Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Εντοπισμός πλοίου με λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, ύστερα από αξιοποίηση διαθέσιμων πληροφοριών, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, πέντε (05) αλλοδαποί, συριακής υπηκοότητας, μέλη πληρώματος του Φ/Γ «HAJ MAJDI» σημαίας Ονδούρας.

Το πλοίο εντοπίστηκε από προσωπικό πλωτού περιπολικού της οικείας Λιμενικής Αρχής περίπου 4 ν.μ. νοτίως των εκβολών του ποταμού Αλιάκμονα και οδηγήθηκε για έλεγχο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε είχε αποπλεύσει από τη Συρία.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, ενώ το πλοίο και η ποσότητα των τσιγάρων κατασχέθηκαν.

==========================
Σύλληψη για ναρκωτικά στον Πειραιά
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στον προβλήτα «DOCK 3» του λιμένα Πειραιά, από προσωπικό της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντός Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου, 27χρονος αλλοδαπός διότι βρέθηκε να κατέχει, εντός του σακιδίου πλάτης, μια (01) πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης μεικτού βάρους 1.060 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

=================
Σύλληψη για ναρκωτικά στη Σάμο
Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 29χρονος ημεδαπός διότι βρέθηκε να κατέχει φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 8,3 γραμμαρίων.

Προανάκριση, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

=================

Δεν υπάρχουν σχόλια: