Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Επιστολή ΠΕΑΛΣ για το Σχέδιο Νόμου «Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ»

ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου
κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανάσιο

Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση της Επιτροπής που προεδρεύετε, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ», παρακαλούμε θέσατε υπόψη των μελών της επιτροπής, τον προβληματισμό καθώς και τις ενστάσεις μας, αναφορικά με τη διάταξη του άρθρου 8.

Με την συγκεκριμένη διάταξη τίθεται μείζον ζήτημα, καθώς η ρύθμιση περί αυτοδίκαιης ανάκλησης πράξεων ή αποφάσεων με τις οποίες παραχωρηθήκαν κατά χρήση κτίρια γήπεδα, άλλοι κύριοι ή βοηθητικοί αποθηκευτικοί χώροι, αθλητικές ή άλλες εγκαταστάσεις και εν γένει, οποιοιδήποτε, στεγασμένοι ή μη, διαμορφωμένοι ή μη χώροι ακινήτων που έχουν περιέλθει στη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση της «Ελληνικό Α.Ε» επηρεάζει άμεσα την παραμονή και εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., που είναι εγκατεστημένη στον Αγ. Κοσμά.


Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελεί επίλεκτη μονάδα της Χώρας, με πεδίο δράσης σε επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου (τρομοκρατικές ενέργειες, πειρατεία/ομηρία σε πλοίο, ανακατάληψη σκάφους/πλοίου, ερευνά και διάσωση, παροχή βοήθειας διακλαδικού χαρακτήρα σε άτομα που κινδυνεύουν ακόμη και σε περιοχές εκτός αρμοδιότητας ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., σε περιπτώσεις θεομηνιών, λήψη μέτρων ασφάλειας υψηλών προσώπων, έρευνες υψηλού κινδύνου σε πλοία και εγκαταστάσεις για εντοπισμό όπλων, ναρκωτικών, εκτέλεση νηοψιών στην ανοικτή θάλασσα, αστυνόμευση θαλασσίων περιοχών υφαλοκρηπίδας ή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης) και μια χωρίς προγραμματισμό, άμεση απομάκρυνσή της, θα επέφερε ανυπέρβλητα προβλήματα στην απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων και της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μονάδας.

Κατόπιν των παραπάνω, προτείνεται η αναδιατύπωση του συγκεκριμένου άρθρου, ώστε να προβλεφθεί η παραμονή της ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή του Αγίου Κοσμά, έως ότου εξευρεθεί από την εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε» κατάλληλη, παράκτια έκταση, εντός του Νομού Αττικής, για τη μετεγκατάσταση της Μονάδας κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.. Επίσης προτείνεται, η οικονομική δαπάνη που θα απαιτηθεί για την μετεγκατάσταση και τη δημιουργία των απαιτούμενων, κατάλληλων υποδομών στο νέο χώρο εγκατάστασης της Μονάδας, να βαρύνει την εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.».

Παραμένουμε στην διάθεση της επιτροπής για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012
Μένει στο Ανάπτυξης ο Χρυσοχοΐδης, Λευτέρης Οικονόμου ο νέος υπουργός, Όθωνας ο υφυπουργός
www.pealsgr.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

χαχα πεαλσ κολοκυθια τουμπανα χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=126097&catid=9 ΠΕΑΛΣ ΟΛΕ ΟΛΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

αναδημοσιευση απο το bloko εκαναν αλλα η εμπαθεια σας δεν εχει ορια

Ανώνυμος είπε...

ο Μιχαλης Χρυσοχοϊδης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Υπουργείο Αναπτυξης η Άννα Διαμαντοπούλου και στο Υπουργείο Παιδείας ο Καθηγητης Γιωργος Μπαμπινιώτης.