Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών  Λιμενικού Σώματος, τα μέλη της οποίας επί σειράν δεκαετιών παρείχαν πολύτιμες  υπηρεσίες στη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, την Εμπορική Ναυτιλία και στην Ελληνική Κοινωνία γενικότερα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τα εξής :


1. Με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς, απόρροια συστηματικής διαπαιδαγώγησης αλλά και τρόπου ζωής στα πλαίσια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας η ΕΑΑΛΣ, από το Φθινόπωρο του 2009 προ της διαφαινόμενης οικονομικής κατάρρευσης της χώρας αλλά και της εν αιθρία άφρονος κατάργησης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ανέστειλε τις κάθε μορφής οικονομικές και θεσμικές διεκδικήσεις των αποστράτων. Ταυτόχρονα με σειρά ενεργειών των μελών της (παραστάσεις, δημοσιεύσεις, συνεντεύξεις στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο) επί διετίαν και πλέον, ανεδείχθη το επιπόλαιο και επικίνδυνο για την Εθνική Οικονομία, εγχείρημα της διάλυσης των Υπηρεσιών του Διοικητικού Φορέα της Ναυτιλίας και της αποσύνδεσης απ’ αυτόν του Λιμενικού Σώματος.


Το στελεχιακό δυναμικό του  οποίου, επί εννέα δεκαετίες απετέλεσε  τον επιτελικό και εκτελεστικό  του βραχίονα.

2. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, βιώσαμε σειρά περικοπών στις συντάξιμες αποδοχές μας, με διάφορες μορφές και προσχήματα, τις οποίες αδιαμαρτύρητα αποδειχθήκαμε, καθ’ όσον κρίναμε ότι έπρεπε να συμβάλλουμε στην όλη προσπάθεια ανατάξεως της οικονομίας της χώρας.

Την ίδια ώρα όμως υπήρξαμε μάρτυρες, προκλητικής κατασπατάλησης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού στον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος και την αναδιάταξη των Υπηρεσιών του. Και παρατηρήσαμε το παράδοξο : Απ’ τη μία μεριά την απομείωση των αρμοδιοτήτων του, κι’ απ’ την άλλη τον πολλαπλασιασμό των Υπηρεσιακών μονάδων του υπό το πρόσχημα δημιουργίας εποπτικών και συντονιστικών Αρχών, πέραν των από την υπάρχουσα Νομοθεσία προβλεπομένων. Οι προς όλες τις κατευθύνσεις διαμαρτυρίες και καταγγελίες μας, έπεσαν σε τοίχο μικροπολιτικής και ανιστόρητων ιδεοληψιών.

3. Οι τελευταίες τριπλές περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές των αποστράτων ως απόρροια του μειωμένου μισθολογίου των στρατιωτικών σε συνδυασμό με την καταλήστευση των αποθεματικών των Μετοχικών μας Ταμείων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει το 50% των συνολικών αποδοχών μας, αποτελεί ανεπίτρεπτη πρόκληση η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Τοσούτο μάλλον καθ’ όσον πέραν της οικονομικής μας εξαθλιώσεως, προσβάλλει κάθε έννοια δικαίου και αξιοκρατίας μη λαμβάνοντας υπ’ όψη την διαρκή επί εικοσιτετραώρου βάσεως, χωρίς αργίες, απεργίες, υπερωρίες κ.λπ. προσφορά μας προς τη Ναυτιλία και την Πολιτεία.

4. Είναι ανάγκη να κατανοήσει η Κυβέρνηση ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εργάζεται και επιχειρεί κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς και αντίξοες συνθήκες. Και είναι ιδιαίτερα επώδυνο να παρακολουθεί άλλους να επιτυγχάνουν προνομιακή μεταχείριση και εξαίρεση, από τις συνέπειες της πράγματι σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται, εκ του ασφαλούς φωνασκούντας και εκβιάζοντας.

5. Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την άδικη μεταχείριση και καλούμε την Κυβέρνηση, να επανεξετάσει τις τελευταίες τριπλές περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων και να τις θέσει επί ορθολογικής βάσεως, με μόνο κριτήριο την ισονομία και το βάρος της προσφοράς.

Επισημαίνουμε στην Κυβέρνηση ότι εκείνοι που  εκ πεποιθήσεως και καθήκοντος δεν  εκβιάζουν την Πολιτεία κρατώντας  σε ομηρεία την κοινωνία αξίζουν  περισσότερου σεβασμού και προστασίας, έναντι εκείνων οι οποίοι παντοιοτρόπως και καθ’ έξιν πλέον εκβιάζουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες αυτής της χώρας, στην προσπάθεια διατήρησης των συντεχνιακών τους συμφερόντων και των κακώς νοουμένων κεκτημένων τους.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

        Καλαρώνης Γεώργιος             Καλογείτων Παναγιώτης

     Υποναύαρχος  Λ.Σ. ε.α.              Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α.

1 σχόλιο:

Π.Λ. είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΚΑΛΑΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΥΤΩ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.. ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΗΝ 'ΚΟΥΚΟΥΛΑ" ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΕΙΞΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ..ΚΑΙ «ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ.... ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΚΑΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ... ΚΑΙ Ω!! ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ "ΤΟ ΨΩΜΙ " ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΩΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ..ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ "ΝΑ ΦΥΛΑΤΩ ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ..ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ....ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΑΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΨΩΜΑΚΙ' ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ..
ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!..
Ο ΚΑΛΑΡΩΝΗΣ ΦΟΡΕΣΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ..ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ "ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ" ΤΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΕΓΝΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΝΘΗΜΙΣΗΣ ΤΟ ΤΙ "ΜΟΥΓΚΑ" ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΝΑΥΑΡΧΕ!!!

ΣΣ: ΠΡΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟ: ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΣΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ!! ΓΙΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ...