Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Καβάλα – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα - Λαθρεμπόριο καυσίμων ναυτιλίας στο λιμάνι του Πειραιά - Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός αλιεύματος υπολειπόμενων διαστάσεων στην Ν.Μηχανιώνα – Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη - Σύλληψη για ναρκωτικά στην Καβάλα – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες στον επιβατικό λιμένα Καβάλας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 26χρονη, διότι βρέθηκαν στην κατοχή της μία χάρτινη συσκευασία με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 0,6 γρ. και ένα καλαμάκι με υπολείμματα ηρωίνης, κατά δήλωσή της.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία της με παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν ένα λευκό πλαστικό δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 5,4 γρ. , ένα μαύρο πλαστικό δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 5,9 γρ., και μία διάφανη νάιλον συσκευασία με λευκή ουσία σε μορφή δισκίων μικτού βάρους 1,1 γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

==================

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες στο νέο λιμένα της Πάτρας από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, τρεις (03) αλλοδαποί (2 άνδρες, 1 γυναίκα) , διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

==================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες χθες, σε δύο (02) περιστατικά, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, με προορισμό την Ιταλία, τέσσερις (04) αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο (02) κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα, ενώ οι άλλοι δύο (02) συνελήφθησαν για άμεση συνέργεια.

Επίσης, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 51χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας / επικαθήμενο – ψυγείο), διότι μετέφερε, σε διαμορφωμένο χώρο εντός του φορτίου (χαρτοκιβώτια με σταφύλια πάνω σε παλέτες), δέκα πέντε (15) αλλοδαπούς, που δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας διενεργούνται προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα και το φορτηγό όχημα.

==================

Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που διεξήγαγαν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σε δεξαμενόπλοια εφοδιασμού πλοίων με καύσιμα στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πειραιά, κατελήφθησαν ως ύποπτα λαθρεμπορίας δύο (02) δεξαμενόπλοια με ελληνική σημαία.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της 31/08/2011 δεξαμενόπλοιο που κινείτο στη ράδα Περάματος βρέθηκε να μεταφέρει στις δεξαμενές του σημαντικές ποσότητες πετρελαίου που διατίθενται ατελώς σε ποντοπόρα πλοία, χωρίς αυτές να δικαιολογούνται από τα παραστατικά φορτίου και τις καταμετρήσεις του.

Ειδικότερα το πλεόνασμα πετρελαίου στο πρώτο πλοίο ανερχότανε σε 40,05 κυβικά μέτρα Marine Gas Oil και σε 72,37 κυβικά μέτρα Fuel Oil.

Σε περαιτέρω ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ο Πλοίαρχος του πλοίου δεν έφερε και δεν τηρούσε σωστά τα προβλεπόμενα βιβλία φορτώσεων με σκοπό τη λαθραία διάθεση των ανωτέρω ποσοτήτων στο εμπόριο για παράνομο κέρδος.

Τις απογευματινές ώρες τις ίδιας ημέρας, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) και των αρμοδίων Διευθύνσεων Ασφαλείας και Επιχειρησιακών Μέσων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Πειραιά σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις δεξαμενές δεύτερου δεξαμενόπλοιου στην περιοχή Περάματος, που είχε δηλώσει μηδενικό υπόλοιπο φορτίου, βρέθηκε αυτό να μεταφέρει 125,38 κυβικά μέτρα αφορολόγητου FuelOil, χωρίς να διαθέτει κανένα παραστατικό που να δικαιολογεί τη νόμιμη μεταφορά τους.

Επιπλέον, βρέθηκε στο πλοίο μάνικα που παρ’ ότι δεν μετάγγιζε πετρέλαιο τη στιγμή του ελέγχου ήταν συνδεδεμένη σε παρακείμενο πλοίο με σκοπό την μεταφόρτωση φορτίου.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή προχώρησε στη σύλληψη των εμπλεκομένων και σε κατάσχεση των πλοίων και των φορτίων τους, κατόπιν σχετικών εισαγγελικών εντολών. Παράλληλα, από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά κινείται η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων κατά των υπευθύνων. Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και η Εισαγγελία Πειραιά ζήτησε από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά την ολοκλήρωση της έρευνας και την υποβολή της στην Εισαγγελία μαζί με τις εκθέσεις της Τελωνειακής Υπηρεσίας Πειραιά και του Γενικού Χημείου του Κράτους για την ταυτοποίηση του φορτίου και τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών.

Οι ανωτέρω έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και εντάσσονται στις δράσεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς 2011-2013.

==================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 20χρονος αλλοδαπός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

==================

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, στην ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων ιχθυόσκαλας δημοσίου Ν.Μηχανιώνας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρέθησαν και κατασχέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο Δημοσίας Χρήσεως εννέα (09) φελιζόλ (81 κιλά) κολιοί μικρού μεγέθους, διαστάσεων 15–17εκ. αντί του προβλεπόμενου 18 εκ.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄Λ/Τ Ν.Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, τα δε αλιεύματα κατασχέθηκαν και διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.

==================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο επιβατικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πλησίον της Α΄ πύλης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, σε συνεργασία με προσωπικό του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ένας 26χρονος, διότι βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη, εντός των αποσκευών του και συγκεκριμένα εντός μίας τσάντας φορητού υπολογιστή, ποσότητα κατεργασμένης ινδικής κάνναβης (σοκολάτα) συνολικού βάρους 1,4 γραμμαρίων.

Επίσης, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο ίδιο λιμάνι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, σε συνεργασία με προσωπικό του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, μία 47χρονη, διότι είχε επιμελώς κρυμμένη εντός των αποσκευών της και συγκεκριμένα εντός μίας τσάντας χειρός, συνολική ποσότητα ναρκωτικών ουσιών: α. κατεργασμένη ινδική κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού βάρους 1,7 γραμμαρίων και β. ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού 30,4 γραμμαρίων.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

==================

Συνελήφθη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, απογευματινές ώρες χθες, στην Καβάλα, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 33χρονος, διότι σε έρευνα, παρουσία δικαστικής λειτουργού, που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός αυτής, (εγκατεστημένο σύστημα ειδικού φωτισμού και εξαερισμού), πέντε (05) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους 80 εκατοστών ενώ σε άλλο χώρο του σπιτιού βρέθηκαν αποσπάσματα φυτού ινδικής κάνναβης καθώς και μια νάιλον συσκευασία με τρεις (03) σπόρους κάνναβης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενώ τα προαναφερόμενα δενδρύλλια, ναρκωτικές ουσίες και ανευρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν.

=================================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 37χρονη αλλοδαπή, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό της καθώς των τριών (03) τέκνων της από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

=================================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα καθώς και δύο (02) ακόμη αλλοδαπών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: