Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

"Συνδικαλιστικος εμφύλιος" κάποιοι κυνήγησαν την καρέκλα και τώρα αλωνιζουν χωρίς ντροπή. Τελικά τι άλλαξε μετά την αποκαθηλωση της σειράς του '89;

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ Αριθμ.: 01/2015

03-08-2015 ΠΡΟΣ:                                                           Αναπληρωτή ΥΠΟΥΝΤ κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο

ΘΕΜΑ: «Καλλικράτης – Οργανικές – Μεταθέσεις ».

Αξιότιμε κ.Υπουργε,

Με την εφαρμογή του Καλλικρατικού Νόμου που τέθηκε σε ισχύ το 2014 κατόπιν της Τροϊκανής επιταγής, το Λιμενικό Σώμα επέστρεψε οργανωτικά στην δεκαετία 1980-1990. Ενώ οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής επιτάσσουν την ύπαρξη πολυδύναμων και αυτόνομων ευέλικτων υπηρεσιών με σκοπό την παροχή ποιοτικών κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας προς τους πολίτες, αντϊθετα εφαρμόστηκε το πνεϋμα του συγκεντρωτισμού ,με αποτέλεσμα αυτόνομες υπηρεσίες Λ/Χ και Υ/Χ να υποβαθμιστούν σε τμήματα και να υπαχθούν διοικητικά στα Κεντρικά Λ/Χ των περιοχών τους, όπως πάλαι ποτέ, με όλα τα παράδοξα που αυτό δημιούργησε (κραυγαλέες περιπτώσεις το Λ/Τ Θάσου-νησί που υπάγεται στο ΚΛ Καβάλας και το Λ/Τ Σαμοθράκης-νησί που υπάγεται στο ΚΛ Αλεξανδρούπολης) με αποτέλεσμα την αύξηση της γραφειοκρατίας και του κόστους για τον κρατικό κορβανά.

Από αυτήν την αρνητική εξέλιξη, δεν μπορούσαν να μην πληγούν τα στελέχη Λ.Σ και κυρίως οι οικογένειες τους. Με την μείωση των οργανικών θέσεων σε γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος όπως η Μακεδονία ,η Κρήτη κ.α  οι εργαζόμενοι ΛΣ που κατάγονται από αυτές, ουσιαστικά έχασαν το δικαίωμα να υπηρετήσουν στον τόπο συμφερόντων τους, ακόμα και εάν αυτοί οι ίδιοι έχουν υπηρετήσει σε ακριτικές – παραμεθόριες περιοχές για πολλά έτη, ακόμα και αν έχουν πολλές χιλιάδες μόρια.

Υπάρχουν πλείστες περιπτώσεις συναδέλφων με δεκαετή παραμονή σε ακριτικά μερη (Χίο - Ρόδο κ.α) οι οποίοι δεν μπορούν να μετατεθούν - υπηρετήσουν στους τόπους συμφερόντων τους (προαναφερόμενες γεωγραφικές περιοχές) επειδή ξαφνικά οι τοπικές Λιμενικές Αρχές "βαπτίστικαν" υπεράριθμες και μάλιστα χωρίς αυτό να είναι αποτέλεσμα κάποιας επιστημονικής εργασίας ή βάσιμων στατιστικών. Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή σε κάποιες υπηρεσίες, η οργανική δύναμη όχι μόνο δεν μειώνονταν αλλά αυξάνονταν, οι Λιμενικές Αρχές όχι μόνο δεν υποβαθμίζονταν αλλά αναβαθμίζονταν και ιδρύονταν καινούριες, όπως λόγου χάρη στην Αττική με την ίδρυση Περιφέρειας και την αναβάθμιση του Λ/Τ Γλυφάδας σε Λιμεναρχείο. Στον νομό Αττικής υπηρετούν αυτήν την στιγμή πάνω από 2700 στελέχη δηλ .περίπου πάνω από το 35% του Λιμενικού Σώματος με οργανικές θέσεις που φτάνουν κοντά στις 3.500, δηλαδή το 50% του Λιμενικού Σώματος.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, οδήγησαν στο τραγικό φαινόμενο αντί να υπάρχουν τριγωνικές μεταθέσεις σε στελέχη με πολυετή υπηρεσία και πολλά χρόνια σε ακριτικές περιοχές, ώστε να μετατίθενται πλησίον του τόπου επιλογής τους, να διατάσσονται να "ξαναφύγουν" σε περιοχές δυσμενούς διαβίωσης. Παραδείγματος χάρη, συνάδελφος με εικοσιένα έτη πραγματικής υπηρεσίας, εκ των οποίων επτά στην Χίο, τα τελευταία οκτώ σε τόπο δυσμενούς διαβίωσης και με μόρια άνω των 10.000, διατάσσεται να μετατεθεί ξανά στην Χίο ενώ η πιο φυσιολογική και λογική εξέλιξη θα ήταν να πάει στον τόπο συμφερόντων του.

Κύριε Υπουργέ, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων, φάνηκε ξεκάθαρα ότι κάποιες περιοχές στην Ελλάδα σήκωσαν δυσανάλογα το βάρος των μεταθέσεων και χωρίς να το αξίζουν οι συνάδελφοι μιας και πολλά μόρια έχουν και το “αγροτικό” τους και με το παραπάνω το έχουν κάνει στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Σε μια δύσκολή για όλους μας οικονομική περίοδο, παρακαλούμε να παρέμβετε, ώστε: α) να  επανεξεταστεί ο τεράστιος αριθμός των 1.200 περίπου μη αναγκαίων μεταθέσεων, από τις οποίες δεν γνωρίζουμε ποιές και πόσες θα πραγματοποιηθούν, καθιστώντας ομήρους τους υπόλοιπους συναδέλφους, β) στις υποστελεχωμένες Λιμενικές Αρχές της νησιωτικής χώρας (οι οποίες είναι ελάχιστες), να μετατεθούν αυτοί που πραγματικά πρέπει (οι συμπληρωμένοι στον τόπο συμφερόντος τους με τα λιγότερα μόρια από όλη την Ελλάδα), γ) να επανεξετάσετε τον “Καλλικράτη” του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Απέτυχε και πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα, δ) να κατανεμηθούν ορθολογικά με Υπηρεσιακά αξιοκρατικά κριτήρια οι Οργανικές Θέσεις του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Για τις Ενώσεις Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Κεντρικής Μακεδονίας         Ανατολικής Μακεδονίας          Ανατολικής Κρήτης            Δυτικής Κρήτης

         Ο Πρόεδρος                               Ο Πρόεδρος                          Ο Πρόεδρος                        Ο Πρόεδρος

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σοφ.               ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Νικ.              ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ Γεωρ.          ΚΑΡΤΑΚΗΣ Ιωαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ανάρτηση προέρχεται από: Λιμενικά Δρώμενα: ΜΗΠΩΣ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ; http://limenikadromena.blogspot.com/2015/11/blog-post_66.html#ixzz3r0jwwgq4
Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση της ανάρτησης μας.

ΜΗΠΩΣ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ;

email στο limenikadromena@yahoo.gr

κα Χριστοδουλίδου , αγαπητά Λιμενικά Δρώμενα, με την επιστολή μου θέλω να ξυπνήσω όλους εμάς που είμαστε μέλη της ΠΟΕΠΛΣ .

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στην ΠΟΕΠΛΣ μετά την πτώση του Δριβάκου . Χωρισμενοι πλεον σε 2 παρατάξεις αλλά πάντα να αποφασίζει μόνος του ο Τσατσουλής για όλα .

Σε όλα τα επίπεδα είναι τελείως ανύπαρκτη η ΠΟΕΠΛΣ . Η μόνη τους ενασχόληση ήταν οι μεταθέσεις με το τραγικό αποτέλεσμα της ανούσιας μετάθεσης 1000 λιμενικών και την ακόμα μεγαλύτερη υποστελέχωση των νησιών . Απαράδεκτοι και στο συμβούλιο προσφυγών που δεν λογαριάζαν προβλήματα υγείας και λειτούργησαν σαν διοίκηση και όχι σαν συνδικαλιστές .

Το σκάνδαλο όμως είναι τα οικονομικά της ΠΟΕΠΛΣ . Πού πηγαινουν οι εισφορές μας ; 4 ευρώ τον μήνα δίνουμε 6.000 λιμενικοί δηλαδή 288.000 ευρώ το χρόνο .Πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα ;

Περίπου 100.000 ευρώ έδωσαν για να κάνουν 2 συνέδρια . Γιατί άραγε τόσα πολλά ; Πολλές χιλιάδες ευρώ έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν σε δικηγόρους και αναλογιστές χωρίς λόγο και κανένα αποτέλεσμα . Μήπως προσλαμβάνουν τους φίλους τους και τους κόβουν μισθό ;

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο απ όλα όμως είναι η δήθεν κλοπή του βιβλίου ταμείου και των αποδείξεων . Ποιόν κοροιδεύουν άραγε ; Ποιός θα κλέψει ένα βιβλίο και αποδείξεις ; Να τα κάνει τί ; Μήπως με την δήθεν κλοπή προσπαθούν να καλύψουν τις βρωμιές τους και την σπατάλη των χρημάτων μας ;

Η αντιπολίτευση τί κάνει ; Γιατί δεν βγαίνουν να τα καταγγείλουν όλα αυτά ;

Θέλουμε εξηγήσεις για όλα .
Αναρτήθηκε από enstolos limenikos στις 21:00