Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μεταστέγαση των Υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στο κτιριακό συγκρότημα της πρώην Σχολής Λιμενοφυλάκων

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π. Α.Ε., κ. Γιώργου Ανωμερίτη, να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το κτιριακό συγκρότημα της πρώην Σχολής Λιμενοφυλάκων, συνολικής επιφάνειας 5.695 τ.μ..

Το κτίριο έχει παραχωρηθεί στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. μέχρι το 2052.

Στο κτιριακό συγκρότημα θα μεταστεγαστούν όλες οι Υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.


Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. αναλαμβάνει επίσης τις εργασίες βελτίωσης του παραχωρούμενου κτιρίου.

Τα κτίρια του παλαιού Τελωνείου που στεγάζουν σήμερα τις Υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Πειραιά θα επιστραφούν στον Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Η εκπαίδευση των νέων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και Υπαξιωματικών του Σώματος θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ακουγοταν οτι θα γινει Για την ΜΕ' Τελικα θα πιασει την ΜΣΤ'
Η ΣΜΥΝ τελικα ειπε οτι δεν θελει την ΣΔΥΛΣ? Γιατι τους κακοπεσαμε εκει μεσα?

Ανώνυμος είπε...

Αντε να ξεκουμπίζεστε απο το Λιμάνι και σιγά σιγά εφεδρεία

Ανώνυμος είπε...

Πειραιάς 14/10/11

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε το χθεσινό δελτίο τύπου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή, όπου ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους τέλους στην μοναδική σχολή εκπαίδευσης του Λιμενικού Σώματος, την «τέως σχολή Λιμενοφυλάκων» όπως πλέον αποκαλείται, καθώς και στην απαξιωτική μεταφορά των υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε χώρο όπου δεν υπάρχει καμία επαφή με το λιμάνι και τα τεκταινόμενα σε αυτό.

Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και προβληματισμένους για τις επιδιώξεις της συγκεκριμένης απόφασης.

Επίσης ιδιαίτερα αρνητικό στοιχείο είναι και ο ολοκληρωτικός πλέον εναγκαλισμός της εκπαίδευσης των στελεχών Λιμενικού Σώματος, με το Πολεμικό Ναυτικό.

Για δε το μεγάλο και διαχρονικό αίτημά μας, για ακαδημία Λ.Σ., αυτό προφανώς παραπέμπεται στις καλένδες, με δεδομένο ότι και η μοναδική σχολή που ήταν αυτόνομη, περνάει πλέον μέσα από τις διαδικασίες του Π.Ν.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεσα ενημέρωση και διευκρινήσεις τόσο από τον κ. Υπουργό όσο και από τη φυσική μας ηγεσία, σχετικά με τις ακριβείς αποφάσεις που ελήφθησαν και αν αυτές εντάσσονται ή όχι σε ένα γενικότερο σχεδιασμό.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δριβάκος Γεώργιος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κατσίνας Σωτήριος

IPPEAS είπε...

Δεν ξερω κατα πόσο θα ειναι καλυτερα για τους συναδελφους του ΚΛΠ καιτους πολίτες που εξυπηρετει η εν λογω Υπηρεσια αν πραγματοποιηθει η μεταστεγαση απο το υπάρχον κτιριο στη σχολη ΛΦ. Ενδεχομενως θα ειναι καλυτερα.
Μπηκα στον πειρασμο να σχολιασω το θεμα γιατι πιστευω οτι η ΠΟΕΠΛΣ για ακομα μια φορα εξέδωσε γελοία ανακοινωση.
Ειναι ντροπη να προβαλουν ως δικαιολογια την δηθεν απομακρυνση του ΚΛΠ απο το Λιμανι, αφου στην πράξη δεν υφισταται καμια απομακρυνση. Κανουν λες και το ΚΛΠ μεταστεγαζεται στην Παρνηθα.
Αν μεταστεγαζοταν το Α΄Λ/Τ θα καταλαβαινα καποια αντιδραση αλλα το προσωπικο που εργαζεται στο ΚΛΠ απασχολειται κυριως σε γραφικες εργασιες και ουδεμια σχεση εχει με το Λιμανι. Γιατι ποτε δεν διαμαρτυρηθηκε η ΠΟΕΠΛΣ για το οτι υπαρχουν Λιμεναρχεια που στεγαζονται πολα χιλιομετρα μακρυα απο το Λιμανι (Ανδρος,Θηρα κλπ);
Αν προβαλοταν ως δικαιολογια οτι κτιριο που στεγαζεται σημερα το ΚΛΠ ειναι αριστο ανω η σχολη Λ/Φ ειναι ακαταλληλη,ετοιμοροπη κλπ, τότε ισως να επειθαν περισσοτερο.
Τελικα η ανακοινωση εγινε απλα για να γινει και οχι για να πιεσει καταστασεις. Κριμα....ξανα!!!
ΑΤΗΙΝΙΟS!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΛΠ μεταστεγαζεται 500 μετρα παραπερα με θεα θαλασσα και οχι στην... Κηφισια!
Ελεος πια με τις απαραδεκτες ανακοινωσεις της ΠΟΕΠΛΣ.
Ο μονος σοβαρος λογος για να δυσανασχετησει καποιος θα ηταν αν η μεταστεγαση γινοταν σε χειροτερο κτηριο απο αυτο που σημερα στεγαζεται το ΚΛΠ. Αν ισχυει κατι τετοιο δεν βλεπω να το θετουν ως προβλημα.
Οσο για την στεγαση των δοκιμων ΛΦ σε εγκαταστασεις του ΠΝ αυτο γινεται εδω και δεκαετιες στους ΥΞ και ΑΞ....
Για Ποια ακαδημια ΛΣ μιλατε ρε υποκριτες;
Εδω δεν εγινε πραξη την εποχη της οικονομικης ευημεριας ,περιμενετε να γινει τωρα που χρεωκοπησαμε;
Aλλα και ο αφελης που θα συμφωνησει μαζι σας για δημιουργια Ακαδημιας ετουτη την την περιοδο, ξερει οτι η Ακαδημια του ΛΣ θα κτιζοταν στην Αλεξανδρουπολη και οτι το κτηριο της Σχολης ΛΦ στο Χατζηκυριακειο δεν πληρει κανενα κριτηριο για να γινει Ακαδημια....

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΟΠΩΣ Ο ATHINIOS ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΜΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΧ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥΣ.ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟΤΕ ΤΥΧΑΙΑ?ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΠ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΧ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΘΑ ΛΕΕΙ.

IPPEAS είπε...

O γνωστος ΄΄ιπποκομος΄΄ της παραγκας ο οποιος καταλαβαινω απο το υφος που χρησιμοποιει στα σχολια του εδω και μηνες, ανηκει στην κατηγορια καβατζωμενος- αμεταθετος,τολμάει και εχει την αφελεια να μου λεει οτι ειναι κουραστικο να μεταστεγαστουν οι συναδελφοι 500 μετρα μακρυτερα αποτι βρισκονται σημερα, την ωρα που το ψευδωνυμο που χρησιμοποιω παραπέμπει στο Λιμανι που απεχει 10 χιλιομετρα απο το Λιμεναρχειο του. (Λιμανι Αθηνιού απο ΛΧ Θηρας).
To ήθελες και το είπες;;
Γιατι προκαλεις με τετοια γελοια επιχειρηματα καποιον που υπηρετησε σε τετοιου ειδους Λιμανι;
Ασχετε και εγκάθετε βαθμοφορε αν ειναι να μας αραδιαζεις ανοησιες καλυτερα να σιωπεις.
Αρκετοι ξερουν ποιος ειμαι (ΛΦ στον 14οχρόνο, πλεον Επικ/στης) αλλα το ονομα μου δεν το αναρτω οχι επειδη φοβαμαι αλλα επειδη επιθυμω να υπαρχει αντιπαραθεση ιδεων και αντιληψεων και οχι κοντρα επειδη καποιοι αντιπαθουν το προσωπο μου!! Δεν εχω σκοπο να μετατρεψω το blog σε πεδιο προσωπικης διαμαχης αλλα να παραμεινει ως πεδιο ιδεολογικης διαμαχης μεχρι να αλλαξει κατι στο ΛΣ.
Τελος αγαπητε ΄΄μπατλερ΄΄ απορω που με κατακρινεις, αφου καταλαβες οτι το σχολιο μου δεν εχει να κανει με την μεταστεγαση του ΚΛΠ , η οποια δεν με αφορα και δεν μου πεφτει λόγος!!!
Το σχολιο μου ηταν ξεκαθαρο και αφορουσε την υποκριτικη και ανευ ουσιας και επιχειρηματων ανακοινωση της ΠΟΕΠΛΣ.
Επισης και το 1.57 σχολιο δικο μου ειναι αλλα εκ παραδρομης ξεχασα να το υπογραψω.
Μπατλερ , Θα σε αναγνωρισω στην πορεια αφου θα κρατας το σακιδιο του αφεντικου σου!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ ΠΙΑ ......ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ..ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΔΑΧΤΥΛΟ ...ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ .....

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΗΙΝΙΕ αφου δεν σε αφορα το Κεντρικο του Πειραια μην ασχολεισαι μαζι μας και ασχολησου με την υπηρεσια σου.Αντε με τον καθε ασχετο εδω μεσα.Εγιναν κριτες των παντων και οι καλοπερασακηδες επαρχιωτες.Ελα αν σου βασταει ρε φιλοσοσφε να υπηρετησεις στο λιμανι του Πειραια και μετα τα λεμε.Σιγα μην ερθεις ομως χαζος εισαι? ποιος αραγε θα πιει μετα τα τσιπουρα?Εκτος και οντως εισαι αξ της ΠΕΑΛΣ και βγαζεις τετοια χολη

Ανώνυμος είπε...

ΦΊΛΕ 3:06 ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙΣ? ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ. ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΗΜΑΤΩΡΙΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

σασ εχει μπει .....βαθια η ΠΕΑΛΣ και την μνημονεύεται συνεχεια ???? η κανω λάθος .????
πλακα εχετε οι πιταιρικαδες .....

IPPEAS είπε...

Φιλαρακι 3.06 αν ενδιαφερεσαι να μετατεθεις σε νησι ή σε σκαφος μπορω ευκολα να το κανονισω! Ζηταμε αμοιβαια μεταθεση αλλα θα βρεθεις και στα 2!
Τι να σου κανω που ατυχησες...
Σοβαρεψου λιγο φιλε μου...
Δεν ασχολουμαι με το ΚΛΠ και τα παιδια που υπηρετουν εκει αλλα με την ΄΄παραγκα΄΄ που υποτιμα τη νοημοσυνη μας...
Αν τα συμφεροντα σου περνανε μεσα απο την παραγκα δικαιολογημενα εχεις τους λογους σου να τους υποστηριζεις , τα δικα μου συμφεροντα καθως και πολλων αλλων συναδελφων ειναι σε αντιθεση με τις πρακτικες και την συμπεριφορα της ΠΟΕΠΛΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΕ ΤΑ ΨΟΦΙΑ ATHINIE.ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΘΑΛΛΑΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΕ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟ ΣΟΥ ΚΡΟΎΩ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ , ΚΑΠΟΙΕΣ "ΓΝΩΣΤΕΣ.....ΑΓΝΩΣΤΕΣ ... " ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ , ΣΤΟ ΠΔ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ , ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ .....
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΦΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΎΝΟΙ .....
Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΖΈΨΕΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ...
ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ .....
ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΛΑΠΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ .......