Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΕΑΛΣ: Συνάντηση ΠΕΑΛΣ με κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 2. ΠΕΑΛΣ: Συνάντηση ΠΕΑΛΣ με κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Αριθμ. Πρωτ.: 32/13

Ενημερώνουμε ότι στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης του Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ με τον κ. ΥΝΑ,  συναντηθήκαμε κατ’ ιδίαν με τον κ. Αρχηγό θέτοντας επιπρόσθετα όλα εκείνα τα ζητήματα που άπτονται κυρίως της δικής του ευθύνης και αρμοδιότητας και αφορούν στην καθημερινότητα των στελεχών του Λ.Σ., επιβαρύνοντας τα σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο, τα οποία το τελευταίο διάστημα αναδείξαμε με σειρά παρεμβάσεων, ζητώντας την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την επίλυσή τους, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων.

Ειδικότερα ζητήσαμε απαντήσεις για τα ακόλουθα θέματα:

- την κατάργηση των αναχρονιστικών, υφιστάμενων, περιοριστικών διαταγών, που ακυρώνουν επί της ουσίας την ισχύουσα νομοθεσία και δυσκολεύουν τη χορήγηση των αδειών σε Αξιωματικούς Λ.Σ. Προϊσταμένους Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών και ΠΛΣ


- την αποδοχή της χορήγησης τρίμηνης άδειας ανατροφής τέκνου στα τρίτεκνα και πολύτεκνα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ζητώντας να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες–εντολές για την αναλογική εφαρμογή καταρχήν του υφιστάμενου νόμου και εν συνεχεία την τροποποίηση και συμπλήρωση του Π.Δ. 106/2010.

Ο κ. Αρχηγός, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων, αλλά λόγω της υφιστάμενης σημαντικής έλλειψης στελεχιακού δυναμικού, τόνισε ότι δε δύναται επί του παρόντος να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή στο υπάρχον καθεστώς, τόσο στις άδειες των Προϊσταμένων Κεντρικών Περιφερειακών Υπηρεσιών και ΠΠΛΣ, όσο και στην τρίμηνη άδεια ανατροφής τέκνου, στα τρίτεκνα και πολύτεκνα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ . Ανεξάρτητα από τα παραπάνω τόνισε ότι το θέμα θα μελετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μετά την εισήγησή τους θα επανατοποθετηθεί σχετικά.

Εμείς από την πλευρά μας, επισημάναμε ότι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας και η κατάργηση των περιοριστικών διαταγών, δεν αποτελεί επιλογή αλλά μονόδρομο αλλά και υποχρέωση των διοικούντων.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε αναφορικά με τον τραυματισμό των στελεχών Λ.Σ. δυτών - διασωστών ελικοπτέρων SUPER PUMA, διενεργείται ΕΔΕ και διερευνάται παράλληλα από τις υπηρεσίες της Π.Α.  


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ       Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: