Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Π.Δ.138/2011: Τρίμηνη άδεια με αποδοχές ανατροφής παιδιού και για τους Αστυνομικούς

Επεκτάθηκε το δικαίωμα στο αστυνομικό προσωπικό της τρίμηνης άδειας στην περίπτωση γέννησης τρίτου παιδιού και στο αστυνομικό προσωπικό.
Με το Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ. 138/31-12-2011 (ΦΕΚ Α΄ 272) , τροποποιείται ο Κανονισμός Αδειών των αστυνομικών (π.δ.27/1986) και πλέον στους γονείς αστυνομικούς που έχουντέκνο ηλικίας κάτω των έξι ετών επιτρέπεται να χορηγείται, ύστερα από έγκριση του  Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι δύο έτη συνολικά και μέχρι ένα έτος για κάθε επιπλέον τέκνο. Διάστημα τριών μηνών της άδειας αυτής χορηγείται άπαξ με πλήρεις αποδοχές στην περίπτωση γέννησης τρίτου παιδιού και άνω.
Η ως άνω τρίμηνη άδεια χορηγείται συνεχόμενα ή τμηματικά, όχι όμως για διάστημα μικρότερο του ενός μηνός.
Η 2/ετής άδεια χωρίς αποδοχές χορηγείτο παλαιότερα μόνο στις μητέρες αστυνομικούς και επεκτάθηκε και στους δύο γονείς.

Προσοχή όμως γιατί η ως άνω 2/ετής άδεια χωρίς αποδοχές δεν αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας και δεν υπολογίζεται για τις βαθμολογικές και μισθολογικές προαγωγές και προσαυξήσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το Π. Δ. υπ΄ αριθ.138 από 31-12-2011 ΦΕΚ 272 τ. Α΄ έγινε τροποποίηση των διατάξεων του Π. Δ. 27/1986 (Α΄ 11) .
Στο άρθρο 1 στην παράγραφο 2 αυτού προβλέπεται για τους γονείς αστυνομικούς που έχουν τέκνο ηλικίας κάτω των έξι ετών επιτρέπεται να χορηγείται ύστερα από έγκριση του Αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι δύο έτη συνολικά και μέχρι ένα έτος για κάθε επιπλέον τέκνο. Διάστημα τριών μηνών της άδειας αυτής χορηγείται άπαξ με πλήρεις αποδοχές στην περίπτωση γέννησης τρίτου παιδιού και άνω.
Σας αποστέλλουμε ερώτημα μέλους της ένωσης μας του οποίου και η σύζυγος είναι αστυνομικός με το οποίο ζητά να πληροφορηθεί τα εξής:

α) Εάν την τρίμηνη άδεια δικαιούνται και οι δύο αστυνομικοί γονείς δηλαδή από 3 μήνες ο καθένας;
β) Εάν δικαιούνται συνολικά και οι δύο 3 μήνες μπορεί ο ένας να πάρει τους δύο μήνες και ο άλλος τον υπόλοιπο ένα μήνα;

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

η τριμηνη αδεια με αποδοχες ισχυει και για τους λιμενικους ;