Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων της ΕΠΛΣΑΠ κατά της Ομοσπονδίας

Πειραιάς, 27 Ιανουαρίου 2014
Συζητήθηκε σήμερα Δευτέρα 27/01/14 στο Πρωτοδικείο Πειραιά η έξ αναβολής αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ομοσπονδίας, από τις Ενώσεις Προσωπικού ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ Αττικής - Πειραιά και Δυτικής Κρήτης οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από τους κ.κ. Βορριά Μιχάλη, Τσατσουλή Αθανάσιο και Τσιάνο Παναγιώτη. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δριβάκος Γιώργος, ο Γεν. Γραμματέας Κατσίνας Σωτήρης και ο Ταμίας Δίζελος Γιάννης.
Οι υπόλοιπες Ενώσεις πού αρχικά είχαν συμπεριληφθεί στο δικόγραφο ουδέποτε όπως αποδείχθηκε εξουσιοδότησαν άλλον ή είχαν λάβει σχετικές αποφάσεις και ούτε στην συνέχεια έλαβαν, μη συμμετέχοντας τελικά, αφήνοντας ακόμη περισσότερο εκτεθειμένους αυτούς που τους χρησιμοποίησαν και οι οποίοι θα πρέπει τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Η απόφαση που εκδόθηκε ήταν ΥΠΕΡ της άποψης και θέσης της πλειοψηφίας του ΔΣ και της εισήγησης του Προέδρου για την διεξαγωγή εκτάκτου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΕΠΛΣ την 09 και 10/02/2014, αφού τα επιχειρήματα που πρόβαλαν οι προσφεύγοντες ήταν ανίσχυρα και ανεπαρκή για οποιαδήποτε άλλη απόφαση. Άλλωστε η Ομοσπονδία έχει αποδείξει με την μέχρι τώρα πορεία και στάση της, υποδειγματική συνέπεια και σεβασμό, στην τήρηση της νομιμότητας, στις δημοκρατικές αρχές, στις συνταγματικές επιταγές και κυρίως στην θεσμική λειτουργία των οργάνων της.
Ποτέ δεν θα επιτρέπαμε την έκθεση της Ομοσπονδίας για την επίτευξη προσωπικών μας στόχων. Και αυτή είναι η διαφορά μας με αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την περιπέτεια.                                                          
Όσοι λοιπόν έπαιξαν με αυτά, είναι σήμερα διπλά εκτεθειμένοι και υπόλογοι απέναντι στις Ενώσεις Προσωπικού και στα μέλη τους αφού προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα και φυγόκεντρες τάσεις μέσω των συγκεκριμένων διασπαστικών τους επιλογών, σέρνοντας για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια συνδικαλιστικής δράσης την Ομοσπονδία μας στα Δικαστήρια.
Τέλος διαβεβαιώνουμε το σύνολο των Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το σύνολο των μελών ότι οι αποφάσεις του επερχόμενου Συνεδρίου της ΠΟΕΠΛΣ θα είναι τέτοιες που δεν θα αφήνουν περιθώρια σε κανέναν για προσωπικές στρατηγικές και επιλογές σε βάρος των οργάνων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει και πρέπει να σταθεί όρθιο, να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την διαμορφούμενη κατάσταση, να κάνει την αυτοκριτική του, να πάρει τις σωστές αποφάσεις και στο τέλος ενωμένο και δυνατό να προχωρήσει τον δρόμο της ενίσχυσης και θωράκισης των θεσμικών λειτουργιών του Σώματος και των στελεχών του.
Για το Δ.Σ. 
    Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος       Κατσίνας Σωτήριος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατευθυνόμενοι στο συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ και τις εκλογές οι αναγνώστες σας πρέπει να γίνεται γνώστες του βίου και των έργων του καθενός από τους συνδικαλιστές που έχουν επιλέξει να εκτίθενται με επιστολές που κρύβουν την αλήθεια και έχουν άλλα κίνητρα. Από τη πρόσφατη επιστολή του κύριου Δανικά http://www.neaplefsi.gr/02,24,2717,00.aspx προκύπτουν αρκετά εύλογα ερωτήματα, ρωτώ λοιπόν το κύριο Πλωτάρχη και εν δυνάμει συνταξιούχο Δανικά Σωτήριο, σκοπός της επιστολής του στη Νέα Πλεύση είναι για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του ναι ή όχι . Πιστεύω ότι το έκανε για να επανεκλέγει καθώς έχει μυριστεί ότι ο ¨οδηγός ¨ έχει τάξει 40 θέσεις σε ένα συμβούλιο των 19, σαν έμπειρος και καλός στα μαθηματικά που είναι βλέπει ότι η άσκηση δεν βγαίνει και για να έχει ελπίδες πρέπει να ανέβει στην επετηρίδα του ¨οδηγού ¨ . Όσο αφορά τις συνδικαλιστικές αγωνίες στην επιστολή του εμείς στη Μικρή οικογένεια του Λιμενικού όπως εύστοχα λέει άλλα γνωρίζουμε. Εξηγούμαι και σας αναφέρω μερικές από τις κινήσεις του, το νούμερο ένα συνδικαλιστικός στόχος για τον κύριο Δανικά είναι να αλλάξει ο νόμος και να μπορεί να κατέβει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές σαν υποψήφιος Δήμαρχος γιατί με την ισχύουσα νομοθεσία δεν έχει αυτή την δυνατότητα , δεύτερον διεκδίκησε και τα κατάφερε η Αιδηψό Λιμενική Αρχή της Ένωσης του να συμπεριληφθεί στη τρίτη κατηγορία σαν τη Ζάκυνθο –Σπέτσες-Μήθυμνα έτσι ώστε οι νέοι συνάδελφοι να μπορούν να τοποθετηθούν εκεί, δίνοντας πρόσφορο έδαφος για τις γνωστές ραδιουργίες του (κάποιος που έχει Μπάρμπα ψευτοδήμαρχο Αιδηψό και ο άλλος που δεν έχει νησάκι Αιγαίου ή Ιονίου . Ο κύριος Δανικας δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση στο κύριο χαρακτηριστικό της σειράς του που μπήκαν όλοι με μέσο υπηρετούν τα 20 τελευταία χρόνια όπου θέλουν, στα 25 χρόνια γίνονται Πλωτάρχες (ταγματάρχες) η 9 μήνη σχολής τους ΔΥΛΣ έχει γίνει ισότιμη με ΑΕΙ (πχ Νομική) πήραν από τα πλάγια μαζί με τους χρυσοκλαράτους περισσότερο ΕΦΑΠΑΞ από το ΤΑΛΣ εις βάρος των υπολοίπων ( θα το καταλάβουμε στο μέλλον εμείς που θα κάτσουμε 40 χρόνια) το κερασάκι της τούρτας είναι ο κύριος Δανικάς να θέλει να έχει πολιτική καριέρα μέσω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας. Αυτός ο Μέγας συνδικαλησταράς ο αγωνιστής γιατί δεν μας λέει πότε επισκέφτηκε τελευταία φορά τη Κάρυστο Λιμενική Αρχή της Ένωσης του γιατί δεν έχει πάει ποτέ. Κύριε Δανικά εσείς και οι όμοιοι σας ξεγυμνωθείτε βγάλτε όση ιδιοτέλεια μπορείτε όμως να γνωρίζετε το ρυάκι έγινε ποτάμι, το ποτάμι χείμαρρος και θα σας παρασύρει,
Υ.Γ Έχετε δίκιο όσα καταλογίζετε στους συνδικαλιστές και για τις υπόγειες διαδρομές ντρέπομαι και λυπάμαι δεν είναι όλοι έτσι, ήρθε όμως η στιγμή της αυτοκάθαρσης, έτσι ώστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να υπηρετηθεί ο θεσμός όπως πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΙΚΑ.ΣΑΝ ΠΑΝΤΩΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΥΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΟΙΑ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟ ΔΡΙΒΑΚΟ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ? ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ-ΙΑΤΡΕΙΟ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΔΡΙΒΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΡΙΒΑΚΟ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΔΡΙΒΑΚΟ.ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ Ο ΔΑΝΙΚΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Εκεινο παντως που εκνευριζει ολο τον κοσμο ειναι οτι αυτοι που βριζουν το Δριβακο το κανουν συνεχως ανωνυμα πραγμα που μαλλον τους εκθετει

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΑΛΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΒΟΡΡΙΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ?ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ?ΑΥΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΡΙΒΑΚΟ.ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ?ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη μη με προκαλεις και γραψω και αλλα

Ανώνυμος είπε...

προς 02-2-2014 12:21:00

Συνάδελφε, έχεις απόλυτο δίκιο για τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή, αλλα αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έχει τυφλή υπακοή στον Δριβάκο για μια ζωή.
Εξάλλου αυτά που έκανε ο Δριβάκος στον Μαυρόπουλο τα εισπράττει τώρα και μάλιστα από τα δικά του παιδιά, διότι με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.