Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τους προέδρους των άλλων πολιτικών κομμάτων αναμένεται να στείλουν σήμερα Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Λιμενικών σχετικά με τις ενστάσεις τους αναφορικά με τις αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών και την κατανομή του προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να τεθεί και επισήμως σε εφαρμογή ο «Λιμενικός Καλλικράτης», όπως προβλέπεται στο υπ' αριθμόν 81 Προεδρικό Διάταγμα «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών» που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τεύχος Α', αρ. φύλλου 125, 29.5.2014).


Πηγές του υπουργείου διαβεβαίωναν πως ο «Λιμενικός Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί κανονικά και δεν τίθεται θέμα «να μπει στο συρτάρι».

Στις αρχές Αυγούστου σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σημειώνονταν ότι ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπέγραψε απόφαση για την οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.


Με την απόφαση αυτή «το 80% του στελεχιακού δυναμικού του Λιμενικού Σώματος κατανέμεται με ορθολογικότερο τρόπο στην επικράτεια, αποκτώντας ενισχυμένη παρουσία σε ακριτικά σημεία, με γνώμονα την θωράκιση των θαλασσίων συνόρων και την αποτελεσματικότερη άσκηση της πολυδιάστατης αποστολής του, προς όφελος των υπηρεσιών».


Άμεση ήταν τότε η αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος που ανέφερε χαρακτηριστικά πως «για ένα «μπράβο» της Τρόικας....«εκπτώσεις στην ασφάλεια, στην αστυνόμευση, στην έρευνα και διάσωση, στη φύλαξη των συνόρων, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στη ναυτιλία, δεν χωρούν».


Έτσι τα κεντρικά λιμεναρχεία, σημείωνε η ΠΕΑΛΣ, θα λειτουργούν με οργανικές συνθέσεις μειωμένες έως και 50% και χαρακτηριστικά έφερε το παράδειγμα του λιμεναρχείου Πειραιά, το οποίο θα λειτουργεί με μειωμένη σύνθεση άνω του 20%, ενώ η αντίστοιχη μείωση για αυτό της Θεσσαλονίκης θα είναι άνω του 50%.


Και επεσήμανε ότι «εν κατακλείδι η απεμπόληση 2.500 περίπου θέσεων εργασίας, εν αντιθέσει με ότι προβλέπεται από το Ν. 4150/2013, δεν αποτελεί ορθολογικότερη κατανομή, ούτε ενίσχυση της παρουσίας του Λ.Σ. σε κρίσιμα σημεία της επικράτειας, αντίθετα πρόκειται για μια πρόχειρη και βίαιη προσαρμογή προς τα κάτω, χωρίς στρατηγική και στόχο αν μιλάμε για την αποστολή και τις αρμοδιότητες του Σώματος και θα έχει συνέπειες όχι μόνο στο "αξιόμαχο" των στελεχών αλλά κυρίως στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη».

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος έκανε λόγο σε ανακοίνωση της για «ναυάγιο Καλλικράτη» λέγοντας ότι «η οριζόντια μείωση των οργανικών συνθέσεων του συνόλου των Λιμενικών αρχών, υπηρεσιών, μέσων και ειδικών μονάδων του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, βάζει την ταφόπλακα στην έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενη αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ. Ο αρχικός και φιλόδοξος υποτίθεται σχεδιασμός της συνένωσης δυνάμεων για πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, αποδείχθηκε κενό γράμμα αφού ο πραγματικός στόχος ήταν αφενός η μείωση κατά 25% περίπου του συνόλου των οργανικών θέσεων με συνέπεια την ανισόρροπη κατανομή χωρίς καμία λογική και κανένα σοβαρό επιχείρημα και αφετέρου η μείωση των Λιμενικών αρχών που όπως αποδείχθηκε ήταν λάθος αφού στην πράξη δεν προέκυψε καμία μείωση και καμία εξοικονόμηση πόρων και μέσων».


tovima.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Λιμενικό Σώμα δεν υποφέρει από οικονομική κρίση αλλά από κρίση αξιών και θα το καταλάβετε με όσα θα γράψω παρακάτω.
Τι να το κάνω να είναι δουλευταράδες όλοι στην Ηγεσία αν δεν είναι και αποτελεσματικοί.
Θα αναφέρω για παράδειγμα τον Καλλικράτη ο οποίος είναι ένα αίσχος για όλες τις Υπηρεσίες πλην Υπουργείου..τυχαίο;

Τι παίζεται στα Χανιά και ο Καλλικράτης όπως φαίνεται εφαρμόζεται εις βάρος της Υπηρεσίας , εις βάρος των συναδέλφων και εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου , δηλαδή εις βάρος των Ελλήνων πολιτών ;
Τι Λιμεναρχείο είναι αυτό που μόνο ο Λιμενάρχης , ο Υ/χης και το επιτελικό θα βρίσκονται στη Σούδα και τα υπόλοιπα γραφεία στα Χανιά; Φοβερή λειτουργία θα έχει!
Γιατί από τη δωρεάν στέγαση της Υπηρεσίας πάμε στην καταβολή υψηλότατου ενοικίου;
Αν αυτό δεν είναι κατασπατάληση δημοσίου χρήματος , τότε τι είναι;
Γιατί ενώ είχαν προταθεί εναλλακτικές λογικές λύσεις από τον απερχόμενο αλλά και τον νυν Λιμενάρχη πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων λόγω της βιασύνης εφαρμογής του Καλλικράτη;
Μήπως είναι της φαντασίας μου όλα αυτά; Μήπως είναι απλά φήμες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας;
Θα το δούμε όταν ‘’πέσει’’ το πρώτο νοίκι…. Κρίμα πάντως !

Πως επιβραβεύει η ηγεσία τους συναδέλφους που ετοιμάζονται για αποστρατεία;
Μα φυσικά τιμωρώντας τους ποικιλοτρόπως…. πλην συνδικαλιστών οι οποίοι τα έχουν κανονίσει μια χαρά για την πάρτη τους.
Ο τέως Λιμενάρχης Χανίων είναι τρανταχτό παράδειγμα … αφού τόσα χρόνια κάλυπτε την μαύρη τρύπα του Λιμενάρχη διότι ως γνωστό κανείς ΑΞ εκ ΣΝΔ δεν ήθελε να υπηρετήσει στα Χανιά ως Λιμενάρχης και μόλις ετοιμάστηκε να αποστρατευτεί έφαγε ΄΄πόρτα΄΄ από την Ηγεσία και μετά εκδιώχθηκε στην ΑΕΝ ως δεύτερος στην ιεραρχία για να αποστρατευτεί με ΄΄όλες τις τιμές΄΄.

Οι συνδικαλιστές της περιοχής δεν έχουν βγάλει κιχ για κανένα από τα δυο θέματα.

Το θέμα με τις εδώ και χρόνια αποσπάσεις σκαφών και προσωπικού στην παραμεθόριο και την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών σε οδοιπορικά αντί να τοποθετηθούν σκάφη και πληρώματα με μετάθεση , μόνιμα , δεν είναι απαράδεκτο;
Την νέα μόδα να βαφτίζονται οι Λιμενοφύλακες μηχανικοί επειδή η διοίκηση δεν θέλει να πειράξει τους βολεμένους διπλωματούχους , οι οποίοι μπήκαν στο Σώμα με την προϋπόθεση ότι θα υπηρετήσουν στα σκάφη , την μάθατε;
Μήπως αποτελεί τμήμα του Καλλικράτη και δεν το ξέρουμε;
Όχι μόνο ορίζουν Λ/Φ χωρίς τα ανάλογα τυπικά προσόντα αλλά δεν έχουν και την απαιτούμενη προϋπηρεσία που ορίζει η ΠΔΕΜ ( αυτή βέβαια μιλάει για τα μικρότερα πλωτά του ΛΣ).
Λ/Φ σε ρόλο καπετανομηχανικού πιστοποιημένοι από τους κατά τόπους διοικητές ΠΕΔΙΛΣ, τοποθετημένοι σε σκάφη με προβλήματα.
Άντε καλορίζικοι …και σε ΠΑΘ
Να δω ποιος θα πάει στο Ναυτοδικείο στο τέλος …για να μη πω ποιος θα πάει στον πάτο… όπως πάμε.

