Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ" ΤΟΥ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Λ.Σ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Ν.

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Το επισυναπτόμενο Νο 1 αποτελεί το σχόλιό μου στην εν λόγο εργασία και τα επισυναπτόμενα 2, 3 και 4 είναι οι προγενέστερες εργασίες για τους ενδιαφερόμενους. Παρακαλώ για την δημοσίευσή τους.






18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα συνάδελφοι! Μα αν δεν κάνω λάθος αναφέρω εγώ ό ίδιος σε μία δημοσίευση μου το cd σας. Βρε παιδιά αν κάποιος επικαιροποιεί κάποιο εγχειρίδιο, για την διευκόλυνση του, είναι κακό;
Οι φωτογραφίες από το cd σας δεν αντιγράφονται, απλά σαν ιδέα μου φανηκε καταπληκτική και αποφάσισα κι εγώ με την επιστημονική ονομασία των αλιευμάτων να τις ψάξω στο google.
Δεν εχω καταλάβει ακόμα προς τι το όλο αυτό θέμα.
Δηλαδή αν κάποιος το έβγαζε σε βιβλίο, θα του λέγατε γιατί το έβγαλε και δεν ανέφερε κάτι;
Κι εγώ κάποτε είπα να βάλω πάνω σε χάρτη τις απαγορευμένες ζώνες αλίευσης για μηχανότρατες και γρι γρι της περιοχής μου και ήταν μια καλή ιδέα αφού και ο κος Αργυρακόπουλος το έκανε για όλη την Ελλάδα, στο πορτοκαλί βιβλίο, πράγμα που δεν είχα κανένα όφελος να το κάνω.
Και σαν τελευταίο σας λέω τουτο. Αυτό το πινακάκι που δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πιάσει τους συναδέλφους, το έβγαλα για ΔΙΚΗ μου χρήση! Είναι κατανοητό; Εχω βγάλει κι άλλα πινακάκια με νομοθεσίες. Συνάδελφοι ειλικρινά λυπάμαι για όλο αυτό το πράγμα που έγινε.
Υποπλοιαρχος ΛΣ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Νικόλαος

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε και η δημοσίευσή μου κύριε συνάδελφε.
Επαναλαμβάνω δεν οικειοποιηθηκα τίποτα απλά η ιδέα σας μου άρεσε πολύ κι αποφάσισα να το φτιάξω σε άλλο πίνακα.
Παρατηρήστε μόνο τις νομεθεσίες που αναφέρονται και πειτε μου.
Για μια ακόμη φορά, αν κάποιος οικειοποιηθεί τον δικό μου πίνακα και τον αναβαθμίσει θα ήθελα να μου τον στείλει κι εμένα για να τον έχω αναβαθμισμένο.
Οριστε λοιπόν τι έγραψα:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας! Είπα εγω ότι είμαι ο τοπ της αλιείας; Απλά κυρία μου (δεν θυμάμαι και το όνομά σας) εγώ αποφάσισα να κάνω έναν πίνακα τον οποίο δεν βρήκα σε κανένα αρχείο μου! Αυτός ο πίνακας είναι φτιαγμένος από μένα και θα χαρώ πολύ να δω και τον δικό σας, γιατί μπορεί να μου έχει ξεφύγει κάτι κι ετσι να συπμληρώσω τον δικό μου μια και είστε ιχθυολόγος αν δεν κάνω λάθος και πάντα φυσικά για το καλό των συναδέλφων μου που κάνουν ελέγχους.
Επίσης θα ήθελα να πουν από το blog εδώ οι διαχειριστές αν το έστειλα μόνος μου ή μου ζήτησαν οι ίδιοι να στείλω οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει συναδέλφους της Περιφέρειας. Θα ήθελα την δήλωσή τους γιατί την θεωρώ σημαντική!
Λυπαμαι πάντως γιατί όλο το απόγευμα ψάχνω στο αρχείο μου και τον μόνο πίνακα που βρήκα είναι ένα cd κάποιου συναδέλφου από την Βόρεια Ελλάδα που όντως ήταν μια καταπληκτική δουλεια!
Αν σας ενόχλησε τόσο πολύ κυρία μου δεν έχετε παρά να βάλετε και τον δικό σας πίνακα γιατί εμένα προσωπικά με ενδιαφέρουν οι εργασίες των αλλων και πάντα τις χρησιμοποιώ στην δουλειά μου!
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και την καλοσύνη σας!

Υποπλοίαρχος ΛΣ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΝΙΚΌΛΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια αν πω ελεος θα ειναι λίγο...τι γίνεται βρε τελικα;;;; μα ειναι δυνατόν, να γίνονται αυτά τα πραγματα;;; Ωραια βγήκε ένα cd ... το ε΄χω, αλλά σε ορισμένα σημεία μπαζει,,,, λειπουν νομοθεσίες από τις παρατηρήσεις κλπ κλπ...
Δηλαδή αν αυριο εγώ αλλάξω κατί στον πίνακα καλογηρου,,,, θα μου την πει γιατί το άλλαξα;;;;; Από την στιγμή που το βγαζει φορα παρτιδα καλά θα κάνω να το φτιαξω όπως γουσταρω... Αφήστε τις μπουρδες και κοιταχτε να δειτε τι θα κάνουμε με ορισμένα α΄τομα που γνωρίζετε αλιεία....γιατι αν περιμένουμε από την διευθυνση... θ αρχίσει να βρέχει κάστανα!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Ακόμα δεν καταλάβαμε τον λόγο της συζήτησης και της επίθεσης...

Ο Συνάδελφος Καλογήρου δεν είπε ποτέ ότι ανακάλυψε τον τροχό...
ΠΟΤΕ!!!

Αυτό που είπε είναι τον βελτίωσε και τον παραμετροποιησε ώστε να είναι εύχρηστος και προπάντων επικαιροποιημένος γι αυτόν και όλους τους Συναδέλφους πανελλαδικά...

Ούτε είπε ποτέ ότι είναι ο μαναδικός στην Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο...

Ούτε δάφνες διεκδίκησε ποτέ...
Ούτε δόξα...

Το θέμα όμως είναι ότι είναι ο ΜΟΝΟΣ που μοιράστηκε τον προσωπικό του κόπο μαζί μας!!!

Κι έρχονται μετά οι παρτάκηδες και τον κατηγορούν κι από πάνω...

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

Και οι αλλοι μοιρατηκαν τον κοπο τους και τον εστηλαν Υπηρεσιακα και εφτασε στον Αρχηγο. Ο κ. Καλογηρου καλα εκανε και τον επικαιροποιησε, καλα εκανε και τον παρουσιασε ως δικο του. Ισως ομως θα επρεπε να αναφερει και το ονομα του συναδελφου στο πονημα του οποιου στηριχτηκε ως βιβλιογραφια οπως καθε σωστος συγγραφεας οφειλει να κανει...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι κύριοι που έβγαλαν το εγχειρίδιο,,, ανακάλυψαν τον τροχό όπως λένε και οι ακτοφυλακες;;;; Που στηριχτηκαν βρε άνθρωποι ανεγκέφαλοι;;;; Στην νομοθεσία!!!!! Παρατηρώ επίσης μεγάλες διάφορες αλλά και διαφορετικές φωτό!!!!
Δηλαδή... Εγώ αύριο κωδικοποιω την ναυτολογια τότε θα βγει να με κυνηγήσει ο Δεληγιάννης;;;;
Να αναφέρει τι; Ότι στηρίχτηκε στον πίνακα των συναδέλφων.... και στην νομοεσια που είναι για όλους;;;
Κύριε Καλογήρου να ζητήσετε συγνώμη, άμεσα γιατί χρησιμοποιησατε πίνακα που ανακάλυψαν οι 2 συνάδελφοι!!!!!
Σαν δεν ντρέπεστε όλοι σας!!!!
Έπρεπε μόνο να με έλεγαν για μια βδομάδα Καλογήρου και τότε θα βλέπατε αν θα ξανααπαντουσα στα τηλεφωνήματα που του κάνουμε!!! Φυσικά κι εγώ τον ενοχλω... και μια φορά μάλιστα με έβρισε λιγάκι γιατί τον πήρα στις πέντε το ξημέρωμα!!!
Δώστε μας κι εσείς τα τηλέφωνα σας κύριοι συνάδελφοι να σας ενοχλουμε όλο το 24ωρο!!!!
Δώστε μας τα τηλέφωνα σας εκεί από την διεύθυνση να σας ξυπνουμε την νύχτα αφού για μας από τις γνώσεις που μας δίνετε είμαστε συνέχεια βαθιά νυχτωμενοι!!!!
Νίκο ....απλά σου λέω .....αντε να πάρουμε σύνταξη και παρατα τους όλους!!!! Όσο για το μνημόνιο μη το βάλεις γιατί θα το οικειοποιηθουν άσχετα μυαλά!!!

alekos είπε...

χαχαχαχα απλά έλεος...

ρε ξυπνήστεεεεεεε ο εχθρός είναι έξω και όχι ανάμεσά μας

alekos είπε...

+ κύριε καλογήρου ένα λάθος σας καταλογίζω ... αν απαντήσατε εσείς κακός απαντήσατε...μεγάλα παιδιά είμαστε και καταλαβαίνουμε... δεν χρειάζονται εξηγήσεις στα αυτονόητα...

Ανώνυμος είπε...

Ονομάζομαι ΚΟΥΛΑΞΙΔΗΣ Δρακούλης και είμαι ένας από τους συντάκτες του ΄΄επίμαχου΄΄ εγχειριδίου.
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη. Την Παρασκευή 16-09-11 επισκέφθηκα την ιστοσελίδα σας όπου και είδα την εργασία του συναδέλφου Νίκου Καλογήρου. Την κατέβασα, είδα ότι ήταν κάτι ανάλογο με την δική μου, με χαροποίησε το γεγονός ότι και κάποιος άλλος ασχολήθηκε στον προσωπικό του χρόνο για κάτι που θα βοηθούσε πολλούς άλλους και η εργασία του προστέθηκε στο αρχείο μου.
Η επόμενη ημέρα που επισκέφθηκα το blog ήταν σήμερα το απόγευμα 20-09-11 όπου και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα μία κατάσταση, για την οποία είχα πλήρη άγνοια, και η οποία προσωπικά με θίγει. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι κατά την άποψή μου ο καθένας έχει το δικαίωμα να γράψει οποιαδήποτε εργασία και εύχομαι να είναι αυτή η αρχή για να δούμε και άλλες.
Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο διότι είμαι αρκετά φορτισμένος αυτή τη στιγμή, λυπάμαι για την τροπή που πήρε η κατάσταση αλλά περισσότερο λυπάμαι για τα υποτιμητικά σχόλια που γράφτηκαν και για τον Νίκο αλλά και για εμένα, επαναλαμβάνω, έχοντας πλήρη άγνοια.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κουλαξίδης Κούλης

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Δρακουλη και Αλεκο !!! Αλέκο δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό που λες ότι κακώς απάντησα! Εγώ απαντώ και βάζω όπως είδες το όνομα μου από κάτω!
Δρακουλη, ειλικρινά πιστεύεις ότι θα οικειοποιομουν κάτι χωρίς να ρωτήσω; Απλά αυτό το έχω φτιάξει περίπου ένα χρόνο τώρα και το είχα στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό αρχείο, μόνο και μόνο σαν βοήθημα μου, εμένα, των πλωτων μου και των εμπόρων της ιχθυοσκαλας μας!
Όταν τα παιδιά από εδώ μου ζήτησαν να τους δώσω υλικό βοήθημα για τους συναδέλφους της Περιφέρειας, αποφάσισα να δώσω κι αυτό το βοήθημα χωρίς να ξέρω ότι θα συμβεί αυτή η παρεξήγηση! Ειλικρινά κι εγώ είμαι αρκετά προβληματισμένος με συμπεριφορές ορισμένων συναδέλφων!
Δρακουλη σε χαιρετώ!
Υποπλοιαρχος ΛΣ
ΚΑΛΟΓΉΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Από τους διαχειριστές Έλληνες Ακτοφύλακες περιμένω ανάκληση του χαρακτηρισμού ΄΄παρτάκηδες΄΄ τουλάχιστον ως προς το πρόσωπό μου.

Κουλαξίδης Κούλης

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Παρεξήγηση Συνάδελφε.Το "παρτάκηδες" δεν απευθείνεται σε σενα.
Η συζήτηση αυτή κρατάει μέρες τώρα και γίνεται παράλληλα σε πολλές αναρτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Βρισκονται ενας ή δυο Λιμενικοι και επειδη εχουν μερακι και ειναι εξαιρετοι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και επαγγελματιες ,προσπαθουν να διευκολυνουν τους υπολοιπους!!! Αποτέλεσμα;;;;
Οποιος εκανε ΄΄βηματα μπροστα΄΄ στην Υπηρεσια του τα οποια θα μπορουσαν να τα ειχαν κανει κιαλλοι αλλα δεν τα εκαναν απο τεμπελια, απο ασχετοσυνη και λογω αβουλου χαρακτηρα, βρεθηκαν αρκετοι που τον ζηλεψαν και τον κατηγορησαν αλλα και πρωτοι αξιοποιησαν και επωφεληθηκαν απο τις πρωτοβουλιες και τις ενεργεις του συναδελφου!!!
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ,ΚΟΥΛΑΞΙΔΗΣ και μερικοι αλλοι μοιραζονται τις γνωσεις τους , ακομα και αν προκειται για αυτα που γνωριζουν πολλοι συναδελφοι ,κοπιαζουν οι ιδιοι νοικοκυρευοντας τα,ωστε να μην κοπιασουμε οι υπολοιποι να τα αναζητησουμε. Θυμαστε τους συναδελφους της δεκαετιας του 80 που δεν μας ελεγαν ουτε λεξη αποσα ηξεραν μην τυχον και τους ΄΄φαμε΄΄ τη θεση;;;
Αλλα αυτοι ειμαστε τελικα....
Κουλη Κουλαξιδη...σε χαιρετω αν και δεν με ξερεις, μετατεθηκες λιγες μερες πριν τοποθετηθω στο νησι!!!Οι καλες επαγγελματικες΄΄συνηθειες σου΄΄ ,εσενα και του Σταθη, ηχούσαν στα αυτια των αντικαταστατων σας!!! Ενας απο αυτους ημουν και εγω...
Να σαι καλα και μη μασας.
ATHINIOS!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό όπως φαίνεται καθώς η πρόσβασή μου στο internet το τελευταίο διάστημα ήταν από προβληματική έως ανύπαρκτη (δίκτυο WIND βλέπετε). Είμαι ο συντάκτης του επίμαχου σχολίου και ονομάζομαι ΣΛΑΝΚΙΔΗΣ Βασίλης. Το σχόλιο μου δημοσιεύτηκε χωρίς να έχω λάβει γνώση του σχολίου του Νίκου (βλέπε ανωτέρω πρόβλημα) καθώς εάν το γνώριζα δεν θα δημοσίευα ποτέ το επίμαχο σχόλιο (άλλωστε είμαι από τους πρώτους που επεσήμανα το παρών και τις υπόλοιπες εργασίες σου ως «Ωραίο Θέμα»). Παρόλα αυτά εμμένω ακόμα στην άποψη μου πως «η χρήση μέρους ή εξολοκλήρου της εργασίας συναδέλφων για δική μας εργασία δεν αποτελεί μομφή ούτε μειώνει την αξία της αν γίνεται έστω και μία απλή αναφορά» (κάτι το οποίο εσύ Νίκο είχες ήδη κάνει) καθώς η οποιαδήποτε διόρθωση- συμπλήρωση-επικαιροποίηση είναι πάντα το επιθυμητό.

Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσα και φέρω εγώ αποκλειστικά όλο το βάρος της ευθύνης των δηλώσεων μου.

Θλίβομαι όμως πραγματικά βλέποντας την ευκολία με την οποία συνάδελφοι προσβάλουν στο μέγιστο βαθμό προσωπικότητες και κόπο άλλων συναδέλφων χωρίς μάλιστα να τους γνωρίζουν. Πιστεύω πως αν χρησιμοποιούσαν όλη αυτή την ενέργεια και το πάθος για να βοηθήσουν με τον τρόπο του ο καθένας τους υπόλοιπους συναδέλφους θα ήμασταν πολύ μπροστά ως ΣΩΜΑ.

Λυπάμαι πραγματικά για τον ντόρο που δημιούργησε το σχόλιο-παρατήρησή μου από τη στιγμή που αυτή πραγματοποιήθηκε με τις καλύτερες προθέσεις και χωρίς καμία υστεροβουλία (για όσους έκαναν τον κόπο να to διαβάσουν χωρίς προκατάληψη), καθώς ουδέποτε πρόσβαλα ή μείωσα την αξία του έργου σου το οποίο θαυμάζω. Πίστευα και πιστεύω πως ο Νίκος αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα (αρκεί να κάνουμε τον κόπο να τον μιμηθούμε) για όλους εμάς όσον αφορά την μελέτη και την εξαγωγή εργασιών υπέρ των συναδέλφων.

Το παρών αποτελεί και την τελευταία μου αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα καθώς θεωρώ ως ανύπαρκτο οποιοδήποτε ζήτημα φαίνεται να προέκυψε και πιστεύω ότι η όποια αντιπαράθεση σε μη υπάρχον θέμα είναι στείρα.

Με τιμή και σεβασμό στο έργο του Νίκου.

ΣΛΑΝΚΙΔΗΣ Βασίλειος

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βασιλη, καταρχήν δέχομαι ότι όλα ήταν μια παρεξήγηση, αφού όπως είπες κι εσυ είχα αναφέρει την καπληκτικη εργασία του Κουλη και σένα! Πως θα μπορούσα να το παραλειψω όταν εγώ προσωπικά συνεχαρηκα το έργο σας αναγνωρίζοντας ότι για να γίνει κατι τέτοιο θέλει κόπο, γνώση νομοθεσίας και φυσικά πράξη έργου!
Έχω την εντύπωση πως αυτό που έγινε ήταν κάποιοι εκ του πονηρού να μας βάλουν σε αντιπαράθεση, χωρίς φυσικά να γνωρίζω το λόγο και το τι θα κατάφερναν;
Ήθελαν να βάλουν τρία άτομα που γνωρίζουν κάποια πράγματα παραπάνω (φυσικά γιατί διαβάζουν και βγαίνουν και τα κάνουν πράξη με τους ελέγχους) να ψυχραθουν και να απομακρύνουν ενδεχόμενο καλης συνεργασίας σ αυτά τα θέματα!
Δέχτηκα επικριση και από κάποια κυρία του Υπ. Γεωργιας, εκεί φθάσαμε τελικά, η οποία έβγαλε τόση κακια που μ έκανε να ταραχτω παρα πολύ!
Εδώ έφθασαν σε σημείο να με θίξουν ως προς το ήθος μου και την αξιοπρεπεια μου και φυσικά είμαι σιγουροτατος για το ποιος το έκανε!
Τέλος πάντων τέλος καλό όλα καλά φίλε μου!
Προτείνω συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και προπαντός βοήθεια ο ένας στον άλλον!
Από παιδιά σαν και σας περιμένω βοήθεια και από κανέναν άλλον, άλλωστε δεν επιθυμώ και κατι διαφορετικό!
Καλώ όλους τους συναδέλφους να μας δώσουν ιδέες για διάφορες εργασίες και βοηθήματα που θα ήθελαν να φτιάξουμε. Εμείς με τα mail μας θα τα υλοποιήσουμε για την βοήθεια τους στο έργο τους!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Υποπλοιαρχος ΛΣ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται πιθανόν να κατέβω Κέντρο για το σεμινάριο-εκπαίδευση σε θέματα αλιείας στο τέλος Οκτωβρίου. Ελπίζω να υπάρξει η δυνατότητα να βρεθούμε και κατ’ ιδίαν καθώς κάθε επαφή μαζί σου μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και πολλές φορές εξαιρετικά επιμορφωτική.
Είμαι ανοιχτός σε κάθε βοήθεια, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία σε οιοδήποτε επίπεδο.
Ομοίως σε χαιρετώ φιλικά.
ΣΛΑΝΚΙΔΗΣ Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

Θα τα πούμε τότε από κοντά Βασίλη!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ) ΤΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΤΟΥ? ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ? ΒΡΕ ΟΥΣΤ...................