Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσιεύθηκαν δύο νέες διατάξεις για τα στελέχη Λ.Σ.

Αριθμ. Πρωτ.: 152/2014


Ενημερώνουμε ότι στις 08-12-2014 δημοσιεύθηκε ο ν. 4310 (ΦΕΚ 258 Α΄/08-12-2014) στο άρθρο 56 του οποίου εμπεριέχονται δύο διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που αφορούν στα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., αποτελούσαν αιτήματά μας και έτυχαν ευρείας συναίνεσης καθώς ψηφίστηκαν με αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


Συγκεκριμένα:


Α. Δίδεται η δυνατότητα στα στελέχη όλων των βαθμίδων, κατόπιν αιτήσεώς τους, να μετατίθενται για δύο έτη σε Λιμενικές Αρχές υπαγωγής 6ης, 8ης και 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., επανερχόμενοι αυτοδικαίως στην προηγούμενη Υπηρεσία τους μετά τη λήξη της διετίας, ανεξάρτητα της ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων. Επισημαίνεται ότι ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό από τη φυσική ηγεσία, η ίδια δυνατότητα να δοθεί και στα στελέχη Λ.Σ. που μετατέθηκαν από τα πρόσφατα συμβούλια τοποθετήσεων-μεταθέσεων στις προαναφερόμενες υπηρεσίες.


Β. Παρέχεται η δυνατότητα (υπό προϋποθέσεις) στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέχρι το βαθμό του Πλοιάρχου, που συμπληρώνουν τριάντα πέντε έτη πραγματικής υπηρεσίας, να παραμένουν στην ενέργεια, εφόσον το επιθυμούν, για ακόμα δύο έτη. Η ρύθμιση αποτελεί τη συνέχεια ανάλογης ρύθμισης που εμπεριέχεται στο ν. 3079/2003 «Κώδικας Προσωπικού Λ.Σ.» και αφορούσε στα στελέχη από το βαθμό του Πλοιάρχου και άνω, επίσης ισχύει στην ΕΛ.ΑΣ. από το έτος 2013 (π.δ. 164/2013).


Η ΠΕΑΛΣ εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, αφενός γιατί δίδεται μία επιπλέον επιλογή στα στελέχη Λ.Σ. και αφετέρου διότι οι εν λόγω ρυθμίσεις αποτελούν προϊόν διαλόγου και συνεννόησης επ’ ωφελεία των στελεχών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα θετικά στην λειτουργία του οργανισμού που υπηρετούμε.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν απολαμβάνει το δωρεάν σπίτι , το υπηρεσιακό όχημα , και το σκάφος της ΑΕΝ , ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ τραβά στελέχη απο το ΚΛΧΑΝΙΩΝ στην ΑΕΝ αδιαφορώντας αν στο λιμεναρχείο οι συνάδελφοι τρέχουν και δε φτάνουν ,την υποστελεχωση και τη μη εξευρεση λύσης στέγασης του Λιμεναρχείου που πρόεκυψε απο τον περιβόητο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ .


Απολαμβάνει τη γυμναστική του στο γήπεδο- γυμναστήριο της σχολής και όταν του ζητήθηκε να γυμνάζονται σε αυτό τα ΚΕΑ αρνήθηκε .

Μπορεί να Κατάφερε πριν μερικούς μήνες να πάρει τη σφραγίδα της ΠΟΕΠΛΣ ,αλλά δε θα πάρει και την σφραγίδα της ΕΠΛΣ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

και ερχεται η Αγία Διοίκηση και σου προτεινει να δηλώσεις και τις 40 προσφερομενες θεσεις με σειρα προτιμησης για να σε χαντακωσει στο νουμερο 35(και κατω) και να σου πει "αφού το δήλωσες!"
Κυριοι αν καποιος ενδιαφερεται να υπηρετήσει σε έναν και μόνο από τους 40 "τουριστικους προορισμους" αυτον τον χασατε.
Οι κινήσεις σας είτε είναι κακοπροαιρετες ειτε ερασιτεχνικές. Ελπίζω το πρωτο.
Ασε που η όλη διαδικασία, κατα την αποψη μου παντα, δηλωνει αδυναμια της διοικησης να ανταγωνιστει τη δυναμη του βυσματος και να ενισχυσει τις προβληματικες περιοχες με δικες τις και μονο αποφασεις.