Όλα όσα προανέφερα δεν είναι θέματα που υπάρχουν λόγω οικονομικής κρίσης …αυτά λύνονται με την βούληση ενός ανδρός που φοράει παντελόνια…

Ανώνυμος είπε...

Είναι τουλάχιστον ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ τα κόμπλεξ και οι φοβίες ενός αξιωματικού να καταστρέφουν ένα Σώμα με οργανικά δύναμη, 10.500, άτομα, που το"κούρεψαν" στα 7.500 και τώρα, το ΔΙΑΛΥΟΥΝ εντελώς.

Οι λιμενικοί στα...κάγκελα. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ...

ΤΡΕΙΣ...
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΣ, ΣΙΕΤΤΟΣ...

ΓΙΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ;;;

Και προχείρως, θυμόμαστε, τρεις καταστροφικούς για το Λ.Σ υπουργούς.
Και τρεις αρχηγούς:
Χρυσοχοίδης, Μουσουρούλης, Βαρβιτσιώτης.
Μπούσιος, Μπαντιάς, Αθανασόπουλος...

Και συνδικαλιστές, που αποδείχτηκαν λίγοι.
Η κατέστρεφαν το Σώμα, χρόνια κι όταν τους τα...έσουρε, το PEIRATIKO REPORTAZ
απειλούσαν ανωνύμως,ορισμένοι ...δειλοί.

Δριβάκοι,Τσατσουλήδες, Δίζελοι, Κατσίνες...

Και τώρα, τι γίνεται τώρα;;;

Πανηγυρίζουν οι Μποτίνηδες, κατεβάζουν το κεφάλι κάτι, υποτίθεται ...καλύτεροι αξιωματικοί,
το...παίζει άσχετος και υπεράνω ο Χονδρονάσιος...

Την ...δουλειά του, όπως πάντα ο Σιέττος.ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

Και η Διοίκηση επί Πάπου να αδικεί ως επί τω πλείστον...

ΦΑΡΜΑΚΑ.ΓΙΑΤΡΟΙ.ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ. ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι σκληρή και την νύφη πληρώνουν πάντα, οι 7.500 λιμενικοί...

Μην φοβάστε, λοιπόν να δώσετε ονοματεπώνυμο σε αυτούς που καταστρέφουν το Λ.Σ!

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

Ανώνυμος είπε...

"....Την νέα μόδα να βαφτίζονται οι Λιμενοφύλακες μηχανικοί επειδή η διοίκηση δεν θέλει να πειράξει τους βολεμένους διπλωματούχους , οι οποίοι μπήκαν στο Σώμα με την προϋπόθεση ότι θα υπηρετήσουν στα σκάφη , την μάθατε;
Μήπως αποτελεί τμήμα του Καλλικράτη και δεν το ξέρουμε;
Όχι μόνο ορίζουν Λ/Φ χωρίς τα ανάλογα τυπικά προσόντα αλλά δεν έχουν και την απαιτούμενη προϋπηρεσία που ορίζει η ΠΔΕΜ ( αυτή βέβαια μιλάει για τα μικρότερα πλωτά του ΛΣ).
Λ/Φ σε ρόλο καπετανομηχανικού πιστοποιημένοι από τους κατά τόπους διοικητές ΠΕΔΙΛΣ, τοποθετημένοι σε σκάφη με προβλήματα.
Άντε καλορίζικοι …και σε ΠΑΘ
Να δω ποιος θα πάει στο Ναυτοδικείο στο τέλος …για να μη πω ποιος θα πάει στον πάτο… όπως πάμε."

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ...ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΜΕΝΟΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΑΕΝ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ...ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ή ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ. Ο ΚΑΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.