Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί εξακολουθείτε να μιλάτε για αυξήσεις

Αθήνα, 12 Οκτ 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας
κ. Αντώνη Σαμαρά
Κε Πρόεδρε.
Είναι η τρίτη φορά, μέσα στις τελευταίες ημέρες, που αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε δημόσια προς εσάς για το θέμα της συμμόρφωσης του δημοσίου προς την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Με έκπληξη ακούσαμε στην ομιλία σας, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10-10-2014, κατά τη συζήτηση που έλαβε χώρα στη Βουλή των Ελλήνων για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητήσατε από τους Έλληνες βουλευτές, τα εξής, τα οποία μεταφέρουμε αυτολεξεί για τους στρατιωτικούς: «... Είναι και οι αυξήσεις που δίνονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι αλήθεια ότι οι προσφυγές τους στο Συμβούλιο Επικρατείας δικαιώθηκαν. Αλλά τους δίνουμε μεγάλο μέρος των περικοπών που υπέστησαν, ακριβώς γιατί στο μεταξύ βγάλαμε πλεονάσματα. Αλλιώς από πού θα τα δίναμε; Από τον επόμενο μήνα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς απ΄ τον Ιούλιο, ενώ απ΄ την επόμενη χρονιά θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά των προηγούμενων 2 ετών, δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν ...».

Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί εξακολουθείτε να μιλάτε για αυξήσεις και όχι για συμμόρφωση προς την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που και εσείς ο ίδιος επικαλεστήκατε στην ομιλία σας, και μάλιστα για μερική συμμόρφωσή σας, σε ποσοστό 50% όπως γλαφυρώς και αληθώς αναφέρατε.
Περαιτέρω δε, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πώς γίνεται να επιστρέψουμε 50% στο μισθολογικό καθεστώς που ίσχυε με την 31-7-2012 ενώ τα αναδρομικά μας θα καλυφθούν σε ποσοστό πάνω από 3/4. Προφανώς κύριε Πρόεδρε κάτι ή κάποιος δεν υπολογίζει σωστά και όλα γίνονται και λέγονται για άλλους λόγους.
Η Ομοσπονδία μας παραμένει σταθερή και τονίζει ότι οποιαδήποτε μερική συμμόρφωση στις αποφάσεις την ανώτατης δικαιοσύνης δεν αρμόζει σε μια δικαιοκρατούμενη Πολιτεία και σε ένα Κράτος που θέλει να λέγεται Κράτος δικαίου. Ζητάμε την πλήρη συμμόρφωσή σας, στην απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, και την επαναφορά σε ποσοστό 100% στα μισθολογικά επίπεδα της 31-7-2012.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)

Ο Γεν. Γραμματέας
Μαστρογιαννάκης Χρίστος
Υπολοχαγός (ΠΒ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: