Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σύσκεψη για ανεξόφλητες υγειονομικές-οδοιπορικές δαπάνες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πειραιάς, 3 Μαΐου 2012

Σε συνέχεια της από 20/04/2012 ανακοίνωσή μας και της από 30/4/12 επιστολής μας στον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΣΟΥΛΗ Κων/νο, πραγματοποιήθηκε χθες 2/5/2012 σύσκεψη υπό την Προεδρία του, με θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οδοιπορικών εξόδων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ.Γ. Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Υπαρχηγός ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Φουστάνος και οι κ.κ. Αρχ/ρχος ΛΣ Αθανάσιος Πετρόπουλος, Αρχ/ρχος Λ.Σ. Γ. Συβίτος, ο Πλοίαρχος ΛΣ Ν. Μεταξάς και ο Πλοίαρχος ΛΣ Γ. Μπαρκάτσας.

Ενημερωθήκαμε σχετικά με την πορεία εξόφλησης δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η οποία βρίσκεται σε μη ανεκτό επίπεδο κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε από την ηγεσία και εδόθησαν σαφείς οδηγίες για ολοκλήρωση των διαδικασιών και μετάβασης στην ΥΔΕ όλων των εκκρεμοτήτων, μέχρι τέλους τρέχοντος μήνα.

Σημαντική εξέλιξη, είναι ότι εγκρίθηκε η αναμενομένη πίστωση 4.300.000 € για κάλυψη των παραπάνω ληξιπροθέσμων οφειλών.

Σε ότι αφορά την εξόφληση οδοιπορικών εξόδων τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Οι καθυστερήσεις αφορούν μικρό χρονικό διάστημα, αν και δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά με τις οδηγίες και κατευθύνσεις που εδόθησαν πιστεύουμε στην επίλυση τους.

Ειδικότερα δε, για το θέμα των «πλεύσιμων», και μετά την παρέμβαση μας, ζητήθηκε από το Γ.Λ.Κ. έγκριση νέας πίστωσης ύψους 981.000 € προκειμένου να προωθηθεί η νέα ΚΥΑ.

Για μας τα «πλεύσιμα» είναι θέμα άμεσης ενέργειας και πρώτης προτεραιότητας και θα το παρακολουθούμε από κοντά σε κάθε βήμα του, πράττοντας αναλόγως.

Για μια ακόμη φορά δηλώσαμε την δυσφορία μας για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, θεωρώντας ότι είναι αδιανόητο οι ίδιες οι υπηρεσίες του Αρχηγείου να μην είναι σε θέση να υποστηρίζουν τα ίδια τους τα στελέχη. Θέσαμε τους πάντες προ των ευθυνών τους και με κατηγορηματικό τρόπο καταστήσαμε σαφές ότι το τέλος Μαΐου είναι και ο καταληκτικός χρόνος ανοχής, αντοχής και υπομονής μας.

Ακόμη ζητήσαμε εκ νέου την συγκρότηση επιτροπής για την εξέταση του ενδεχόμενου ένταξης στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) με προϋποθέσεις, πρόταση στην οποία θα επιμένουμε, όσο παρατηρούνται τα αδιέξοδα της υγειονομικής μας περίθαλψης.

Η μόνη μας πλέον διέξοδος θα είναι ο αγώνας απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Κάνουμε έκκληση σε όλους, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναλογιστούν την σοβαρότητα του θέματος, να υπερβούν εαυτόν, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε διέξοδο στα αδιέξοδα μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΕΠΛΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ -:......Ακόμη ζητήσαμε εκ νέου την συγκρότηση επιτροπής για την εξέταση του ενδεχόμενου ένταξης στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ........TΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΙΔΕΟ ΦΩΣΤΗΡΑ ?????