Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Φραγκουλάνδης: "Εμείς πιάνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και εσείς τους αποφυλακίζετε;"

Αναταραχή προκάλεσε η επιστολή του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου Γιώργου Φραγκουλάνδη ο οποίος καταγγέλλει τις δικαστικές αρχές πως δυσκολεύουν το έργο της αστυνομίας.
"Εμείς πιάνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και εσείς τους αποφυλακίζετε;", είναι το καυτό ερώτημα στην δημόσια επιστολή του με αφορμή την αποφυλάκιση 17 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση ηρωίνης στη περιοχή μας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, που είχαν προφυλακιστεί τον Φεβρουάριο 2011 μετά από έρευνες πέντε μηνών.
Μάλιστα, ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου δημοσίευσε την επιστολή χωρίς να λάβει την απαραίτητη άδεια και για αυτό ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε σε βάρος του ένορκη διοικητική εξέταση.

Παράλληλα, δεν έγιναν και αποδεκτές οι αιτήσεις απόσπασης που είχαν ζητήσει ο διοικητής, οι αξιωματικοί και αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Φραγκουλάνδης στην επιστολή που προκάλεσε σάλο αναφέρει πως "λένε, ότι ο καλύτερος κριτής είναι η ίδια η κοινωνία. Συγκεκριμένα, η κοινωνία της Ρόδου, εδώ και πολλά χρόνια, κατήγγελλε, καθημερινά στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, όλους τους ανωτέρω κατηγορουμένους, που αποφυλακίστηκαν, ως εμπόρους ναρκωτικών, που σκόρπιζαν το θάνατο. Για αυτό και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και περατώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, προκειμένου να τους συλλάβει και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ, ως προσωρινά κρατούμενοι. Τους συλλάβαμε, τους παραπέμψαμε, αλλά τελικά θα δικαστούν, ως προσωρινά ελεύθεροι".
"Η πολιτεία, αντί να θεσπίζει νόμους, που να διευκολύνουν, το έργο των διωκτικών αρχών, καταρτίζει νόμους-τροχοπέδη, στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Συγκεκριμένα, ψηφίζει νόμους, για πρόωρες αποφυλακίσεις και για την ισχυρότερη προάσπιση, των ολοένα και περισσότερων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων" αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί, που θα υποδείξουμε στην δικαιοσύνη, πως θα επιτελέσει το έργο της, αλλά είμαστε μέρος της κοινωνίας και για αυτό όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε", προσθέτει και τονίζει πως "οι Αστυνομικοί, σας θυμίζουμε ότι, δεν είμαστε «ρομποκοπ», δεν είμαστε αναλώσιμες μηχανές".
"Η πιο πικρή απογοήτευση που νιώθεις είναι όταν προσφέρεις καλό στην κοινωνία και σου την ανταποδίδουν με αδικία, αδιαφορία και αχαριστία", λέει παραφράζοντας τον Πλάτωνα.
Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του
"ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Εκ μέρους του υπογράφοντα και όλου του προσωπικού, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:
2. Παραφράζοντας τον Πλάτωνα, "η πιο πικρή απογοήτευση που νιώθεις είναι όταν προσφέρεις καλό στην κοινωνία και σου την ανταποδίδουν με αδικία, αδιαφορία και αχαριστία".
3. Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση, λάβαμε γνώση, πριν λίγες ημέρες, της απόφασης του Συμβουλίου Πλημ/κων Ρόδου, που αποφυλάκισε, πριν δικαστούν ενώπιον του ακροατήριου, 17 άτομα, ημεδαπούς και αλλοδαπούς (υπηκόους Αλβανίας), οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί (Φεβρουάριος 2011) και κριθεί ως προσωρινά κρατούμενοι, για εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν, κατ΄ επανάληψη και κατά συνήθεια, στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ΗΡΩΙΝΗΣ.
4. Θυμίζουμε, για όσους ξέχασαν ή δεν ανάγνωσαν σωστά, ότι η συγκεκριμένη δικογραφία, που σχηματίστηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, αποτελούνταν, από περίπου, τέσσερις χιλιάδες (4.000) σελίδες, οι οποίες, περιέγραφαν ανάγλυφα, την εγκληματική δραστηριότητα ( εμπορία ηρωίνης ), των αποφυλακισθέντων, πλέον, κατηγορουμένων. Επιπλέον, στην δικογραφία, περιλαμβάνονται και 25 καταθέσεις άλλων κατηγορουμένων, που κατονομάζουν τους αποφυλακισθέντες, ως εμπόρους ναρκωτικών.
5. Διαβάσαμε, στο σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Πλημ/κων Ρόδου, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, αποφυλακίζονται, παρόλο την αντίθετη γνώμη-πρόταση, της κυρίας Αντεισαγγέλεως Πλημ/κων Ρόδου, διότι κρίθηκαν τοξικομανείς και διότι, δεν συντρέχουν εξαιρετικές περιπτώσεις, για να παραταθεί η προσωρινή κράτηση, πέραν του έτους.
6. Αναρωτιόμαστε, ποιες ήταν εκείνες, οι εξαιρετικές περιπτώσεις, που συνέτρεχαν και παράτειναν, την προσωρινή κράτηση, έως και 18 μήνες, των κατηγορουμένων ( σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών- περίπτωση Κάλυμνος-Κως), που καταδικάστηκαν, (15 από 39 κατηγορουμένους), σε ισόβια κάθειρξη, από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το Μάιο του 2011. Όσο για το αν, οι κατηγορούμενοι είναι τοξικομανείς ή έμποροι ναρκωτικών, επιτρέψτε μας, αυτό να το γνωρίζουμε, καλύτερα από τον καθένα, εμείς που υπηρετούμε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και βιώνουμε καθημερινά το πρόβλημα, της εμπορίας ψυχοτρόπων ουσιών. Θυμίζουμε και πάλι ότι, εκτός από εμάς, στοιχειοθετούν, το αδίκημα της εμπορίας ναρκωτικών, που διέπρατταν οι ανωτέρω αποφυλακισθέντες κατηγορούμενοι και αυτές οι λιγοστές 4.000 σελίδες, δικογραφίας. Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι η τοξικομανία ατόμου, δεν αποδεικνύεται με απλά έγγραφα του δημόσιου νοσοκομείου της Ρόδου ή του Ο.ΚΑ.ΝΑ., που όταν τα αναγινώσκουμε, μας θυμίζουν, γνωματεύσεις ιατρών, που περιγράφουν ένα απλό κρυολόγημα. Ο Νόμος 3459/2006, καθορίζει αυστηρές προϋποθέσεις, για την ύπαρξη τοξικομανίας, που οι Υπηρεσίες της Ρόδου, δεν τις πληρούν. Εκτός και αν γίνονται αναλύσεις αίματος και ούρων ή υπάρχουν ειδικοί ψυχιατρικοί πραγματογνώμονες, στη Ρόδο και δεν το γνωρίζουμε. Ή εκτός και αν υπάρχουν μόνο τοξικομανείς και μόνο έμποροι ναρκωτικών και έχει εκλείψει αυτό, το «σπάνιο φαινόμενο» του εμπόρου-χρήστη ναρκωτικών.
7. Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες, για την ίδια ως άνω αναφερόμενη υπόθεση, αποφυλακίστηκαν, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Ρόδου, άλλοι δυο κατηγορούμενοι. Στο σκεπτικό της τότε απόφασης του Συμβουλίου, για τον ένα εκ των κατηγορουμένων, αναφερόταν ότι δεν υπάρχει, αμετάκλητη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, παραβλέποντας το ποινικό του μητρώο, που ανέφερε το αντίθετο ( ότι υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση).
8. Λένε, ότι ο καλύτερος κριτής είναι η ίδια η κοινωνία. Συγκεκριμένα, η κοινωνία της Ρόδου, εδώ και πολλά χρόνια, κατήγγελλε, καθημερινά στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, όλους τους ανωτέρω κατηγορουμένους, που αποφυλακιστήκαν, ως εμπόρους ναρκωτικών, που σκόρπιζαν το θάνατο. Για αυτό και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και περατώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, προκειμένου να τους συλλάβει και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ, ως προσωρινά κρατούμενοι. Τους συλλάβαμε, τους παραπέμψαμε, αλλά τελικά θα δικαστούν, ως προσωρινά ελεύθεροι.
9. Σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί, που θα υποδείξουμε στην δικαιοσύνη, πως θα επιτελέσει το έργο της, αλλά είμαστε μέρος της κοινωνίας και για αυτό όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε.
10. Η πρόληψη και η καταπολέμηση, του προβλήματος των ναρκωτικών, που μαστίζει έντονα, την κοινωνία της Ρόδου, δεν είναι μόνο ευθύνη της Δίωξης Ναρκωτικών και της Αστυνομίας γενικότερα. Είναι ευθύνη ΟΛΩΝ ΜΑΣ και κυρίως αυτών που έχουν και ασκούν εξουσία. Είναι ευθύνη, του ιερέα, του εκπαιδευτικού, του δημάρχου, του νομάρχη, των πολιτικών-βουλευτών, των δικηγόρων, των γονέων, των δικαστικών λειτουργών και του καθενός πολίτη. Μάλιστα, ειδικά στον τομέα πρόληψης, η Αστυνομία φέρει την μικρότερη ευθύνη, αφού έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί, από την ίδια την πολιτεία, κυρίως στην καταστολή, του συγκεκριμένου αδικήματος.
11. Οι Αστυνομικοί, σας θυμίζουμε ότι, δεν είμαστε «ρομποκοπ», δεν είμαστε αναλώσιμες μηχανές. Είμαστε και εμείς άνθρωποι, με συναισθήματα, με συγκεκριμένα όρια ψυχικής και σωματικής αντοχής. Βρισκόμαστε, καθημερινά στην πρώτη γραμμή, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, με κίνδυνο της ίδιας μας, της ζωής. Το έγκλημα, γίνεται ολοένα και πιο σύγχρονο, περίπλοκο και επικίνδυνο. Και η πολιτεία, αντί να θεσπίζει νόμους, που να διευκολύνουν, το έργο των διωκτικών αρχών, καταρτίζει νόμους-τροχοπέδη, στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Συγκεκριμένα, ψηφίζει νόμους, για πρόωρες αποφυλακίσεις και για την ισχυρότερη προάσπιση, των ολοένα και περισσότερων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.
12. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη Ρόδο, είχαμε τέσσερις θανάτους, από ναρκωτικά. Ευχόμαστε βέβαια και ελπίζουμε, να μην υπάρξουν άλλοι, αλλά αν υπάρξουν, υπόλογοι δεν θα είναι μόνο οι τοξικομανείς-έμποροι. Θα είναι και οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία, να αποφασίζουν.
Υ.Γ. 1: Παρακαλούνται όσοι πολίτες, θέλουν, από τώρα και στο εξής, να προβαίνουν, σε καταγγελίες, για θέματα ναρκωτικών, που εμπλέκονται οι ανωτέρω αποφυλακισθέντες κατηγορούμενοι, να απευθύνονται αποκλειστικά, σε αυτούς που τους αποφυλάκισαν.
Υ.Γ. 2: Όσοι, από τους ανωτέρω, αποφυλακισθέντες ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ κατηγορουμένους, επιθυμούν συμπαράσταση και συμβουλές, προκειμένου να αποθεραπευτούν, μπορούν να προσέλθουν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, για άμεσα αποτελέσματα.
Ρόδος, 25 Φεβρουαρίου 2012
Ο Διοικητής
του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου
ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΝΔΗΣ Γεώργιος
Αστυνόμος Β΄"

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και που κολαει η ΕΔΕ ? με ποιο δικαιωμα διαταζει καποιος ΕΔΕ για αυτο το θεμα ? υπαρχει καταγγελια εναντιον του απο τον εισαγγελεα ?

Ανώνυμος είπε...

Γιατι λεει ψεματα, η΄ πρωτη φορα συμβαινει? Κατα τα αλλα οταν βαφτιζουν το κρατος μας διεφθαρμενο μας τσουζει.

Ανώνυμος είπε...

πες στα χρυσοστομε...αλλα τετοιοι αξιωματικοι σαν κι εσενα διωκονται σ αυτο το σαπιο κρατος.

Ανώνυμος είπε...

Μια ΕΔΕ δεν ειδαμε ομως για τα μεγαλα κεφαλια που οργανωσαν(?) τα μετρα της Κυριακης και καηκε η Αθηνα. Στο ντουκου περασε. Εστω για τα ματια ρε αδερφε.

Και παλι συγχαρητηρια στο Διοικητη και επιτελους να μαθαινει ο κοσμος τι παιζει μετα απο καθε σύλληψη.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΛΑΣΟΥΝ Τ@#@#@#.
ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ????
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ?????
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?????

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ....ΕΙΔΟΣ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αστυνόμε τρίψτους στη μούρη την απόφαση του ΣτΕ που επιτρέπει στους πάντες ενστολους και μη, να εκφραζουν την αποψη τους ελευθερα..και αν σε τιμωρησουν διοικητικα, μια προσφυγη στο διοικητικο εφετειο θα τους κανει ολους να χασουν τον υπνο τους!! με τις αναλογες αξιωσεις για χρηματικη αποζημιωση λογω ηθικης βλαβης ασφαλως...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΣΥΝΟΜΕ!!! Εχεις 10 κιλά @@@@

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ γιατί δεν απαντά με ανακοίνωση;;;

Στείλε την επιστολή σε 4-5 μεγαλες εφημερίδες της Αθήνας...

Ένας ασφαλίτης ομοιόβαθμος από Αθήνα.

R E S P E C T.

Ανώνυμος είπε...

Ισως να σε μιμηθούν,στο μέλλον και αλλοι,μπας και απο οσφυοκάμπτες γίνουν Αντρές!!!!!κ.Αστύνομε

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝΕ?

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια αστυνομε,δεν ακους τετοια λογια δημοσια απο αξιωματικο,τα παιδια που σε εχουν διοικητη θα ειναι πολυ περηφανα.Εδειξες οτι το καθηκον ειναι πανω απο βαθμους,δημοσιες σχεσεις και συμφεροντα.

Ανώνυμος είπε...

φερτε τωρα τον αστυνομο στην υπηρεσια μου και δε ξαναθελω ρεπο. τετοιοι αξιωματικοι μας εμπνεουν.

Ανώνυμος είπε...

α. υπαρχουν πολλα αμετακλητα δεδικασμενα που μας επιτρεπουν να μιλαμε δημοσια

β. οσα ειπε τα γνωριζει με την ιδιοτητα του ως ανακριτικος υπαλληλος. αρα μιλησε ο ανακριτικος υπαλληλος και οχι ο αστυνομικος. οι ανακριτικοι υπαλληλοι για ανακριτικα θεματα ελεγχονται ποινικα και πειθαρχικα ΜΟΝΟ απο τον εισαγγελεα. διαβαστε τον κωδικα οργανισμου δικαστηριων και δικαστικων λειτουργων. υπαρχουν και δεδικασμενα και και ρητες διαταξεις του αρειου παγου οτι η υπηρεσια δεν νομιμοποιειται να επεμβαινει στα ανακριτικα θεματα και οτι οι ανακριτικοι υποχρεουνται να μην εκτελουν διαταγες της υπηρεσιας αλλα μονο του εισαγγελεα.

γ. αν δεν υπαρχει καταγγελια εισαγγελεα εναντιον του διοικητη η αστυνομια δεν εχει πειθαρχικη δικαιοδοσια και ηδη εχει διαπραξει παραβαση καθηκοντος και ενα σωρο αλλα αδικηματα

δ. αστυνομε ... οσα κιλα το σωμα σου τοσα κιλα τα @@ σου .... αν σε ειχα διοικητη θα δουλευα 25 ωρες το 24ωρο για παρτυ σου.

ε. μην κολλωσεις . επαιξες τ ζωη σου κορωνα γραμματα απεναντι στη μαφια . μην κολλωσεις στο ακουσμα μιας ΕΔΕ . ξεσκισε τους ολους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.
Υ.Γ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Υποπλοίαρχε!!!!


Στο ΛΣ αυτόν τον βαθμό θα είχε!!!!