Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

“Αρχηγέ στάσου δίπλα μας”.

Οι στρατιωτικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών έστειλαν επιστολή στον Α/ΓΕΕΘΑ ,με την οποία τον καλούν να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.


Όπως ήδη γνωρίζετε,οι νόμιμα συσταθείσες με δικαστικές αποφάσειςΠεριφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, μέλη μας,προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτούμενες την ακύρωση της υπ' αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β' 3017/14-11-2012), καθ ́ ό μέρος αφορά στην αναδρομική από 01-8-2012 μείωση των αποδοχών όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεπεία της οποίας υποχρεωθήκαμε (από τον πρώτο ΕΠ.ΟΠ μέχρι και τον Α/ΓΕΕΘΑ) να επιστρέψουμε αποδοχές, τις οποίες είχαμε εισπράξει, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ ́ αριθμ. 2193/2014 απόφασή της δέχτηκε την αίτησή μας και ακύρωσε την ανωτέρω επίδικη απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.


Την 20-6-2014 και 18-8-2014 κοινοποιήσαμε, με εξώδικη κοινοποίηση – πρόσκλησή μας, την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ στον Υπουργό και Αναπληρωτή
Υπουργό Οικονομικών, καλώντας τους ταυτόχρονα σε άμεση, ορθή και πλήρη συμμόρφωση με το σκεπτικό και διατακτικό αυτής και συγκεκριμένα:

-Την επιστροφή σε κάθε ένα από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (συμπεριλαμβανομένου και του Α/ΓΕΕΘΑ), για το χρονικό διάστημα από 01-8-2012 έως
σήμερα, της διαφοράς των αποδοχών που προκύπτει από την παράνομη εφαρμογή των διατάξεων των περιπτώσεων 31-33 και 37 της υποπαραγράφου Γ1 της
παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και

-Την άμεση δια νόμου επαναφορά στο μισθολόγιο, που ίσχυε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πριν τη ψήφιση και σε ισχύ των ανωτέρω
αντισυνταγματικών και ανίσχυρων διατάξεων.


Επειδή οι ανωτέρω (Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών) δεν συμμορφώθηκαν σε εύλογο χρόνο, αντιθέτως συνέχισαν να  «κωφεύουν», αφενός μεν, να παρακρατούν και να μην επιστρέφουν στους νόμιμους δικαιούχους τους, τα ποσά που παρακρατήθηκαν από έκαστο στέλεχος των Ενόπλων  Δυνάμεων (συμπεριλαμβανομένου και του Α/ΓΕΕΘΑ), δυνάμει της ακυρωθείσας και εξαφανισθείσας από το νομικό κόσμο ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, αφετέρου δε, να μισθοδοτούν το σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (συμπεριλαμβανομένου και του Α/ΓΕΕΘΑ), σύμφωνα με τις ρυθμίσεις των διατάξεων της υποπαραγράφου Γ1 Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Έτος ιδρύσεως 2013 του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012, οι οποίες ήδη κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές και, ως εκ τούτου, ανίσχυρες, προσφύγαμε στην Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας την παρέμβασή του και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.


Περαιτέρω, προσπαθώντας να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας, αλλά και εν γένει των Ελλήνων στρατιωτικών, που δικαιώθηκαν με την  προμνησθείσα απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, καταθέσαμε μήνυση ενώπιον του κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, σε βάρος των ανωτέρω προσώπων, για τα φερόμενα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της μη συμμόρφωσης σε δικαστική  απόφαση.

Το τελευταίο διάστημα διάφορα δημοσιεύματα ομιλούν για νέο ειδικό μισθολόγιο των Ελλήνων στρατιωτικών, το οποίο δεν θα επαναφέρει τους μισθούς και  τα επιδόματα στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, όπως ρητά επιβάλλει και επιτάσσει η ανωτέρω δικαστική απόφαση, αλλά υπό την έννοια «τιμωρίας» και στα πρότυπα του  Πορτογαλικού μοντέλου, μειωμένο σημαντικά κατά παράβαση αυτής (δικαστικής απόφασης).
Κατόπιν των ανωτέρω σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας θα εξαντλήσει όλα τα νομικά, συνταγματικά, δικονομικά και ηθικά όπλα που διαθέτει, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση στους μισθούς και στα επιδόματά μας, από τα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.
Θεωρούμε ότι στη νομική και ηθική αυτή «μάχη» θα πρέπει όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί , ως γνήσιοι Έλληνες πολίτες, να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί και να αποκρούσουμε φωνές, κελεύσματα και τακτικές που δεν μας αρμόζουν.
Την κρίσιμη τούτη στιγμή του ορυμαγδού της νέας οικονομικής αφαίμαξης των συναδέλφων που φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση, παρακαλούμε , στο πλαίσιο των καθηκόντων σας,να υψώσετε το θεσμικό ανάστημά σας και να σταθείτε απέναντι στους καπηλευτές μας, που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.


Στη «μάχη» αυτή δεν περισσεύει κανείς.
Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: