Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΤ & ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Δευτέρα, 5.3.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να επανεξεταστεί το σύνολο των πολιτικών που αφορούν στην ασφάλιση και στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ναυτικούς προτείνει, με Ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ο Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η ακολουθούμενη πολιτική στο χώρο της ναυτιλίας τα τελευταία δυόμιση χρόνια αγνοεί την ανάγκη για εθνική στρατηγική και περιθωριοποιεί τη ναυτική και ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς δεν αντιμετωπίζει με διακριτό τρόπο τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της μεγαλύτερης, παγκόσμιας, ελληνικής δύναμης και των ανθρώπων της.


Ο Κωστής Μουσουρούλης στην Ερώτησή του, αφού κάνει αναλυτική αναφορά στα θέματα του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), του Οίκου Ναύτου (ΟΝ) και των ρυθμίσεων της τελευταίας διετίας ζητά πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των σημαντικών στοιχείων λειτουργίας (αριθμό συνταξιούχων, ενεργών ναυτικών, δαπάνες, ακίνητη περιουσία, αποθεματικά κα) των δύο φορέων, κατά την τριετία 2009 - 2011.

Ειδικότερα, ρωτά αν έχει εκπονηθεί η προαπαιτούμενη οικονομική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής για την ένταξη του κλάδου κύριας σύνταξης του ΝΑΤ στον αντίστοιχο του ΙΚΑ και ζητά να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της. Επιπλέον, θέτει θέμα διατήρησης των παροχών υγείας του ΟΝ προς τους δικαιούχους ναυτικούς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και της διοικητικής αυτοτέλειας του οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: