Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών και διακινητή τους στη Ρόδο
Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στη Μαρίνα Μανδρακίου Ρόδου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, ένας 32χρονος αλλοδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι προτίθετο να προωθήσει έξι (06) αλλοδαπούς με Ι/Φ σκάφος στην Ιταλία. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου διατηρούσε επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό, προσποιούμενος τον Κυβερνήτη – Ιδιοκτήτη Ι/Φ σκάφους, με το οποίο θα πραγματοποιούνταν η διακίνηση των αλλοδαπών από τον Πειραιά προς την Ιταλία μέσω Ρόδου.

Κατόπιν επανειλημμένων συναντήσεων και τηλεφωνικών συνομιλιών, ο 32χρονος διακινητής γνωστοποίησε στο στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, ότι οι παράνομοι μετανάστες επρόκειτο να αφιχθούν βραδινές ώρες χθες στη Ρόδο, από το λιμένα του Πειραιά με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η προώθησή τους με το Ι/Φ σκάφος στην Ιταλία.


Με τον κατάπλου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Ρόδου, οι έξι (06) παράνομοι αλλοδαποί παρελήφθησαν από τον 32χρονο διακινητή και κατόπιν μεταφέρθηκαν στη Μαρίνα Μανδρακίου για την επιβίβασή τους στο Ι/Φ σκάφος.

Με την επιβίβασή τους στο Ι/Φ, άπαντες συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμενικό κατάστημα Ρόδου, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση στα πλαίσια του αυτοφώρου, κατασχέθηκε το ποσό των 1.730 ευρώ, το οποίο παρεδόθη από τον διακινητή.

==========================
Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 32χρονος αλλοδαπός, διότι παρείχε άμεση συνέργεια συνοδεύοντας μία 35χρονη αλλοδαπή, που κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, η οποία και συνελήφθη.

Επίσης, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 18χρονη αλλοδαπή συνοδηγός διότι μετέφεραν δύο (02) αλλοδαπούς που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Τέλος, συνελήφθησαν χθες, στο σταθμό υποδοχής του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί (1 άνδρας και 1 γυναίκα) διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

=================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 21χρονος αλλοδαπός ο οποίος στερείτο νομιμοποιητικών εγγράφων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

=================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, με προορισμό την Ιταλία, ένας (01) αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε πρόχειρα κρυμμένος εντός χώρου φορτίου φορτηγού οχήματος, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στα ημιαξόνια φορτηγού οχήματος, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Ακόμα, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, με προορισμό την Ιταλία, εννέα (09) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι παρείχαν άμεση συνέργεια συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας μαζί με δύο (02) ακόμα αλλοδαπούς που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

============================

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, 34χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, και η 37χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα, μαζί με το ανήλικο τέκνο της 37χρονης.

Επίσης,συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί, διότι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις , κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

============================
Σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού διακινητή τους στην Κεφαλονιά
Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από αξιοποίηση διαθέσιμων πληροφοριών, από προσωπικό πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της νησίδας «ΑΤΟΚΟΣ», το ιστιοφόρο σκάφος «JASMIN» σημαίας Η.Π.Α. στο οποίο επέβαιναν εβδομήντα πέντε (75) αλλοδαποί, χωρίς να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ένας αλλοδαπός, ως χειριστής του ανωτέρω σκάφους.

Το «JASMIN» οδηγήθηκε συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα της Σάμης Κεφαλληνίας.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας.

=================

Δεν υπάρχουν σχόλια: