Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Το τρένο της μεγάλης φυγής είναι έτοιμο προς αναχώρηση.

Επιβάτες χιλιάδες τελείως απογοητευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα περισσότερα άξια με προσόντα που θα τους επιτρέψουν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα. “Μαύρη” εννοείται αφού κάποιοι “φωστήρες - σωτήρες” έχουν φροντίσει την νόμιμη εργασία που αποφέρει κέρδη και στο δημόσιο ταμείο να την απαγορεύσουν.
Όσοι μείνουν πίσω είτε από επιλογή είτε επειδή θεωρούν ότι δεν έχουν μεγάλα περιθώρια να βρουν κάτι στον έτσι κι αλλιώς “κατεστραμμένο” ιδιωτικό τομέα ,θα παραμείνουν …στον σταθμό των ΕΔ, αλλά με μια τελείως πλέον λογική που θα λέει ότι “με τη λήξη ωραρίου πάω σπίτι μου”. Όπως στην Ολλανδία όπου στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ο τότε Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Δρίκος είχε πάθει…σοκ όταν διαπίστωσε ότι …έκλειναν τις φρεγάτες και πήγαιναν σπίτι τους! Είχε πάθει κι ένα ακόμη βέβαια με τους μακρυμάλληδες που φορουσαν … “φιλέ” για να συγκρατούν το μαλλί!
Αυτή είναι η επόμενη μέρα των ΕΔ όχι όπως την φανταζόμαστε εμείς. Μην μας κατηγορήσουν πάλι για “υφέρπουσα παραπληροφόρηση” όπως έκανε ο κ.Βρούτσης. Είναι η επόμενη μέρα όπως την περιγράφουν στελέχη που τη ζουν.
Δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση ότι τα στελέχη και το προσωπικό θα αφήσουν τις ΕΔ να διαλυθούν. Τα προβλεπόμενα καθήκοντά του κανείς δεν πρόκειται να τα εγκαταλείψει και ουδείς θα αδιαφορήσει για την ασφάλεια της χώρας.
Όμως το “κάτι παραπάνω” με το οποίο οι ΕΔ είχαν συνηθίσει να κινούνται πολλοί απ΄ όσους μέχρι σήμερα το “καρπώνονταν” θα πρέπει να το ξεχάσουν.
Οι ανώτατοι αξιωματικοί που έχουν εισπράξει το εφάπαξ τους αισθάνονται άσχημα για όσους έχουν υπό τις διαταγές τους. Ο διαχωρισμός που επέβαλλε η κυβέρνηση σε “τυχερούς” και “άτυχους” με τους πρώτους να έχουν προλάβει να εισπράξουν αυτό που δικαιούνταν και τους δεύτερους να μην ξέρουν πια αν και τι θα εισπράξουν δεν είναι ότι καλύτερο.
Θα επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι τα στελέχη των ΕΔ εκτός από τις χειροπιαστές περικοπές που υπέστησαν ,εκτός από την εξαϋλωση το εφάπαξ τους,την διάλυση των ταμείων τους, εισπράττουν ταυτόχρονα μεγάλες δόσεις απαξίωσης και αδιαφορίας . Κανένα από τα καθημερινά τους προβλήματα, μικρά και μεγάλα δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια να επιλυθούν ως αντιστάθμισμα των αδικιών που έχουν υποστεί. Από το μέγα πρόβλημα στέγασης έως τις μεταθέσεις τους που εξακολουθουν να καθυστερούν τραγικά και να μην έχουν κανένα στοιχείο αξιοκρατείας και διαφάνειας!
Δεν μπορεί συνεπώς κανένας να εκπλήσσεται ή να δηλώνει ενοχλημένος από τα όσα λέγονται κι ακούγονται τα τελευταία 24ωρα στα Γενικά Επιτελεία και τις μονάδες . Πολλά είναι υπερβολικά κι οφείλονται στον θυμό και στο αίσθημα αδικίας που δεν βοηθά τη λογική. Μετά από μερικές ημέρες αυτή θα επικρατήσει. Αλλά ότι οι ΕΔ περνούν σ΄ άλλη φάση μετά από τα τελευταία γεγονότα είναι το μόνο βέβαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: