Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος στις πιστώσεις σε όλα τα ταμεία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Σταματούν από την 1η Μαρτίου οι πιστώσεις σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με ανακοίνωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό. Φανταζόμαστε ότι ούτε το άλλο μέρος των οφειλών που είχε δρομολογηθεί με τυμπανοκρουσίες για τον Μάρτιο, θα υλοποιηθεί».

Παράλληλα, οι Φαρμακοποιοί τονίζουν πως η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί φαρμακοποιοί, «αποδεικνύεται από τα καθημερινά κατασχετήρια που φθάνουν στους Συλλόγους μας».


«Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς και οι υπεύθυνοι, ζουν στον κόσμο τους. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας μη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, με μεγάλη τους λύπη, αισθανόμενοι ότι οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, σταματούν από 1/3/2012 την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: