Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ

Μπορεί ο Α/ΓΕΕΘΑ με μήνυμα στο twitter να είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει καμία εντολή για επεξεργασία νέου μισθολογίου, ωστόσο, προχθές και χθες στις 13.00 σε αίθουσα του ΓΕΕΘΑ συνεδρίασε η επιτροπή μισθολογίου!

Άλλη μία συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη την ίδια ώρα για την Παρασκευή. Στόχος ο Σεπτέμβριος ή το αργότερο ο Οκτώβριος να μας βρει με νέο μισθολόγιο στρατιωτικών. “Είναι προαπαιτούμενο της τρόϊκας” έχει διαμηνύσει το υπουργείο Οικονομικών . Στην ουσία το νέο μισθολόγιο “ισοφαρίζει” την απόφαση του ΣτΕ.

Όπως έγραψε το Onalert θα προβλέπει σκληρές περικοπές στα ποσά που πρέπει να επιστραφούν στους στρατιωτικούς με βάση την απόφαση του ΣτΕ που θα φθάνουν ή και θα ξεπερνούν το 40%! Στην τελευταία συνεδρίαση αποφασίσθηκε να κληθούν όπωσδήποτε και οι οικονομικοί των σωμάτων ασφαλείας οι οποίοι για κάποιο λόγο προσπαθούν να μείνουν εκτός.

Στην επιτροπή μισθολογίου επικεφαλης είναι ο γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου και συμμετέχουν όλοι οι κλαδάρχες οικονομικών των Γενικών Επιτελείων.

Το κλίμα στο ΥΠΕΘΑ είναι πλέον πάρα πολύ βαρύ , αφού η επίθεση που δέχονται οι Ενοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους τις τελευταίες ημέρες είναι ασυλληπτη!

Τι επεξεργάζονται τα Γενικά Επιτελεία
Την πρόταση σχεδίου νέου μισθολογίου για τους στρατιωτικούς επεξεργάζονται από σήμερα τα Γενικά Επιτελεία, μετά από σχετική εντολή που τους δόθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, σε υλοποίηση σχετικής εντολής του Υπουργείου Οικονομικών προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, και αυτό με τη σειρά του ιεραρχική προώθηση προς τους Κλάδους.

Σύμφωνα με πληροφορίες των www.parapolitika.gr από υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή, η βασική επιδιωκόμενη «γραμμή» επικεντρώνεται σε δύο σημεία:
1. Μηδενικές νέες απώλειες για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
2. Άρση, κατά το δυνατόν, της «ψαλίδας» μεταξύ παλαιών, οι οποίοι υπέστησαν και τις μεγαλύτερες περικοπές, και νέων στελεχών των ΕΔ, οι οποίοι είχαν υποστεί τις λιγότερες απώλειες, συμφώνως πάντα με την ίδια πηγή.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα, κατ' αντίστροφο φορά, είναι οι Κλάδοι να επεξεργαστούν και να υποβάλλουν το δυνατόν συντομότερα τις προτάσεις τους στο ΓΕΕΘΑ, αυτό με τη σειρά του θα τις ομαδοποιήσει, προκειμένου να υποβάλλει ένα κείμενο-πρόταση προς τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά και ΥΦΕΘΑ Γιάννη Λαμπρόπουλο, που με ευθύνη του υπουργού θα υποβληθεί ενσωματώνοντας και τυχόν δικές τους εισηγήσεις, προς το ΥΠΟΙΚ και την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: