Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Κατάργηση ή μείωση του επιδόματος των 1.000 ευρώ (ετησίως)

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Διαβάζω τις τελευταίες μέρες ότι ένα από τα μέτρα που θα παρθούν είναι και αυτό:

"Κατάργηση ή μείωση του επιδόματος των 1.000 ευρώ (ετησίως) που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους μετά την κατάργηση των δώρων από τους μισθούς"
Συγνώμη αν δεν καταλαβαίνω αλλά τι είναι αυτό; Δηλ. ότι χάσαν το ξαναπήραν μέσω επιδόματος;Γνωρίζετε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Τον 13ο και τον 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων [και ενστολων ], που ήδη έχουν μειωθεί στα 1000 ευρώ, βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια να εξοικονομήσει τα 11,5 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο, πρότεινε στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς την πλήρη κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το πακέτο περικοπών και στη σύσκεψη αναμένεται να εξεταστεί και το θέμα του 13ου και 14ου μισθού.

Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να υιοθετήσει αυτήν την πρόταση, τότε οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν και το Δώρο Χριστουγέννων που έχει μειωθεί στα 500 ευρώ, και το Δώρο Πάσχα που είναι στα 250 ευρώ και το επίδομα αδείας ύψους 250 ευρώ. Συνολικά, κάθε εργαζόμενους του Δημοσίου θα χάσει 1000 ευρώ αλλά η εξοικονόμηση για τον κρατικό Προϋπολογισμό θα φτάσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.