Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

SKANDALISTIS: Διεθνές Ένταλμα συλλήψεως κατά του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες επίκειται η έκδοση διεθνούς εντάλματος συλλήψεως κατά του Έλληνα υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.
Το σχετικό αίτημα στην Ιντερπόλ έγινε από τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Σχοινιωτάκη. Ως γνωστόν ο κ. Σχοινιωτάκης παρήγγειλε προ μηνός έρευνα αμοιβών της τελευταίας 6ετίας, και σήμερα, για να εντοπιστούν ποιοι εισέπραξαν και εισπράττουν αποδοχές ανώτερες του προέδρου του Αρείου Πάγου (ανέρχονται σε 6.090 ευρώ και με επιδόματα σε 9.700 ευρώ) κατά παράβαση του Συντάγματος…

Στη σχετική παραγγελία προς τους οικονομικούς επιθεωρητές, ζητείται να ερευνηθούν για τις αμοιβές διοικητικοί λειτουργοί και υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή κρατικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις, Ανεξάρτητες Αρχές, ιδρύματα, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ που επιχορηγούνται από το κράτος και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Ακόμα ζητείται να επεκταθεί η έρευνα και σε φορείς που με αντισυνταγματικές διατάξεις εξαιρέθηκαν από τον συνταγματικά θεσπισμένο έλεγχο του δημόσιου χρήματος που διενεργεί το ΕΣ, όπως συνέβη π.χ. με τον ΟΠΑΠ…


Ο Υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, κατά παράβαση των επιταγών του κ. Σχοινιωτάκη, φέρεται να εξέδωσε εγκύκλιο που επιτρέπει, για διοικητές ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ του δημόσιου, αμοιβές υψηλότερες των ορίων που θεώρει νόμιμα ο κ.κ. Σχοινιωτάκης. Σχετικό ρεπορτάζ έγινε από το “Παρόν”.

Η επίμαχη εγκύκλιος που εξόργισε τον κ. Σχοινιωτάκη φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Όλη την ημέρα η κυβέρνηση κατέβαλλε απεγνωσμένες προσπάθειες να μην εμφανιστεί το θέμα στον Τύπο και τα δελτία ειδήσεων.Αναταραχή και διχογνωμία πάντως επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης και του δικαστικού σώματος για το αν πρέπει να αφεθεί σε εξέλιξη το σχετικό αίτημα η να επέμβει η κυβέρνηση αποκηρύσσοντας τον κ. Σχοινιωτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: