Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Κεντρικής ΜακεδονίαςΑνακοίνωση αριθμ.: 57/2013                                   Θεσσαλονίκη 22-11-2013


ΘΕΜΑ: «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας».


Πραγματοποιήθηκε χτες 21-11-2013 συνέντευξη τύπου του ΥΝΑ κ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ Μιλτιάδη όπου παρουσίασε την νέα διάρθρωση των Υπηρεσιών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, επέρχονται οι κάτωθι αλλαγές:
α) Η 2η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ μεταφέρεται στην πόλη της Καβάλας και τα όρια της επεκτείνονται μέχρι και τον Έβρο.
β) Τα Υ/Χ Σκάλας Κατερίνης και Ν. Μουδανιώνυποβιβάζονται σε Λιμενικά Τμήματα υπαγόμενα στο ΚΛ Θεσσαλονίκης.
γ) Ο Λ/Σ Στρατωνίου καταργείται.
δ) Οι Λ/Σ Σταυρού και Πλαταμώναμετατάσσονται σε Λιμενικά Τμήματα υπαγόμενα στο ΚΛ Θεσσαλονίκης.
ε) Ο Λ/Σ Δάφνης Α.Ο. μετατάσσεται σε Λιμενικό Τμήμα, υπαγόμενο στο Λ/Χ Ιερισσού.
στ) Το Λ/Τ Ν. Μαρμαρά, θα υπαχθεί στο Λ/Χ Ιερισσού.
ζ) Το Κ.Λ. Θεσσαλονίκης, επεκτείνει τα όρια δικαιοδοσίας του σε 4 νομούς (Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Λαρίσης) !!! Γίνεται μια Λιμενική Αρχή με τεράστια περιοχή δικαιοδοσίας μιας και θα υπάγονται σε αυτήν οι κάτωθι οκτώ Υπηρεσίες: Λ/Τ Ν. Μηχανιώνας, Λ/Τ Ν. Μουδανιών, Λ/Τ Σκάλας Κατερίνης, Λ/Τ Πλαταμώνα, Λ/Τ Σταυρού, Λ/Τ Αγιόκαμπου, Λ/Φ καλαμαριάς και Λ/Φ Κίτρους.
                Ως Ένωση, θεωρούμε ότι: α) στην δεύτερη την τάξη πόλη όπως και στο 2ο μεγαλύτερο λιμένα της Χώρας μας, αλλά και σε μια υπερευαίσθητη περιοχή όπως ο Θερμαϊκός κόλπος, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η παραμονή της έδρας της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, β) τα Υπολιμεναρχεία Ν. Μουδανιών και Σκάλας Κατερίνης θα πρέπει να παραμείνουν ως αυτόνομες Λιμενικές Αρχές με υπαγόμενα σε αυτές τα Λιμενικά Τμήματα Ν. Μαρμαρά και Πλαταμώνα αντίστοιχα.
                Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, την φιλοσοφία του Λιμενικού «Καλλικράτη», έννοια η οποία έχει αποτύχει τόσο στην Ελληνική Αστυνομία όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
                Πιστεύαμε ότι ο νέος σχεδιασμός θα γίνει με ορθολογισμό και κατάλληλο σχεδιασμό, που ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου και ευέλικτου Σώματος. Αντιθέτως, προκύπτουν Υπηρεσίες με τεράστια ακτογραμμή δικαιοδοσίας, οι οποίες με βάση τα υπάρχοντα επιχειρησιακά μέσα θ’ αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν και ν’ ανταπεξέλθουν στις νέες αυξημένες ανάγκες – απαιτήσεις που θα δημιουργηθούν.
                Πραγματοποιήθηκε σήμερα, σειρά επισκέψεων μελών του ΔΣ της Ένωσης μας στα: α) Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, β) Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γ) Πολιτικό γραφείο Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ Κων/νου, δ) Πολιτικό γραφείο Βουλευτή Α’ Θεσ/νίκης κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ Γιάννη. Κατά την διάρκεια των ανωτέρω επισκέψεων, επιδόθηκε φάκελος με τις θέσεις της Ένωσης μας και πραγματοποιήθηκε συζήτηση των φλέγοντων θεμάτων της αναδιάρθρωσης των Λιμενικών Αρχών, των επικείμενων μεταθέσεων προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ καθώς και άλλα μείζονα θέματα που απασχολούν το προσωπικό και τις Υπηρεσίες της περιφέρειας μας.

                Οι επισκέψεις – συναντήσεις μας με πολιτικούς φορείς της χώρας μας για ενημέρωση των θέσεων – αιτημάτων μας, θα συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: