Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ .....ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!

Απάντηση στον συνάδελφο ΑΞ , του σχολίου 6.24 της ανάρτησης 31/08/2011 περί ΠΕΑΛΣ και σχόλια που έγιναν ….
Συνάδελφε , τα ερωτήματα που έθεσες προς εμένα (και τα τρία σχόλια δικά μου είναι) στα απαντώ συνοπτικά και ελπίζω να γίνω κατανοητός.
Τα σχόλια μου αφορούν όσους γνωρίζω και όσα κατά καιρούς διαπιστώνω, άρα μπορώ να πω ότι ΝΑΙ οι περισσότεροι ΑΞ που γνωρίζω ιδίως αυτοί που υπηρετούν στο Υπουργείο είναι ιπποκόμοι κάποιων , είτε εφοπλιστών, είτε πολιτικών ή της στρατιωτικής ηγεσίας, κλπ. Καταντούν ιπποκόμοι γιατί το σύστημα που τους έβαλε στο ΛΣ απαιτούσε γλείψιμο και με την ίδια μέθοδο συνεχίζουν να αναρριχώνται στην κλίμακα της ιεραρχίας. Η ματαιοδοξία σας κάνει ιπποκόμους διαφόρων προσώπων. 
Εξαιρέσεις υπάρχουν και είναι συγκεκριμένες, συνήθως μερικοί εμποροπλοίαρχοι και ελάχιστοι από όσους έχουν συμφέροντα στα νησιά του Αιγαίου ή του Ιονίου οπότε δεν μπαίνουν στην διαδικασία του γλειψίματος και είναι γνωστοί με το όνομα τους, αλλά ο αριθμός τους δεν είναι ικανός ώστε να με πείσει να αλλάξω τον χαρακτηρισμό ΄΄ιπποκομος΄΄ για το σύνολο των ΑΞ. Έτσι κι αλλιώς ,όλοι όσοι διοικούν στο Υπουργείο είναι ή έγιναν ιπποκόμοι τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό κομμάτι της καριέρας τους.

Τα παραπάνω απαντούν γιατί οι ΑΞ υπηρετείτε σε ένα δικό σας ΛΣ!!! Ενδιαφέρεστε μόνο για την πάρτη σας, την επόμενη προαγωγή σας και την επόμενη ΄΄καλή΄΄ μετάθεση σας. Τα υπόλοιπα τριγύρω σας τα αγνοείτε εκούσια ή ακούσια!!! Δηλώσατε μέσω της ΠΕΑΛΣ σε πρωινή συνέντευξη στη ΝΕΤ ότι καίγεστε για την Εμπορική Ναυτιλία και την άνοδο της για το καλό της χώρας και ότι πρέπει το ΛΣ να αποτελεί κομμάτι της ναυτιλίας αλλά δεν είπατε ούτε μια κουβέντα για το ΛΣ , τα προβλήματα του και το προσωπικό του. Ο εκπρόσωπος της ΠΕΑΛΣ μίλησε σαν εκπρόσωπος των εφοπλιστών και όχι σαν Λιμενικός.  
Επίσης σου λέω ότι η πλειοψηφία όσων ασκούν διοίκηση (1.Προισταμενοι γραφείων, 2. Λ/χες και 3.Ανωτεροι και Ανώτατοι ΑΞ ) οι πρώτοι είναι συνήθως τεμπέληδες ή κατώτεροι του Αξιώματος και της ευθύνης τους και πασάρουν την δουλειά στους υφισταμένους τους , οι δεύτεροι κάνουν μόνο δημόσιες σχέσεις και δεν έχουν ικανότητες διοίκησης και ΄΄χανουν τη μπαλα΄΄ άνευ λόγου και αιτίας, κάθε φορά που τους τα χώνει κάποιος από την διοίκηση (ΠΕΔΙΛΣ ή Υπουργείο) και οι τρίτοι είναι τραγικοί επειδή δεν έχουν την πείρα να διοικήσουν ούτε κοτέτσι , αφού οι περισσότεροι είναι καραβύσματα και τα Λιμεναρχεία , τα πλωτά και άλλες μάχιμες υπηρεσίες τα είδαν ως ΄΄περαστικοι΄΄.  Έχεις ακούσει τον ορό ΄΄περασε και δεν ακουμπησε΄΄;;;  
Σου αναφέρω ένα παράδειγμα κακοδιοίκησης … δεν είναι τυχαίο ότι καταξόδεψαν και κακοδιαχειρίστηκαν σχεδόν όλη την χορηγία εφοπλιστών για την επισκευή λίγων μόνο σκαφών(μέχρι καδένες από άγκυρες άλλαζαν αντί να τις χτυπήσουν αμμοβολή), επειδή όταν τελείωσαν τα κονδύλια των οδοιπορικών δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να ΄΄ανεβασουν΄΄ στον Πειραιά τα περισσότερα σκάφη από τα νησια και να κρατησουν χωρις οδοιπορικα τα πληρωματα…μεχρι που κάποιοι εξοργισμένοι γράψαμε στα blog ότι η λύση είναι να ανεβάσουν τα σκάφη από τα νησιά στον Πειραιά και μετά να παραδοθούν σε συναδέλφους από τη Ε.Β/ΛΣ και άλλους που θα αποσπαστούν από υπηρεσίες της Αττικής (άνευ οδοιπορικών) και τα πληρώματα να επιστρέψουν στα νησιά τους και να χρησιμοποιηθούν από τα Λιμεναρχεία. Τελικά μετά εορτής αυτό αναγκάστηκε να πράξει η διοίκηση αλλά είχαν ήδη σπαταληθεί τα χρήματα των εφοπλιστών σε λίγα σκάφη … Κάνεις δεν το σκέφτηκε εγκαιρως….έπρεπε να τους ΄΄σπρωξουμε΄΄ μέσω blogs.
Ρώτησες γιατί η ΠΕΑΛΣ είναι ανύπαρκτη… και απάντησες μονός σου …ρωτώντας αν τη θυμάμαι πριν 2 χρόνια!!! Όχι βεβαία …ποιος τη θυμάται;;;… Αυτό τι σημαίνει δηλαδή; ότι επειδή τώρα βγάζει μερικές έξυπνες διπλωματικές ανακοινώσεις (σαφώς καλύτερες από τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΛΣ) παράγει έργο;;; Είναι ανύπαρκτη επί της ουσίας και όχι επί των εντυπώσεων, τις οποίες κερδίζει εξαιτίας της κατάντιας της ΠΟΕΠΛΣ!!! Ρώτησες τι θα ήθελα από την ΠΕΑΛΣ….Δεν με αφορούν οι δραστηριότητες της ΠΕΑΛΣ γιατί είμαι ΛΦ. Πάντως αν ήθελαν την αξιοκρατία και την ισονομία μεταξύ των συναδέλφων θα είχαν προτείνει αλλαγές τουλάχιστον στο ΠΔ μεταθέσεων. Επίσης θα είχαν προτείνει την υποχρεωτική υπηρέτηση σε μάχιμες υπηρεσίες για όλους τους νέους ΑΞ μέχρι την συμπλήρωση μιας δεκαετίας στο σώμα , ώστε οι μετέπειτα ηγέτες και έχοντες διοικητικές θέσεις να έχουν αποκτήσει την πείρα και τις γνώσεις να ασκήσουν σωστή διοίκηση. Υποχρεωτική υπηρεσία σε μάχιμες μονάδες εννοείται θα ίσχυε για τους ΛΦ και ΥΞ.
Με ρώτησες από πού συμπεραίνω ότι η ΠΕΑΛΣ ακολουθεί τις κλασσικές μεθόδους συνδικαλισμού…. Το ότι η ΠΕΑΛΣ αρκείται μόνο στο να βγάζει δελτία τύπου χωρίς άλλες ουσιώδεις ενέργειες είναι αρκετό. Αν για παράδειγμα, είχε δημοσίως καταγγείλει έστω μια φορά κάτι παράτυπο . όπως μια άδικη μετάθεση μέλους της , τότε θα έλεγα ότι έκανε ένα βήμα μπροστά….
Με τον όρο ΄΄Εκλογικη πελατεία΄΄ εννοώ αποκλειστικά τα απλά μέλη-ψηφοφόρους των τοπικών ενώσεων της ΠΟΕΠΛΣ τα οποία σε μεγάλο βαθμό χειραγωγούνται μέσω της αντίληψης του ρουσφετιού που διατηρούν προς όφελος τους οι περισσότεροι συνδικαλιστές . Όταν οι συνάδελφοι νιώθουν ότι ο μόνος που ίσως τους βοηθήσει να ΄΄κοψουν΄΄ μια μετάθεση ή να φτιάξουν μια καλή μετάθεση είναι ο συνδικαλιστής της ΄΄γειτονιας΄΄ τους, τότε αυτή είναι μια νοσηρή κατάσταση. Η ΠΕΑΛΣ έχει λίγα μέλη τα οποία είναι ΑΞ(ΣΝΔ) οι οποίοι θεωρώ ότι χρησιμοποιούν την Ένωση τους για συντεχνιακές διεκδικήσεις και όχι ατομικά ρουσφέτια και οι ΑΞ (ΔΥΛΣ) είναι γραμμένοι στην ΠΕΑΛΣ για δημόσιες σχέσεις και ΄΄πρεστιζ΄΄ αφού τα ρουσφέτια τους ικανοποιούνται από την ΠΟΕΠΛΣ στην οποία είναι επίσης μέλη.
Χαρακτήρισα 15μελες συμβούλιο την ΠΕΑΛΣ , γιατί όπως και το 15μελες εφηβικό συμβούλιο του Λυκείου εχει εν τέλει σαν κύριο στόχο την 5ήμερη εκδρομή στη Ρόδο ή την Κέρκυρα αλλά τις ενέργειες του τις παρακολουθούν και καθοδηγούν στενά οι καθηγητές και ο Λυκειάρχης, έτσι και η ΠΕΑΛΣ έχει σαν στόχο να πάνε την ανάλογη 5ημερη τα μέλη της (διατήρηση προξενικών Λιμεναρχείων, αύξηση θέσεων Ανώτατων ΑΞ) και βρίσκεται υπό την εποπτεία και χειραγώγηση του Αρχηγού και της πολιτικής Ηγεσίας.
Στο τελευταίο ερώτημα περί ΄΄παράγκας΄΄ , ιδιοτέλειας και ΄΄δακτυλιδιων απάντησα ήδη στις προηγούμενες αναρτήσεις ότι αφορά την ΠΟΕΠΛΣ!!!! Για την ΠΟΕΠΛΣ γνωρίζω καταστάσεις , ονόματα και πολλά ρεζιλίκια που δεν είναι του παρόντος να αναλύσω (στο παρελθόν αναφέρθηκα σε κάποια από αυτά , όπως και άλλοι συνάδελφοι). Για την ΠΕΑΛΣ δεν έχω να καταλογίσω κάτι συγκεκριμένο πέραν το ότι έχουν ισχυρούς ΄΄πνευματικους΄΄ δεσμούς με τους εφοπλιστές!!! Το απέδειξαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΠΕΑΛΣ στην ΝΕΤ πριν μήνες .
Ρώτησες ποιοι και πόσοι είμαστε αυτοί που δίνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο κατεστημένο;;;….., Eίμαστε προφανώς η μειοψηφία! Οι περισσότεροι παραμένουν θεατές και αδρανείς, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Ποιο είμαστε ;;; …… Σε ενδιαφέρει ποιοι είμαστε , αλλά δεν σε ενδιαφέρει τι ιδέες έχουμε;;;
Η ΙΔΕΕΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ!!!
