Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών πλήρωσης – κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Λιμενοφυλάκων, Υπαξιωματικών και Δοκίμων Σημαιοφόρων

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατάταξη 110 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται Ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με τη δυνατότητα πρόσληψης 83 επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης Δοκίμων Υπαξιωματικών έτους 2014 και 69 επιλαχόντων του διαγωνισμού Δοκίμων Σημαιοφόρων έτους 2014, οι οποίοι έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από επιτυχόντες συνυποψηφίους τους. Τέλος, αποφασίστηκε η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την διεξαγωγή διαγωνισμού για την κατάταξη στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σαράντα εννέα (49) συνολικά Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και η άμεση επαναπροκήρυξή του με νέους όρους. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουμε τους ενδιαφερόμενους για την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν όσων έχουν γεννηθεί από 1-1-1988 και μετά. 

Σχετικά με τις παραπάνω αποφάσεις ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε: 

“Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση διεκδικήσαμε και ως Κυβέρνηση δεσμευτήκαμε ότι το σύστημα όλων των διαδικασιών κατάταξης στο Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. θα αλλάξει, ώστε να γίνει δικαιότερο και πλήρως αδιάβλήτο. Από την ανάληψη των καθηκόντων μου δέχθηκα δεκάδες ενυπόγραφες καταγγελίες για τους δυο παραπάνω διαγωνισμούς, που ήδη είχαν διεξαχθεί και εκκρεμούσε η ολοκλήρωσή της διαδικασίας κατάταξης των επιτυχόντων. Τις εξέτασα όλες. Εξέτασα επίσης όλες τις νόμιμες εναλλακτικές δυνατότητες ώστε να περιφρουρηθεί το κύρος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και να μην αδικηθεί κανείς. Η τελική απόφαση θεωρώ ότι είναι η δικαιότερη υπό τις συνθήκες που είχαν ήδη διαμορφωθεί. Διαβεβαιώνουμε τους νέους ανθρώπους που φιλοδοξούν να καταταγούν στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ως Σημαιοφόροι ή ως Υπαξιωματικοί ή ως Λιμενοφύλακες ότι θα αναβαθμίσουμε από δω και πέρα τους κανόνες, τους όρους και τις εγγυήσεις των διαγωνισμών ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον αμφισβητήσεις. 

Ενημερώνουμε τέλος ότι εργαζόμαστε ήδη με στόχο την διαμόρφωση των προϋποθέσεων ίδρυσης Ακαδημίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εισαγωγής σε αυτήν μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως αρμόζει στο Σώμα.”

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Α. 69 +45+80+60 =254 ΝΕΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 200 ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ Σ.Α –Ε.Δ ΠΟΥ ΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ .
ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΕΝ ,ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ , ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ,ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΚΟΙ –ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ …….ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ , ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΙΓΙΝΑ ,ΑΙΔΗΨΟΣ , ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ ΚΛΠ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΟ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ????

Β. ΜΗΠΩΣ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΕΣ S'IL VOUS PLAIT ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΛΦ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 30 ΕΤΩΝ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ Λ/Φ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ .ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΛΦ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ .ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΦ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ .

Γ. ΜΗΠΩΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ….

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ …..!!!!!