά!

Οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται για την από μέρους τους συνεργασία και ενεργοποίηση συμμετοχής των τοπικών Ενώσεων Συνταξιούχων – Αποστράτων στην κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: