Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο; - Ετήσιες Βεβαιώσεις αποδοχών προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έτους 2012

Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο;

Αριθμ. Πρωτ.:33/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική, μονομερή και αυταρχική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Η πολιτική αυτή επιλογή του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» μας βρίσκει απέναντι, όπως απέναντι βρίσκει και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που εδώ και τρία χρόνια στενάζει κάτω από τις μνημονιακές επιταγές.

Η αναγκαιότητα ύπαρξης μιας Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης είναι προφανής. Το κλείσιμό της, και μάλιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καταργεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης με εθνικές προεκτάσεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες απολυμένους της ΕΡΤ, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους και ζητούμε να σταματήσει εδώ ο κατήφορος.

Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο;

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                                  Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ


Αριθμ. Πρωτ.:26/2013

Προς: Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΙΧΕΔΑΠ 1o

Θέμα: «Ετήσιες Βεβαιώσεις αποδοχών προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έτους 2012»

Σε συνέχεια του υπ. αριθ. 361.27-2/Αρ.Σχ. 29236/04-06-2013 εγγράφου σας, με το οποίο παρέχονται διευκρινιστικές πληροφορίες αναφορικά με τις βεβαιώσεις αποδοχών έτους 2012, και συγκεκριμένα επί της παραγράφου 3 που αναφέρεστε στις αναδρομικές περικοπές από 01/08 έως 31/12/2012, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος του Υπουργείου Οικονομικών, εξέδωσε την υπ' αριθμ. Δ12Α-1092217 ΕΞ 2013 από 5/6/2013, διευκρινιστική εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία προβλέπονται τα εξής:
·      Για όσους ολοκληρώθηκε η αναδρομική παρακράτηση, πρέπει να εκδοθεί σχετική βεβαίωση στην οποία θα αναφέρεται το ποσό των συνολικών αναδρομικών κρατήσεων από 1/8 μέχρι 31/12/2012 και το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί από το συνολικό εισόδημα που θα δηλωθεί κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
·      Παράλληλα για όσους δεν ολοκληρώθηκε η αναδρομική παρακράτηση, η αντίστοιχη βεβαίωση θα πρέπει να χορηγηθεί αμέσως μετά το τέλος των αντίστοιχων μηνιαίων παρακρατήσεων και εφόσον έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                       Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
Α) ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2013 ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΤΟ 2012;
Β)ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ; ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΓΛΚ-ΤΑΜΕΙΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ";
Γ)ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΧΡΙ 31-12-2012 ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ;
Δ)ΤΟ 2013 ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΗΛΩΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;
Ε) ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΛΟΓΩ ΞΕΠΑΓΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ Η΄ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ Π.Χ. Υ/Ξ ΤΟΥ 1985 ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΩΤΑΡΧΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010. ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ. ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ: ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ 2013 ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2011 - 2012 ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΩΣ ΕΣΟΔΑ!!(ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ 2013 ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΣΟ ΩΣ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ).
ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει ρε παιδιά με τις βεβαιώσεις; Να υποβάλλω τη δήλωση ή να περιμένω; Στο costa garda γράφει πως κανει ενέργειες η ΠΟΕΠΛΣ. Εδώ πως κάνει η ΠΕΑΛΣ. Καλα κάνει και σας κράζει ο συνάδελφος (ειδικά στο costa garda). Κοιτάξτε τώρα πως θα φροντίσετε τους δικούς σας στις μεταθέσεις και αφήστε τ΄άλλα

Ανώνυμος είπε...

Θα βγουν συνάδελφοι βεβαιώσεις στις αρχές Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και διευκρινίσεις για τις οποίες απορίες

Ανώνυμος είπε...

Ο καθενας λεει οτι θέλει! Ο πρωτος μου φαινεται οτι εχει δικιο, εσυ που λες οτι αρχες ιουλιου θα βγουν βεβαιωσεις, που το ξερεις;;;;

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα, με το Αριθμ. Πρωτ. Δ12Α-1108211 ΕΞ 2013/05-07-2013 Έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με το τα συμπληρωματικά εκκαθαριστικά ύστερα από ερώτημα της ΔΙΧΕΔΑΠ στο Υπουργείο Οικονομικών η υπηρεσία θα εκδώσει νέες συμπληρωματικές βεβαιώσεις για το ποσό των συνολικών αναδρομικών κρατήσεων από 1/8 μέχρι 31/12/2012 .

Ως εκ τούτου τα στελε χη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις θα τις συμπεριλάβουν στο σύνολο των αποδοχών .

Ενώ όσοι τις έχουν ήδη υποβάλει θα τις καταθέσουν ως συμπληρωματικές στις εκάστοτε ΔΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

MPRABO ΣΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΧΕΔΑΠ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΠΕΣ........ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΣΤΟΝ ΥΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΉ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΛΥΣΗ ..... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ....

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΕΡΑΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΣΟ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ. ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ, Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ; ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΕΒΑΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΟΧΙ!! ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!