Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Συγγνώμη για την οικονομική επίθεση που δέχτηκαν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από την προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε ο νέος Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για την οικονομική επίθεση που δεχθήκατε από την πολιτεία και για την αγνόηση των αποφάσεων του ΣτΕ. Αποτελεί πρώτο μέλημα η αποκάτασταση αυτής της αδικίας. Τα στελέχη των ΕΔ δεν έχουν ως πρωταρχικό στόχο τις απολαβές αλλά η πολίτεία οφείλει να σεβαστεί τις οικογένειες των στελεχών που πέρασαν δύσκολα», δήλωσε ο Π. Καμμένος.

Εξήγγειλε ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα «προκειμένου να υπάρξουν οι οικονομικοί πόροι ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο με νέα εξοπλιστικά προγράμματα».

«Σκοπός μας είναη η επανεργοποίηση της ΕΑΒ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων προκειμένου όχι μόνο να καλύψουμε τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων αλλά και η ελληνική αμυντική βιομηχανία να αναπτυχθεί εξαγωγικά» συμπλήρωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Με σεβασμό στους πεσόντες ήρωες και προσευχόμενοι στην υπερμάχω στρατηγώ στους προστάτες των ενόπλων δυνάμεων και υποκλινόμενοι στις σημαίες των όπλων θα συνεχίσουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε το έργο το δικό σας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε το αξιόμαχο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Δένδιας ξεκίνησε την τελετή με τα συλληπητήρια του για το θάνατο των δύο πιλότων και στη συνέχεια διαβεβαιώσε τη νέα ηγεσία ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων παραμένει στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα.

Ο κ. Καμμένος έκανε δώρο στον απερχόμενο υπουργό ένα G3-A3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: