ΤΡΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ – ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ – ΤΡΙΑ ΛΑΘΗ
ΜΝΗΜΗ ΙΜΙΩΝ
(Στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού)
Το βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ´ Γυμνασίου, έκδοση ΟΕΔΒ, ISBN 960-06-2013-X, στην πρώτη του έκδοση (2007), και συγκεκριμένα στη σελίδα 163, έγραφε επί λέξει :
«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Iμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996) »
Μετά από διαμαρτυρίες, με απόφαση της αρμοδίας υπουργού, το «Παιδαγωγικό Ινστιτούτο», το οποίο επιμελείται την έκδοση των σχολικών βιβλίων, άλλαξε το κείμενο και το βιβλίο στη νέα του έκδοση (2011), γράφει :
«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Iμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»
Δηλαδή, με την προσθήκη στο κείμενο τριών λέξεων (από, την, Τουρκία), θέλουν να μας πείσουν ότι αποκατέστησαν την αλήθεια στη σύγχρονη ιστορία μας.
Τα τρία τεράστια λάθη, σε τρεις μόλις γραμμές, εξακολουθούν να υπάρχουν :
Ηθικό
Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» – Χριστόδουλου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ κυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, Παναγιώτη ΒΛΑΧΑΚΟΥ συγκυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, και Έκτορα ΓΙΑΛΟΨΟΥ χειριστή συσκευών, Αρχικελευστή ΠΝ – που θυσιάστηκαν, την 31η Ιανουαρίου 1996, στα Ίμια, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.
Ιστορικό
Διαστρεβλώνεται η ιστορική πραγματικότητα καθόσον, οι Τούρκοι δεν αρκέστηκαν στη «διεκδίκηση» των Ελληνικών Ιμίων, με τη ‘Ρηματική διακοίνωση ’ την οποία επέδωσαν στην Ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας, την 29-12-1995, αλλά από 28 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1996, έκαναν πολεμική επιχείρηση κατάληψής των.
Η Ελλάδα, μέσω του επισήμου διδακτικού (;) βιβλίου, αναφέρει μόνο τη «διεκδίκηση», παραλείποντας την «πολεμική επιχείρηση». Γράφοντας δε «αμοιβαίες υποχωρήσεις», εξισώνει τις δυο πλευρές και «κουρεύει» το ελληνικό δίκαιο.
Γεωγραφικό
Δεν υπάρχει μια βραχονησίδα Ίμια αλλά υπάρχουν δυο νησίδες Ίμια, τα ανατολικά Ίμια, με βάθη από 5 μέχρι 35 μέτρα και τα δυτικά Ίμια με βάθη από 7 μέχρι 35 μέτρα. Είναι νησιά τα οποία ανήκουν στην αλυσίδα νησιών με την ονομασία «Δωδεκάνησα» . Έχουν συνολική έκταση 10 στρέμματα. με Στα δυτικά Ίμια υπάρχει βλάστηση και κτηνοτροφική δραστηριότητα.
Το βιβλίο είναι μεν «Ιστορία», αλλά δεν επιτρέπεται να αγνοεί τη «Γεωγραφία» και να παρουσιάζει λανθασμένα γεωγραφικά στοιχειά.
***
Αυτοί λοιπόν – οι άρχοντες - που πρώτα «κούρεψαν» την ιστορία της πατρίδας μας και τις διαχρονικές ελληνικές αξίες, τώρα επιχειρούν να «κουρέψουν» και το δημόσιο χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Αλεξανδρούπολη Ιανουάριος 2012
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)
1 σχόλιο:
Ενω για τα υπολοιπα Ιστορικα θέματα τα βιβλια Ιστοριας μιλανε με ακριβεια...
Οφειλουμε να πουμε στα παιδια μας την αληθεια για οσα εχουμε ζησει και να μην περιμενουμε κανενα βιβλιο ιστοριας να τους τα εξηγησει.
Οσοι ζησαμε απο κοντα ,πρωτο χερι και με το δακτυλο στη σκανδαλη εκεινα την περιοδο , εχουμε υποχρεωση να τα ανασκαλιζουμε τουλαχιστον μια φορα το χρονο καθε τελος του Γεναρη.
Μην ξεχναμε ονοματα οπως Παγκαλος ,Σημιτης ,Αρσενης.
Δημοσίευση σχολίου