Εγώ κι εσύ, είμαστε αρκετοί ώστε με τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας μέσω του ενεργού καθημερινού συνδικαλισμού στις υπηρεσίες μας , του συνδικαλισμού την ώρα της δουλειάς (π.χ. δίνεις το θετικό παράδειγμα την ώρα της εργασίας στους άλλους και προτείνεις τρόπους ώστε να βγει καλύτερα η δουλειά) να προκαλέσουμε την αλλαγή στις υπηρεσίες μας . Όμως για να αλλάξουμε κάποια άλλα στραβά που αφορούν στο σύνολο του ΛΣ , αναγκαζόμαστε να μεταδίδουμε τις σκέψεις μας , τις ιδέες και τις προτάσεις μας για αυτό που πιστεύουμε καλύτερο για το γενικό καλό και μέσω των blogs , διότι ότι προτείνουμε μέσω των παραδοσιακών οδών (πχ.τοπικες ενώσεις)πηγαίνει στον κάδο των αχρήστων.
Τέλος επειδή είσαι ΑΞ , σου λέω ότι πιστεύω πως Όταν ο ΑΞ έχει στο μυαλό του πως θα είναι αποδοτικός στη Υπηρεσία του και πως θα καταφέρει να αποκτήσει τον σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του (προϊσταμένων , υφιστάμενων) τότε αυτός είναι σε καλό δρόμο, όμως είναι η εξαίρεση μεταξύ σας, οι περισσότεροι σκάφτεστε ότι ίσως θα κάποια μέρα θα γίνετε Αρχηγοί, από τον βαθμό του σημαιοφόρου και η διαρκής έγνοια σας είναι η προαγωγή και η μεταθεση,και μερικοί συμπεριφέρεστε σαν να είστε ήδη αρχηγοί (ενώ δεν ξέρετε που πάνε τα 4) ή κάποιοι χειρότεροι δηλώνετε.... Θεοί…. Κάποιος αλαζόνας πριν χρονια το δήλωσε δημόσια όταν ανέλαβε κάποιο γραφείο αιχμής στην Υπηρεσία τους ότι οι υφιστάμενοι του θα πρέπει να τον θεωρούν Θεό…. Κυκλοφορεί και ανέκδοτο στο Αιγαίο με τον συγκεκριμένο συνάδελφο ο οποίος χάριν του ΄΄μέσου ΄΄ που διαθέτει καβατζώθηκε στο Υπουργείο και νομίζει ότι χαίρει του σεβασμού των υφισταμένων του…΄΄βοήθεια μας΄΄!!!….
Αν είσαι κάποιος από τις εξαιρέσεις , τότε σε χαιρετώ και παράλληλα σε λυπάμαι γιατί το σύστημα αργά ή σύντομα θα σε καταπιεί….
Θα επαναλάβω ακόμα μια φορά ότι πρέπει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε συμπεριφορά και πρακτικές ώστε να αλλάξει και ο συνδικαλισμός και να μετατραπεί από ΄΄μαγαζί΄΄ των ολίγων και του ρουσφετιού , σε θεσμό που αγωνίζεται και εκπροσωπεί το δίκαιο και τα συμφέροντα του συνόλου.
Φιλικά ….ΑΤΗΙΝΙΟS…

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eγω φιλος θα διαφωνησω εν μερει, Ισονομια δεν γινεται και δεν υπαρχει ουτε στο δημοσιο ουτε στον ιδιωτικο τομεα ποσο μαλλον σε στρατιωτικο σωμα. Ο καθενας πληρωνεται για να κανει αυτο που κανει. Οπως εσυ εχεις τη γνωμη σου για τον καθενα εχω και εγω για εσενα και για καθε αλλο. Το θεμα ειναι οτι κρινομαστε απ τους ανωτερους και η γνωμη σου οπως και η δικη μου {ΥΞ ΔΥΛΣ ΕΙΜΑΙ} δεν μετραει και πολυ ειδικα σε μεγαλες υπηρεσιες. Και οσο χαμηλοβαθμος εισαι τοσο εχεις περισσοτερους πανω απ το κεφαλι σου. Ετσι ειναι και στον ιδιωτικο τομεα αν εχεις δουλεψει και χειροτερα θα ελεγα. Εγω αν εχω μαγαζι θα προσλαβω οποιον θελω και με μισθο οσο θελω και οχι αυτον που εχει τα περισσοτερα προσοντα. Κανε λοιπον τη δουλιτσα που πληρωνεσαι να κανεις αν θες, αν δεν σου αρεσει παραιτησου, και ασε τα κουκουεδικα γιατι γινεσαι γραφικος.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικαιωμα να διαφωνεις αλλα δεν μπορεις να μου αφαιρεις το δικαιωμα να ζητώ να εχω ιση αντιμετωπιση με τους υπολοιπους συναδελφους. Εχω παρει 3 μεταθεσεις την ωρα που αλλοι εχουν παρει μολις μια... Για τετοια θεματα μιλαω φιλε!!! Εχω δικαιωμα να ζητω να τελειωσει η τακτικη του ρουσφετιου οπως συμβαινει και στην ΕΛ.ΑΣ!!! Πολλα ζηταω;;
Το ΛΣ δεν ειναι μαγαζακι του καθε ΑΞ για να εχει τους υφισταμενους του και να του ςκανει οτι θελει....υπαρχουν κανονισμοι και πρεπει να τηρουνται.Οπως ειπες και εσυ οσο χαμηλοβαθμος εισαι τοσο περισσοτερους εχεις στο κεφαλι σου αλλα λιγοτερες ευθυνες , ενω αντιθετα οσο υψηλοβαθμος εισαι εχεις λιγοτερους στο κεφαλι σου αλλα περισσοτερες ευθυνες. Στο ΛΣ συμβαινει το παραδοξο οι υψηλοβαθμοι να μεταφερουν τις ευθυνες στους υφισταμενους τους και να απλαμβανουν τα προνομια του βαθμου τους. Ολοι εχουμε προβλεπομενες απο κανονισμους και κωδικες , υποχρεωσεις και δικαιωματα... αλλα καποιοι τα αγνοουν ή τα καταπατουν .... Αυτο λεω με λιγα λογια συναδελφε.
Τα περι ΚΚΕ πες τα αλλου ...ψευτοεπαναστατες και ιδεολογοι χωρις περιεχομενο ειναι καποιοι αλλοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Athinie,
Σε πολλά από όσα γράφεις πιθανώς να έχεις δίκιο. Μέσα όμως στο σύνολο των όσων καταθέτεις πρέπει να σου πώ πως διακρίνω πρώτα από όλα κάποια μορφή φανατισμού για το σύνολο των συναδέρφων σου. Αν μη τι άλλο κάποιος θα μπορούσε να προβάλει ένα σωρό κακέκτυπα για τους Λ/Φ, όπως για παράδειγμα πως μόνη τους έννοια είναι να εισπράττουν χρήματα για το κράτος μέσω κλήσεων και να ασκούν, αν όχι να καταστρατηγούν, την εξουσία που τους δίνεται μέσω ανάρμοστης συμπεριφοράς εις βάρος απλών πολιτών.

Για να μην μακρηγορώ, το Λ.Σ και γενικά τα σώματα ασφαλείας για μένα χρειάζονται πρώτα από όλα ανθρώπους που έχουν ανοικτό μυαλό και να μην υποκύπτουν σε καμία μορφή φανατισμού. Διαφορετικά, τέτοιοι άνθρωποι γίνονται επικίνδυνοι. (Πχ σκέψου ποια είναι η λογική του συνόλου των συναδέρφων σου για θέματα μεταναστών…)

Πάντα, ιδίως αν κοιτάξεις στο σύνολο του δημόσιου τομέα θα βρεις άπειρες κακοτοπιές να σχολιάσεις. Μην κατηγοριοποιείς όμως ανθρώπους ανάλογα το αξίωμα ή την μορφή των σπουδών τους γιατί πολύ απλά το πρόβλημα δεν πηγάζει από εκεί. Πηγάζει από την ηθική του καθενός και την συνείδηση να ανταποκρίνεται στο σύνολο των υποχρεώσεών του ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΟΝΤΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΠΕΜΠΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΕΤΙΑ ΕΞΩ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ: Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΡΙΚΑΡΟΥΜΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

μπορει καποιος να μου βρει μια αναρηση απο ΑΞ εναντιον των Λ/Φ ........η που να εχει τετοια κακια οπως εχουν τα σχολια καποιων συναδελφων ΛΦ ..... ΕΛΕΟς ΠΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΚΙΑ -Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - Η ΡΙΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ , ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΑΠΟ Λ/Φ ΚΑΙ ΥΠΑΞ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ....ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΞ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ....ΤΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΞ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ Η ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ........

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ ???? ΕΠΙΣΗΣ ΕΣΤΩ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΞ ....ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΜΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ 20 ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΒΑΘΜΟΣ -ΚΑΡΙΕΡΑ Η ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΠΕΣΤΟ ............ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .....ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΣΜΟ

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΙΖΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝ Λ/Φ Η ΥΠΑΞ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΑΞ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ......... ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΒΩΚΑΤΟΥΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟ Λ/ΡΧΕΙΟ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ . ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ Λ/Φ 0 ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ .....ΑΝΤΕ ΠΙΑ ....ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΤΕΛΙΚΑ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ...500 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑ ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ ΚΑΙ 3000 Λ/Φ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ΟΙ 2500 ......... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ......ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΑΣ Η ΠΟΕΠΛΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ....

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ ΑΡΚΕΤΑ .....ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΈΝΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Η ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΟΥ ΕΞΩ ,ΜΟΝΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ......ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Όσο εμείς τρωγόμαστε στο βήμα που έστησαν οι Πειρατικοί και τα εδώ τσιράκια τους, η "φίλη"του Λιμενικού Σώματος στο άλλο μπλογκ των Πειρατικών, αναφέρει ότι πρέπει να κοπουν εφάπαξ χρυσοκλαράτων (αυτό για να τσιμπήσουμε εμείς οι κατώτεροι) γιατί πρέπει λέει να γεμίσουν τα ταμεία του ΝΑΤ
(σχετικό πόστ :http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2011/09/blog-post_5299.html
Καλά ρε προπαγανδιστές Πειρατές και Ακτοφύλακες ( ένα και το αυτό ) πάλι παραπληροφορείτε το κόσμο ότι πληρωνόμαστε και έχουμε σχέση με το ΝΑΤ? ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Φιλη 10.18 δεν τρεφω κάποιο ειδος φανατισμού προς τους συναδελφους μου, αλλα τρεφω φανατισμο προς καθε κακη νοοτροπια , καθε συμπεριφορα ρουσφετιου,ρουφιανιας,βυσματος,γλυψιματος, τεμπελιας!!!
Η αναρτηση μου εγινε ως απαντηση προς τα σχολια που εγιναν για μια αναρτηση προηγουμενης ημερομηνιας περι ΠΕΑΛΣ.
Σχολιαζω τα περι συνδικαλισμου και προσθετω μερικες γενικοτερες παρατηρησεις και σχολια που δεν αφορουν το συνδικαλισμο αλλα συνδεονται αμεσα με αυτον.
Φυσικα και υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ απαραδεκτοι ΛΦ , αλλα η συζητηση εγινε για την ΠΕΑΛΣ και τον συνδικαλισμο.
Νομιζω εντελλει οτι απο την αναρτηση μου κραζω περισσοτερο την ΠΟΕΠΛΣ και πολυ λιγοτερο την ΠΕΑΛΣ.
Οι αγαπητοι μας ΑΞ δεν ενοχλουνται καθολου οταν γλυφουν και αλληλομαχαιρωνονται οταν προκειται να βγουν μεταθεσεις ή οταν αναρριχωνται στα ψηλοτερα κλιμακια της ιεραρχιας, γιατι τους πειραζει τωρα που το λεει καποιος τριτος;; Επισης δεν κρινω σπουδες αλλα συνηθειες.
Επισης κυριοι 8.07,8.17 σας απαντω οτι όπως προανεφερα , φυσικα υπαρχουν τραγικοι ΛΦ , αλλα μην ξεχνατε οτι σε ολα τα ΛΧ υπαρχουν μερικοι ΛΦ και ΥΞ που φορτωνονται τα γραφεια και την δουλεια τους γιατι καποιοι ΑΞ κριθηκαν off the record απο τον Λ/ΧΗ ανεπαρκεις και απλα τους εχει διακοσμητικους για να υπαγραφουν μερικα χαρτια. Μη νιωθευε χρησιμοι επειδη τυγχανει να εχετε το 10% των ευθυνων που σασ αναλογουν.
Αλλοι εκτελουν καθηκοντα ΑΦ και για ολα τα θεματα μεριμνουν οι Υ/Φ και οταν ερθει η ωρα και καποιος απειρος ΥΦ κανει καμια βλακεια τα ακουει αυτος απο τον ΛΧΗ. Για ποιες ποινες μιλατε; Ειδατε τιποτα ποινολογια στο ΛΣ;; Οταν δημιουργειται ενα προβλημα κατα την διαρκεια μιας βαρδια σε μια υπηρεσια , η λυση συνηθως δινεται απο τον ΥΦ και οχι απο τον ΑΦ...
Ευτυχως που υπαρχουν και ΑΞ (ΔΥΛΣ) οι οποιοι εχουν την πειρα και τις γνωσεις και ξερουν να διορθωνουν καταστασεις.
Τελος θελω να πω οτι η αναρτηση μου ειχε ως σκοπο να σχολιασει τα στραβα στον συνδικαλισμο και οχι να αναδειξει ως αχρηστους τους ΑΞ(ΣΝΔ)και να ξαναρχισουμε αγονη αντιπαραθεση στο blog, οποτε το τελειωνω εδω και συντομα θα αναρτησω προτασεις που αφορουν το συνδικαλισμο για να συζητησουμε επι του θεματος.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Εμφανίστηκαν πάλι τα παπαγαλάκια της "παράγκας" και συκοφαντούν για άλλη μια φορά το blog μας γιατί δεν τους αρέσει αυτά που λέγονται για το προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ από τους συναδέλφους και τους συνδικαλιστές άλλων ενώσεων και γιατί προβάλλεται η βελτίωση των τελευταίων δύο ετών της ΠΕΑΛΣ σε σύγκριση με το ίδιο το παρελθόν της, αλλά και το κλικαδόρικο και ρουσφετολογικό προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ.

Οι αναγνώστες μας όμως έχουν μάτια και κρίση και βλέπουν.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ? ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΣΑΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ.ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΙΔΙΑ ΠΑΛΑΜΗ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΣΥ.ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΜΕ ΣΕΝΑ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ,ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΠΟΛΛΑ ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ-ΚΡΑΤΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΝΑ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΑ Η ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΑΞ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΣΤΕ.ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗ ΣΝΔ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΙΔΙΑ.Η ΕΠΑΡΣΗ ΠΕΡΑΣΕ.Η ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΕΜΕΙΝΕ.ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ.ΕΝΑΣ ΠΑΠΟΥΚΑΣ.