Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ?
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΥΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟΥ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΣΥΝΘΕΣΗ .ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΑ (ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ). ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ :ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ 2 ΠΛΩΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΕΑ . ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Λ/Χ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 50 ΑΤΟΜΩΝ .ΣΤΑ 50 ΑΥΤΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ 2 ΠΛΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΑ ΔΙΟΤΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ . Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΚΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΣΤΗΛΕΣ , Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Λ/Χ ,Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΚΕΑ . ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ Λ/Χ.ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΤΗΛΕΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 75% ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΤΡΟΧΑΙΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΙ.ΑΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, με αυτές τις αλλαγές γίνεται μια καλύτερη κατανομή του προσωπικού. Ισως, αν και λιγο δυσκολο το βλεπω, να επανδρωθούν τα δύσκολα ανατολικά λιμεναρχεία και οι κυκλαδες, που αυτη τη στιγμή δουλεύουν ορισμένα εξ' αυτών με το 50% της δύναμης και ο κόσμος στενάζει. Γνώμη μου, όποιος δεν παει εθελοντικά για 18μηνο θα πάει με μεταθεση κανονική.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΙΚΑ


Την απόφαση για την οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στις περιφερειακές υπηρεσίες και τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με την απόφαση αυτή, το 80% του στελεχιακού δυναμικού του Λιμενικού Σώματος κατανέμεται με ορθολογικότερο τρόπο στην Επικράτεια, αποκτώντας ενισχυμένη παρουσία σε ακριτικά σημεία, με γνώμονα τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων και την αποτελεσματικότερη άσκηση της πολυδιάστατης αποστολής του, προς όφελος των πολιτών.

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του πρόσφατου Προεδρικού Διατάγματος για τη νέα διάρθρωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, που εξεδόθη με πρωτοβουλία του κ. Βαρβιτσιώτη. Βασικά κριτήρια της νέας δομής και οργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος είναι η επιχειρησιακή ευελιξία, η μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και η αμεσότητα στη συνεννόηση μεταξύ των μονάδων.

Η νέα κατανομή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη κατάργηση μεγάλου αριθμού γραφειοκρατικών διαδικασιών (κατάπλους- απόπλους τουριστικών πλοίων, κατάργηση ερασιτεχνικής άδειας αλιείας κ.α.), αποδεσμεύει σημαντικό μέρος του στελεχιακού δυναμικού των Λιμενικών Αρχών από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που παρεμπόδιζαν την καθημερινή εκτέλεση των επιχειρησιακών του καθηκόντων.

Παράλληλα, κατόπιν εντολής του κ. Βαρβιτσιώτη, προωθείται η έκδοση απόφασης για την κατανομή και του υπόλοιπου προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, εκ των οποίων περίπου 730 άτομα στελεχώνουν Υπηρεσίες όπως η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών, η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων, οι Επισκευαστικές Βάσεις, η Υπηρεσία Συνδέσμων Διασωστών, καθώς και Διεθνείς Οργανισμούς και κρατικούς φορείς που συνδράμουν το έργο του(Ναυτικά Νοσοκομεία, Διαρκή Ναυτοδικεία, Μετοχικά Ταμεία, Frontex, Europol, Schengen, Γαλάζιο Ταμείο κ.α. ).


http://www.hcg.gr/sites/default/files/article/attach/%20%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%9B.%CE%A3.-%CE%95%CE%9B.%CE%91%CE%9A%CE%A4.%20%281%29.pdf

Ανώνυμος είπε...

το εκαναν το ΛΣ σαν τα μουτρα τους ....