Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ερευνες πυροδότησε ο οπλισμός στη Χίο

Οι δυο ρουκέτες, οι τέσσερις χειρομβοβίδες, τα πιστόλια και οι σφαίρες που βρέθηκαν τις πρωϊνές ώρες σε φουσκωτό που έπλεε μεταξύ Χίου και Οινουσσών, σήμαναν συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που μαζί με το Λιμενικό διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες σε τρείς περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, στο πλαίσιο των καθημερινών και εντατικών ελέγχων που διενεργούνται με περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος σε ολη τη χώρα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τηναποφυγή έκνομων πράξεων, εντοπίστηκε τις πρωϊνές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, απο πλωτά του ΛΣ φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος μήκους 7 περίπου μέτρων, με τέσσερις επιβαίνοντες(δυο Ελληνες και δυο αλλοδαπούς) οι οποίοι μετά απο έλεγχο διαπιστώθηκε οτι μετέφεραν δυο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειρομβοβίδες, δυο πιστόλια, σφαίρες καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς τα οποία κατασχέθηκαν.

Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενω οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν απο τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση. 


Ερευνες διεξάγονται απο την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας(ΔΑΕΕΒ) και το Λιμενικό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σκάφος κατευθυνόταν προς την Τουρκία, οι δυο αλλοδαποί συλληφθέντες είναι Τούρκοι υπήκοοοι, ενω ο ενας απο τους Ελληνες είναι 22 χρονών, σπουδαστής στη Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.
http://pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: