Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Κέρκυρα και την Πάτρα – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμένα της Κέρκυρας από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, δύο (02) αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

======================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Γρ. Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.


======================
Συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου 56χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με συρόμενο, διότι μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τριών επιπέδων στο τοίχωμα του οχήματος πίσω από την καμπίνα του οδηγού επτά (07) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Οι επτά (07) αλλοδαποί επίσης συνελήφθησαν.

Το Φ/Γ όχημα κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

=================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο 28χρονος, διότι βρέθηκε στην κατοχή του μία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 5,60 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.

=================
Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από το προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 56χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος διότι μετέφερε εντός αυτού σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, επτά (07) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία ενώ το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποίησε, κατόπιν καταγγελίας και γραπτής Εισαγγελικής Παραγγελίας, έλεγχο στο αρχείο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και προέβη στη δέσμευση φακέλων, οι οποίοι φέρεται να περιείχαν πλαστούς τίτλους σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εν λόγω τίτλοι σπουδών είναι προαπαιτούμενοι για την απόκτηση πτυχίων ή διπλωμάτων ναυτικής ικανότητας εμπορικού ναυτικού, όπως δίπλωμα προϊσταμένου Αρχιθαλαμηπόλου Εμπορικού Ναυτικού.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. διενεργείται προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται με τις προϋποθέσεις απόκτησης διπλωμάτων ναυτικής ικανότητας εμπορικού ναυτικού.